Hírek

A kilencedik helyen zártak, új csapat épül Gárdonyban

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának kilencedik helyén végzett a Gárdony-Pázmánd NKK csapata, miután a Pánczél Barabás irányította együttes nagyarányú vereséggel zárta a pontvadászatot Győrben.
 

Győri Audi ETO KC U18– Gárdony-Pázmánd NKK 35-26 (19-12)

Győr, 80 néző. Vezette: Földesi, Halász. Győr U18: Rubint, Binó (kapusok) – Imrei 3, Kiser 4, Kellermann 4, Andróczki 2, Lancz 11/4, Somogyi 3, Pap M., Molnár V. 1, Szilovics 6, Ács 1. V.edző: Róth Kálmán.

Gárdony: Fekete D., Vártok R. (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 1, Müller, Gyebrovszki 4, Urfi 9/3, Szabó A., Halmos 4, Hamuth 2, Piazza 2, Selenka 1, Braun. Vezetőedző: Pánczél Barabás. Hétméteresek: 3/3 illetve 3/3

Kiállítások: 10 illetve 12 perc

A Gárdony-Pázmánd NKK együttese tét nélkül lépett pályára a szezon utolsó fellépésén, hiszen a kilencedik helyről már egyik irányba sem tudott elmozdulni. A tóparti lányok nem is igazán ugrottak neki a Róth Kálmán dirigálta győri ifjaknak. A gárdonyiak inkább kiélvezték az együtt töltött utolsó perceket, hiszen ezen a találkozón kézilabdázott együtt utoljára a csapat nagy része. Pánczél Barabás így minden játékosának igyekezett lehetőséget adni. Urfi Dorottya most is a csapat legeredményesebb játékosának bizonyult, 9 gólt szerzett, s így végül a góllövőlista harmadik helyén zárt 25 meccsen dobott 161 találattal. A bajnokságot a Mosonmagyaróvár nyerte, s visszajutott az élvonalba. A Gárdony-Pázmánd NKK a 9. helyen zárt.

A Velencei-tó partján a nyáron új csapat épül, miután a vezetőedző, Pánczél Barabás mellett tíz játékos hagyja el az együttest. A tréner az utánpótlással foglalkozik a jövőben, helyét a strandkézilabda-válogatott, valamint a Tököl legutóbbi edzője, a 34 éves Pinizsi Zoltán veszi át. A játékosok közül Selenka Szilvia, Szabó Anikó, Flesszer Dóra befejezik az aktív játékot. Becséri Andrea és Koncsik Fanni is távozik. Fekete Dorina és Halmos Nikolett másik csapathoz igazol, Braun Csengére pedig igényt tart anyaegyesülete, a Dunaújvárosi KKA. Urfi Dorottya Szigetszentmiklóson folytatja, s távozik Hamuth Lili is. Bár még alakul a lista, de az érkezők oldala is igen népes.

Az irányító, NB I-es múlttal rendelkező Fundák Annamária Kispestről érkezik, a fehérvári nevelésű Hrabovszky Helga a Haladástól jön, Kolics Viktória Mohácson játszott legutóbb, a beállós – jelenleg keresztszalag-szakadás után lábadozó – exfehérvári Rideg Renáta pedig Kozármislenyben kézilabdázott. Karsai Roberta a bal átlövő posztra érkezik a Spartacusból, s a dunaújvárosi kettős igazolással szereplő Nagy Zsuzsanna is bal lövőbe érkezik. Szűcs Noémi az NB II-es Dunapent balszélsője volt eddig. A budaörsi irányító, Bertha Bianka kettős igazolással játszik majd Gárdonyban. Az ifi -csapat trénere az FKC-től átköltöző Virincsik Anasztázia lesz, míg Poór András erőnléti edzőként segíti a munkát. A klub igyekszik a strandkézilabda felé nyitni, Gárdonyban több pályát is építenének, s komoly, a bajnoki döntőbe igyekvő strandkézi csapatot is kialakítanak a Velencei-tó partján.

Jövőre is a másodosztályban a Gárdony-Pázmánd NKK

Bebiztosította másodosztályú tagságát a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, miután hazai pályán legyőzte esélyesebb riválisát a női kézilabda NB I/B 25. fordulójában.
 
Gárdony-Pázmánd NKK–Swietelsky-Szombathelyi KKA 33–26 (17–14)

Gárdony: Fekete, Vártok 1 (kapusok) – Németh N. 5, Kocsik, Müller, Gyebrovszki 5, Urfi 7/3, Szabó A. 9, Halmos, Hamuth 1, Dublinszki 3, Selenka 1, Braun 1, Piazza. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

S-SzKKA: Schneck, Pálinkás, Bozzai (kapusok) – Csire 5, Takács K. 1, Takács B. 1, Schneider 6/5, Horváth P. 3, Smid 3, Szendrei 3, Virág 4, Jurik. Edző: Józsa Krisztián.

A Gárdony-Pázmánd a tabella harmadik helyén álló Swietelsky-Szombathely alakulatát látta vendégül a 2017-18-as pontvadászat utolsó hazai összecsapásán. Pánczél Barabás lányai annak ellenére az esélytelenek nyugalmával léptek pályára, hogy a szombathelyieket az előző szezonban már legyőzték egyszer. Az erősebbik vasi gárda szűk kerettel, s abban is három kapussal érkezett a gárdonyi összecsapásra, mintha nem vették volna komolyan Szabó Anikóékat. Az első találatot a hazaiak jegyezték, majd rögtön jött a válasz, de 1–1-nél volt a legszorosabb az állás a meccsen. A tóparti lányok végig uralták a játékot, egy pillanatra nem adták fel a küzdelmet és végig hatalmas lendülettel, lelkesedéssel és akarattal játszottak. Szabó Anikó fergeteges formában kézilabdázott, amit elengedett, célba talált, bombagólokkal segítette csapatát. A védelem is kiválóan zárt, ráadásul a kettős igazolással játszó dunaújvárosi kapus, Vártok Ramóna hatalmas védéseket mutatott. A Gárdony-Pázmánd ezzel a diadallal bebiztosította helyét az NB I/B-ben.

Az esélytelenebb Haladástól kapott ki a Gárdony

A női kézilabda NB I/B 24. fordulójában a Haladás vendégeként szenvedett nem várt vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.
A Haladás kiváló védekezésének köszönhetően alaposan visszavágott az ősszel, Gárdonyban elszenvedett egygólos vereségéért.

Szombathelyi Haladás–Gárdony Pázmánd NKK
29–23 (16–13)

Szombathely, Haladás Sportcentrum, 90 néző.

Vezette: Natkay, Szalai.

Haladás: Dudora, Márkus (kapusok) – Kozma, Hrabovszky 1, Szabó J. 5, Simsik 6, Takács I. 5, Gerencsér 1, Sebestyén 3, Putz, Kiss N. 3, Kaposvári 5, Baranyai.

Vezetőedző: Kovács László, Berendi Antal.

Gárdony Pázmánd NKK: Biró, Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 2, Müller, Gyebrovszki 2, Urfi 2/2, Szabó A. 6, Halmos, Hamuth 2, Dublinszki 2, Piazza, Selenka 4. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

A gárdonyi lányok a Csurgó legyőzésével bebiztosították további másodosztályú tagságukat, s Szombathelyen kissé ki is engedtek. A Haladás akarata érvényesült már az első perctől, s a hazaiak szélről, betörésekből, és lerohanásokból is betaláltak. A Gárdony nem tudott újítani, míg a tabellán közvetlen a tópartiak mögött tanyázó Haladásból többen is kiemelkedően kézilabdáztak.Kapaszkodott ugyan Pánczél Barabás alakulata, de nem tudták megszorongatni a szombathelyieket. Fordulás után újabb offenzívát indítottak a vendégek, de nem találtak rést a zöld-fehérek védőfalán. Takács Inezt nem tudták tartani Szabó Anikóék, s nem tudtak mit kezdeni a gyors támadásokkal sem. A 40. percre már eldőltek a nyitott kérdések, s a kiesés elől menekülő hazaiak meglepő győzelmet arattak lendületes játékukkal. A hatgólos, 29–23-as vereség azt jelentette, hogy megelőzni ugyan nem tudta közvetlen riválisát a Haladás, de megközelítette a tabellán. A Gárdony-Pázmánd továbbra is a 9. helyen áll. Május 6-án a másik vasi gárdát, a harmadik helyen álló Swietelsky Szombathely csapatát fogadja, majd május 20-án a Győri ETO U18 vendégeként zárja a pontvadászatot a Pánczél-csapat.

 

A Gárdony-Pázmánd hozta a kötelezőt a Csurgó ellen

A kiesőzóna elől menekülő Csurgó együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. Pánczél Barabás lányai itthon tartották a pontokat.
 
Gárdony-Pázmánd NKK–Csurgói NKC 23–21 (11–9)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Kovács M., Wenzel
Gárdony: Biró, Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 1, Müller, Gyebrovszki, Urfi 6/4, Szabó A. 2, Halmos, Braun, Hamuth 3, Dublinszki 5, Piazza, Selenka 3. Edző: Pánczél Barabás
Csurgó: Tóth I., Telkes, Kiss O. (kapusok) – László, Szandai 4/1, Füstös N., Molnár B. 2, Szijártó, Áy 5, Ilyés 2, Nagy A. 2, Füstös A. 2, Szeder, Vágó 1, Cserpán 1. Vezetőedző: Molnár Ferenc

Az utóbbi időben mintha feledésbe merült volna Gárdonyban a győzelem íze, de a korai strandszezon beköszöntével ismét kóstolót ragadtak maguknak a lányok a diadal zamatából. A kiesőzónából menekülő Csurgói NKC ellen szinte kötelező volt nyerniük Pánczél Barabás tanítványainak, de nem kezdtek jól, a vendégek kétgólos vezetésre tettek szert. A Gárdony csak a hatodik percben talált be először. Onnantól azonban egyértelműen irányították a játékot, elléptek négy találattal, s a csurgóiak már nem is tudtak felkapaszkodni. Az első játékrészben egyoldalú volt a bíráskodás, mintha idegenben kézilabdáztak volna a gárdonyiak. Rengeteg szabálytalanság tarkította egyébként a találkozót, végig a hatvan perc alatt. A Gárdony-Pázmánd védekezése az első perctől kezdve acélos volt és a támadások is ültek. Nagy akarással harcoltak Urfiék, s mivel tudták, nagy szükségük van a két pontra, nem is adtak esélyt ellenfelüknek. Csak akkor, mikor már a zsebükben érezték a győzelmet, a végére kiengedtek, így az utolsó percben háromszor is betalált a Csurgó, kozmetikázva az eredményt.

Súlyos pofonba szaladt a Gárdony-Pázmánd NKK együttese

A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában a dobogót ostromló Kozármisleny vendégeként tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.
 
Kozármisleny SE– Gárdony-Pázmánd NKK 28–18 (15–5)

Kozármisleny: Gadányi, Víg, Radochay (kapusok) – Vadász I., Schaffer 2, Markovics 3, Szőllősi 2, Rideg 1, Szemmelrock 5, Palotás 5, Spán 1, Halász 1, Hosszu 6, Linder, Tóth T., Radoncha 2.
Vezetőedző: Kovács Tamás.

Gárdony: Fekete D., Vártok, Biró (kapusok) – Németh N. 4, Halmos, Gyebrovszki 5, Urfi 2, Szabó A., Hamuth, Dublinszki 2, Selenka, Piazza, Müller 4, Koncsik 1.
Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A tabella 9. helyén álló Gárdony-Pázmánd NKK a dobogóra törő Kozármisleny vendégeként nem számíthatott sok jóra, s el is maradt a meglepetés. A hazai lányok már az első másodperctől haraptak, s hamar tudatosították a tóparti hölgyekben, hogy emberfelettit kellene küzdeniük a pontszerzésért. A Kozármisleny nagy iramot diktált, a gárdonyiaknak semmi sem jött össze támadásban és védekezésben sem. A vendéglátó esélyt sem adott Pánczél Barabás együttesének, folyamatos lerohanásaikkal szétzilálták a Fejér megyeiek védekezését. A Misleny gyors játékába olykor némi hiba is csúszott, így „csak” 15 gólt dobott az első harminc perc alatt.
Fordulás után valamivel koncentráltabbá vált a Gárdony-Pázmánd NKK játéka, majdnem kétszer annyi gólt dobtak Németh Nóráék, mint az első játékrészben, de megközelíteni így sem tudták a hazaiakat. A baranyaiak végig tíz gólon kívül tartották a Gárdonyt, így teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot. A Gárdony-Pázmánd maradt a Nyugati csoport kilencedik pozíciójában.

Hozták a kötelezőt a Gárdony-Pázmánd kézisei

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 21. fordulójában papírforma győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK csapata. Gyebrovszki Zita gólokkal tért vissza sérüléséből.

 
Gárdony-Pázmánd NKK–Marcali VSZSE 33–25 (16–9)

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Németh N. 10, Halmos, Gyebrovszki 2, Urfi 2/2, Szabó A. 7, Braun 2, Hamuth 5, Dublinszki 2, Selenka 1, Piazza, Müller 2, Tóth A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Marcali: Bödör, Fanai (kapusok) – Bencski 2, Bozsok 5/4, Borbély, Urbán R., Csiva Balogh 1, Urbán E. 5, Szabadi 1, Pék 4, Buzsik 5, Papp V. 2. Vezetőedző: Balogh Margit.

Kiállítások: 6 illetve 16 perc.

A tóparti hölgykoszorú kezdte támadásban a mérkőzést, de az első attakot elrontották, eladták a labdát, amiből a Marcali szerzett vezetést. Ekkor még a hazaiak sem gondolták talán, hogy ez lesz az utolsó pillanat a találkozón, amikor hátrányban játszanak. Nem is morfondíroztak ezen sokáig Németh Nóráék, mert a gyors középkezdés után máris betaláltak, s onnantól az történt a pályán, amit a gárdonyiak akartak.

Végig gyors lerohanások és a gólok után gyors középkezdések jellemezték a két gárda összecsapását. Minden hazai játékos magas hőfokon izzott, pörgött a játék, jó és pontos passzok, hatalmas gólok, no és a vendégek részéről sok kiállítás tarkította a küzdelmet. Látszott a lányok játékán, hogy a kéthetes pihenőt követően ki voltak éhezve a meccsszituációkra. A gárdonyiak nagy örömére Gyebrovszki Zita nagy elánnal, és két góllal tért vissza a pályára hosszúra nyúlt pihenőjéből, műtétjéből felépülve elszántan harcolt a társak mellett. A nagyon jó iramú találkozó első félidejében már nem maradt nyitott kérdés, 30 percnyi játék után hét góllal vezettek a hazaiak, végül magabiztos, nyolcgólos diadalt arattak úgy, hogy játékosaik zöme szerzett góllal zárta meccset. A Gárdony-Pázmánd NKK 21 mérkőzés után a tabella 9. helyén áll.

Nyert az esélyesebb Mosonmagyaróvár a Gárdony-Pázmánd ellen

Huszonhárom góllal kapott ki a Gárdony-Pázmánd a női kézilabda NB I/B Nyugat csoportjában.
 
Mosonmagyaróvár– Gárdony-Pázmánd NKK 38–15 (20–9)
 
MKC: Dányi – Lozsi 5, Gyimesi 1, Farkas 1, HORVÁTH B. 6, Kopecz 4, HAJTAI 6.
Csere: Scholtz (kapus) Csala 2 (1), Tilinger 4 (1), Ivanics 1, Kovacsicz 4, Bízik B. 3, Bardi 1, Töpfner, Bízik R.
Vezetőedző: Bognár Róbert.
Gárdony: Fekete – Dublinszki 1, Urfi 3, Selenka 3 (2), Hamuth 2, Szabó A., Németh N. 5.
Csere: Biró (kapus), Müller 1, Halmos.
Vezetőedző: Pánczél Barabás.
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2
Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Nem volt könnyű helyzetben a tabella kilencedik helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd együttese, mivel szombaton az éllovas Mosonmagyaróvár otthonába látogatott. A tóparti hölgyek az elmúlt három találkozójukon egyaránt pont nélkül maradtak, Pánczél Barabás lányaitól bravúr lett volna, ha épp a határszéli városban törik meg rossz szériájukat.

A feljutásra pályázó mosonmagyaróváriak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendéglátóknak alig húsz perc kellett ahhoz, hogy tíz góllal vezessenek, amelyet a folytatásban csak még tovább növeltek. Az MKC az utolsó negyedórában kicsit ki is engedett, de így is mindössze hat gólt engedélyezett a második játékrészben a Fejér megyei gárdának. A mosoni alakulatból többen is jól teljesítettek, Hajtai Vanessza és Horváth Bernadett hat-hat góllal, Lozsi pedig öt találattal vitte a prímet. A gárdonyiaknál Németh Nóra ötször, míg a góllövőlista harmadik helyén tanyázó Urfi Dorottya háromszor volt eredményes. A végén magabiztosan, 38–15-re győzött az Óvár.

A Gárdony-Pázmánd nem tudta meglepni a Balaton-parton a NEKA fiataljait

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a NEKA vendégeként.

NEKA–Gárdony-Pázmánd NKK 31-21 (17-7)

NEKA: Magera – Zámori, Németh O., Tavó 1, Szabó K. 5/1, Simon 4, Horváth L. 7/2, Péter 1, Kovács N. 1, Vörös 2, Schari 5, Szabó N. 3, Máté 2, Szabó L. Vezetőedző: Bohus Beáta.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 1, Müller 1/1, Halmos 1, Urfi 4/1, Szabó A. 5, Braun 2, Hamuth 2, Dublinszki, Piazza, Selenka 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nem a mérkőzés esélyeseként utazott a Gárdony-Pázmánd NKK együttese Balatonboglárra, hiszen a NEKA a honi kézilabda sport legtehetségesebb játékosait gyűjti, trenírozza, és neveli a Balaton-partján. A Bohus Bea irányította fiatalok a Mosonmagyaróvár mögött a tabella második helyén harcolnak. A gárdonyi lányok még októberben tízgólos vereséget szenvedtek a NEKA alakulatától hazai pályán, akkor 37–27-re nyert a NEKA. Persze, a visszavágás gondolata is foglalkoztatta Pánczél Barabás tanítványait, de tisztában voltak azzal, hogy nehéz dolguk lesz, pláne úgy, hogy nem randevúztak sokszor a találkozót megelőző héten. Az időjárás miatt mindössze egyet tudtak csak együtt edzeni Urfi Dorottyáék, ráadásul a lábadozó Gyebrovszki Zitát és Becséri Andreát továbbra is nélkülözte a Gárdony, sőt, Flesser Dóra sem tudta vállalni a játékot.

Nem sikerült a visszavágó

Gárdony-Pázmánd NKK-Rinyamenti 22:23 (9:10)

Vártok, Fekete, Németh, Koncsik, Müller, Halmos, Urfi, Flesser 2, Szabó 8, Braun 2, Hamuth, Dublinszki 7, Piazza, Selenka 3, Biró

Tudtuk,hogy nehéz meccs elé nézünk,hiszen ősszel is nagy csatát vívtunk Nagyatádon,de sajnos kikaptunk és szerettünk volna revansot venni. A vendégek kezdtek jobban,a támadásból eredő hibáinkat kihasználva,gyors indítasból szerezték az első góljaikat.

Szerencsére a lányok a gólokra góllal válaszoltak és most az első félidőt is jól kezdték,ez bíztató volt a folytatásra. A szünet után eléggé feltüzelve jöttek ki az öltözőből a vendéglátók és meg akarták mutatni,hogy van esélyük a győzelemre. Sajnos az eddigi mérkőzésekre jellemző kemény védekezés most nem sikerült olyan acélosra és a támadás is elég döcögős volt,így 4góllal meg is léptek a vendégek. Volt,hogy kettős emberelőnybe játszott a tóparti alakulat, de sajnos ezt nem tudták kihasználni. A végjáték elég izgalmasra sikeredett. Az utolsó percekben egészpályás emberfogásra utasította Pánczél Barabás a lányokat,de a Rinyamenti csapata jól taktikázott és faltokkal húzták az időt. Az utolsó támadásnál Szabó Anikó lőtt kapura,de sajnos nem tudta gólra váltani, így ismét a vendégek örülhettek a győzelemnek. Megérdemelten nyertek,hiszen végig vezettek a mérkőzés során, míg mi nem tudtuk egyszer sem átvenni a vezetést

Még minddig veretlenek a tóparti lányok

Pilisvörösvár KSK-Gárdony-PázmándNKK 16-25 (11:12)

Fekete, Vártok 1, Flesser 1, Némertz 2, Koncsik 1, Halmos, Urfi 5, Szabó 5, Braun 2, Dublinszki 3, Selenka 3, Piazza, Hamuth 1, Müller 1 

Remek tavaszi rajtot vett a Gárdony-Pázmánd női kézilabda csapata az NB-I/B.ben. A tavasszal mindhárom mérkőzését megnyerte. A jól játszó Pilisvörösvárt otthonában győzték le imponáló játékkal. Kiváló játék, igazi csapat munka volt. Az első félidei kemény határozott helyenként gyors játék után, ahol. mindenki kiváló teljesítményt nyújtott , 11-12 volt az éredmény. A második félidőben aztán még határozottab,játékkal kiváló kapusteljesitménnyel magabiztos győzelmet aratott a vendég Gárdony-Pázmánd csapata.Figyelemre méltó,hogy a második félidőben jó védekezés mellet ismét csak öt gólt kapott a csapat. A csapat minden tagja megérdemli a dicséretet, hiszen egyként küzdöttek a sikerért.

Fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában pozitívba fordult a Gárdony-Pázmánd NKK mérlege, miután fontos győzelmet aratott.

 
A tabella nyolcadik helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd NKK a dobogóért hajtó Szekszárdi FGKC-t fogadta a tavaszi etap első hazai összecsapásán. A tóparti lányok a második félidőben megálljt parancsoltak a szekszárdi támadásoknak.

Gárdony-Pázmánd NKK-Szekszárdi FGKC 
22-17 (13-13)

Gárdony, 150 néző. Vezette: Ónódi, Öri.

Gárdony: Fekete D., Vártok, Biró B. (kapusok) – Németh N. 2, Koncsik, Halmos, Urfi 8/5, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 1, Dublinszki 4, Selenka 1, Piazza, Hamuth 2, Flesser 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Szekszárd: Szalai, Schell (kapusok) – Grénus, Tauker Erika 4, Biró F., Nagy Sz. 6/4, Kaveczki 2, Kónya, Tauker Eszter, Fehér 1, Ambrus, Weigel Zita, Tóth B. 1, Tutti, Gyenis 3. Vezetőedző: Mészáros Melinda.

A női kézilabda NB I/B-s kézilabda-bajnokság tavaszi rajtján a sereghajtó VKLSE Győr vendégeként nyert három góllal a Gárdony-Pázmánd NKK.

VKLSE Győr-Gárdony-Pázmánd NKK 25-28 (11-14)

Győr, 50 néző. Vezette: Babity, Balogh.

Győr: Liszkai, Takács Réka (kapusok) – Takács Rebeka 2, Szabó D. 3, Pár, Németh K. 4, Németh V. 4, Vinkelmann, Rancz 1, Németh P. 1, Zsiray, Mészáros 3, Dakos. Vezetőedző: Pauer Zoltán.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 2, Halmos, Flesser 3, Urfi 3/2, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 3, Hamuth, Dublinszki 6, Selenka 4, Piazza. V.edző: Pánczél Barabás.

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 14. fordulójában sem szakított az ősszel már berögzült rossz szokásával a Gárdony, rettenetesen kezdett. A 24. percben tudott csak egyenlíteni, majd a 25. minutumban fordítani a tóparti egylet, annak ellenére, hogy a VKLSE Győr nem éppen a pontvadászat legacélosabb együttese, még nem szerzett pontot a bajnokságban. Ugyanakkor nem lehet a védekezés szellősségére vagy a támadások erőtlenségére fogni a döcögő rajtot, csupán a Győr barátibb viszonyban volt Fortunával. Az alapvetően is harcos játékkal előrukkoló gárdonyiak aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, s a hátralévő időben már nem adtak esélyt ellenfelüknek. A Gárdony-Pázmánd 28-25-re nyert, s 14 pontjával megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.
Pánczél Barabás együttese február 11-én, vasárnap 18 órakor a 6. pozíciót elfoglaló Szekszárd csapatát fogadja.

A női kézilabda NB I/B 13. fordulója nem hozott szerencsét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese számára, Pánczél Barabás lányai hazai pályán szenvedtek vereséget az év utolsó összecsapásán.

Gárdony-Pázmánd NKK-Győri Audi ETO KC U18 28-32 (15-16)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 7, Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 2, Hamuth 6, Dublinszki 1, Piazza, Selenka 6/3, Biró. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Győr U18: Rubint, Kiss L. (kapusok) – Somogyi 1, Afentaler 6/1, Horváth N. 2, Kiser 2, Andróczki 2, Varga E. 3, Kellermann 6, Pap, Pál T. 8/3, Molnár V., Szilovics 1, Ács 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.

Kiállítások: 10 illetve 16 perc.

Az eredményes és szép búcsú reményében fogadta a Győri Audi ETO KC U18-as csapatát a Gárdony-Pázmánd NKK, s reménykedhettek a tóparti lányok, hogy egy esetleges győzelemmel be is foghatja aktuális riválisát a bajnokság őszi idényének utolsó fellépésén. Azonban a hazaiak – mint ahogy az utóbbi találkozók zömén – most is rövid kispaddal vették fel a küzdelmet a Róth Kálmán vezette fiatalokkal. Ennek ellenére az első félidőben tartani tudták a lépést a Győrrel. Szép megmozdulásokkal villantak a gárdonyiak. Felcsillant a remény, hogy akár pontokkal zárhatják a találkozót, s a cél érdekében elszántan harcoltak Németh Nóráék. Azonban fordulás után a játékvezetői páros alaposan belenyúlt a meccsbe. Hiába kézilabdáztak remek formában a gárdonyi lányok, a 38. perctől már nem volt esélyük felzárkózni. A sípmesterek még szabálytalan középkezdésért is elvették a labdát a hazaiaktól… A Gyebrovszki Zitát, Flesser Dórát is nélkülöző hazaiak ugyan mindent elkövettek az egyenlítésért, vagy éppen a fordításért, de végül pont nélkül zárták a bajnokság 13. fordulóját.

A női kézilabda NB I/B 12. fordulójában húszgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a Szombathelyi KKA vendégeként.

 
Szombathelyi KKA-Gárdony Pázmánd NKK 35-15 (18-9)
 
SZKKA: Schneck (kapus) – Csire 2, Smid 3, Pődör 1, Schneider 8/3, Takács K. 2, Takács B. 6 cserék: Pálinkás, Jurik (kapusok), Ivanics 1, Cser, Szendrei 3, Horváth P. 3, Mayer M. 5, Virág, Bozzai 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N., Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 1, Braun 1, Hamuth 3, Dublinszki 5, Selenka, Becséri A. 2. V.edző: Pánczél Barabás.
A bajnoki tabella második helyén álló Szombathelyi KKA elsöprően kezdett, míg a Gyebrovszki Zitát térdműtét, Flesser Dórát pedig sérülés miatt nélkülöző, 11 hadra fogható játékossal rendelkező gárdonyiak nem tudták felvenni a ritmust. A hazai-ak gyorsan eldöntötték a meccset, a 13. percben három, a 25. minutumban pedig már hat góllal vezettek a vasiak (15-9). A szünetre már kilencgólosra hízott a differencia. Fordulás után sem akadt momentuma a tóparti hölgykoszorúnak, szinte lövőhelyzetig sem jutottak a Fejér megyei lányok. A Szombathely lerohanásokkal operált s végül húszgólos csapást mért Pánczél Barabás csapatára, mely együttes a 2017-es esztendő utolsó mérkőzésén, szombaton 16 órakor a Győr U18-as gárdáját fogadja.

A női kézilabda NB I/B 11. fordulójában a Szombathelyi Haladás együttesét győzte le a Gárdony-Pázmánd NKK, s megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Szombathelyi Haladás

35-34 (19-18)

Gárdony. 200 néző. Vezette: Mizsák, Schmidt.

Gárdony: Fekete D., Vártok R. (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik, Urfi 13/3, Szabó A. 6, Braun, Hamuth 3, Dublinszki 4, Selenka 6, Becséri A., Bernáth, Domak, Gyebrovszki. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Haladás: Dudora (kapus) – Hrabovszky 6, Szabó J. 6/2, Gerencsér 5, Halmos 4, Márkus, Sebestyén 2, Kiss N., Baranyai 4. Edző: Kovács László

A Szombathelyi Haladás a tabella alsó régiójából látogatott a középmezőnyben kapaszkodó Gárdony csapatához, s igazi rangadót vívtak a felek. A tavaly még gyengén muzsikáló Haladás az idei szezonra kiforrott játékkal rukkolt elő, s ez nem is feküdt igazán a tóparti lányoknak. Pánczél Barabás hölgykoszorúja nem számított könnyű összecsapásra. A Haladás gyors középkezdéssel és középen felhozott labdákkal operáltak, s ennek sokáig nem találták ellenszerét a hazaiak. A gárdonyiak rendre lemaradtak a labdás emberekről, és ezekből a szituációkból kapták a gólok nagy részét. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Fordulás után már sokkal összeszedettebb játékot hintettek a hazaiak. Két alkalommal is el tudtak lépni öt góllal Urfi Dorottyáék – az átlövő 13 gólt szerzett -, de a szívósan kézilabdázó Haladás rendre felzárkózott. Rendkívül izgalmasan alakult a végjáték is. Egy góllal a Gárdony vezetett, de a Haladás támadhatott az utolsó 10 másodpercben. Urfi kivetődéssel tiszta labdát szerzett, de a játékvezetők szabálytalannak vélték a megmozdulását, így a vendégek végezhettek el időn túli szabaddobást. A lövés végül a falban halt el, így a nagyot küzdő Gárdony-Pázmánd NKK 54-34-re nyert, s 12 pontjával a nyolcadik helyen maradt a tabellán.

Fordulás után nagyot harcolt a Gárdony, de kikapott

A női kézilabda NB I/B kilencedik fordulójában hétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Gárdony-Pázmánd NKK-Kozármisleny 24-31
 
Nem várhatta biztató előjelekkel a Kozármisleny elleni összecsapást a Gárdony-Pázmánd NKK, hiszen Gyebrovszki Zita térdsérülése miatt műtét előtt áll, míg Koncsik Fanni betegség miatt hiányzott. Dublinszki sem volt teljesen egészséges, így a múlt héten hét-nyolc játékosnak tudott edzést tartani Pánczél Barabás vezetőedző.
A Kozármisleny pedig egy jó passzban lévő csapat, s már a találkozó elején könyörtelenül kihasználták a hazaiak hibáit. Sok ziccert kihagyott a tóparti együttes az elején, a Kozármisleny lendületesen játszott, s átlövőiket nem tudták megfogni a hazaiak. Tíz góllal elhúzott a Misleny. Az első félidő végén a Gárdony átállt az 5-1-es védekezésre és három irányítós járékra, majd fordulás után hatalmasat küzdöttek a lányok, s így háromszor is felzárkóztak négy gólra. De közelebb férkőzni nem tudtak.


A női kézilabda NB I/B nyolcadik fordulójában idegenbeli sikerrel erősítette meg pozícióját a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.

 
Marcali-Gárdony-Pázmánd NKK 22-28 (11-11)

Marcali: Tóth A., Szvoboda (kapusok) – Jencski 2, Sziva-Balogh 2, Megyeri, Urbán 1, Tanai 2, Szabadi, Pék 5/4, Duzsik 2, Takács 2, Bozsok 4/1. Edző: Balogh Margit.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 5, Gyebrovszki 5/1, Urfi 7/2, Flesser 2, Szabó A. 6, Braun, Hamuth, Dublinszki 2, Selenka 1, Domak, Tóth A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Ahogy idén szinte minden mérkőzésen, most is nehezen vette fel a ritmust a Gárdony-Pázmánd NKK. Támadásban és védekezésben is gyengén játszottak a tóparti lányok, végig futottak az eredmény után. A 15. percben négy góllal vezetett a Marcali (9-5), de az időkérést követően rendezték a sorokat a vendégek, s Urfi utolsó másodpercben szerzett góljával kiegyenlítettek (11-11). Fordulás után már uralta a játékot Pánczél Barabás csapata. Selenka remekül irányított, parádés labdákat osztogatott a társainak és védekezésben is remekelt. A sérüléséből teljesen felépülő Szabó Anikó is élvezte a játékot, bombagólokkal segítette magabiztos győzelemhez a 9. helyen álló Gárdonyt. A tópartiak vasárnap 18.00-kor a Kozármislenyt fogadják.

A listavezető a Velencei-tó partján is hengerelt

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B 7. fordulójában az NB I-ből nyáron kieső, de továbbra is élvonalbeli szintet képviselő Mosonmagyaróvár együttesétől szenvedett vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Gárdony-Pázmánd NKK-Eu Fire Mosonmagyaróvár KC 21-38 (10-22)

Sok jóra nem számíthatott a Gárdony-Pázmánd NKK a Mosonmagyaróvár ellen, hiszen a kisalföldiek feltett szándéka, hogy visszakerüljenek az NB I-be, s az élvonalból igazoltak játékosokat, mint például Farkast Vácról, Tilinger Tamarát az FKC-től, vagy a korábban szintén Fehérváron kézilabdázó Horváth Bernadettet Budaörsről. Nem is volt esélye a tóparti hölgykoszorúnak.

– Kijött az osztálynyi különbség a két csapat között. Ha Farkas, Tilinger és Horváth Betti nálunk játszik, akkor mi vagyunk az elsők és veretlenek – fogalmazott Pánczél Barabás, a Gárdony trénere. – Amiért mérges voltam a szünetben, az az, hogy lehetett volna több önbecsülésünk, ha meg kell halnunk, haljunk meg szépen. 21 indításos gólt kaptunk, vagyis nagyon sok volt az eladott labdánk. Csodát nem vártunk, ez a keret és ez az edzésidő ahhoz lesz elég, hogy megtartsuk 9. helyünket a tabellán.

A Gárdony-Pázmánd jó játékkal nyert

MOHÁCS A női kézilabda NB I/B 6. fordulójában a közvetlen rivális Mohács vendégeként tudott győzni a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Mohács-Gárdony-Pázmánd NKK 24-26 (9-13)

Mohács: Kiss O., Martinov(kapusok) – Ludics, Rittlinger 4/1, Erdélyi, Farkas A. 5, Székely 4/3, Balogh B., Kaló 8, Dittrich 1, Hahner, Udvardi 1, Bozsovics 1, Zsolt. Vezetőedző: Borbándi István.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 2, Urfi 7, Flesser 1, Dublinszki 5, Koncsik, Becséri A. 2, Braun, Hamuth, Gyebrovszki 8, Selenka 1, Szabó A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Jó hangulatban indultak a mohácsi útra a gárdonyi lányok, és ez biztató jel volt a középmezőnyös rangadóra. Meg is lepték a házigazdákat Pánczél Barabás tanítványai. A Mohács teljesen leblokkolt a Fejér megyeiek jó kezdését látva, a második góljukat csak a 17. (!) percben tudták meglőni, s ez volt az első akciógóljuk. A tópari hölgykoszorú sziporkázott. A védekezés kiváló volt, szinte bevehetetlen volt a vendégek hatosa, s a támadások is ültek. Fekete és Vártok is ihletett formában védett. Fordulás után aztán a játékvezetők megfújták a hazai pályát, a Mohács 10 hétméterest lőhetett, míg a Gárdony csak kettőt. Urfit ráadásul piros lappal végleg kiállították. Így a végjáték nagyon izgalmasan alakult, felzárkóztak a hazaiak, de a gárdonyiak hihetetlen lélekjelenlétének köszönhetően tudták tartani előnyüket a lefújásig. A Gárdony-Pázmánd NKK sorozatban harmadszor győzte le a Mohácsot az NB I/B-ben, s a mostani diadallal előzött, a Gárdony a nyolcadik.

A női kézilabda NB I/B 5. fordulójában elmaradt a bravúr, a Gárdony-Pázmánd NKK nem tudta lefékezni a NEKA-t.

Gárdony-Pázmánd NKK-NEKA 27-37 (15-20)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 8, Urfi 10/4, Flesser, Dublinszki 1, Koncsik 2, Becséri A. 1, Braun, Hamuth 2, Gyebrovszki 2, Selenka 1, Szabó A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

NEKA: Mageza (kapus) – Puskás, Simon 4, Vámos 3, Péter 4, Kovács N. 7, Vörös 9, Schatzl 6, Hibácska, Szabó N. 1, Máté 3, Nánai. Vezetőedző: Hajdú János.

A Mosonmagyaróvárral egyetemben a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai is kiemelkednek az NB I/B-s mezőnyből, mégis, a gárdonyiak bíztak a bravúrban. Az első két gólt a járomcsont-sérülésből felépülő Szabó Anikót is soraiban tudó tóparti lányok szerezték, a NEKA csak az 5. percben talált először a kapuba. A 7. percben azonban már a vendégeknél volt az előny, s a fiatal tehetségek tempóját a 11. percig tudta tartani a Gárdony-Pázmánd NKK. A NEKA folyamatosan lerohanásokkal operált, ráadásul az 5-1-es védekezéssel nem tudtak mit kezdeni Pánczél Barabás lányai. Hiába védtek sokkal jobban a hazai kapusok, mint a vendégek, mégis nagy különbséggel nyert a NEKA. A Gárdony a 9. helyre csúszott vissza, vasárnap Mohácson vendégeskedik.

 

A női kézilabda NB I/B negyedik fordulójában a Rinyamenti KC vendégeként szenvedett vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK csapata

Rinyamenti KC-Gárdony-Pázmánd NKK 28-25 (15-13)

Rinyamenti: Szalai – Barta 5, Balaskó 3, Rácz, Horn, Brerzovszky, Ángyán, Nagy R. 4, Wahid, Magó 3, Koronczai 2, Kovács D. 6, Varga, Karsai, Göncz, Antal 4. Vezetőedző: Mato Matijevic.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Urfi D. 9, Flesser 1, Dublinszki 4, Koncsik, Becséri A. 4, Braun 2, Hamuth 1, Gyebrovszki 4, Selenka. V.-edző: Pánczél Barabás.

A forduló előtt mindkét együttes egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel állt a tabella középső régiójában, de az egymás elleni csata 11. percéig tudta csak tartani magát a Gárdony-Pázmánd NKK. A Rinyamenti átvette az irányítást, s a vezetést is, amit a félidő végéig tartott is.

Szünet után jobban kezdett a tóparti hölgykoszorú és egyenlített, de ehhez kellett a hazaiak meghatározó játékosának, Nagy Renátának sérülése is. Miután az ápolást követően újra pályára került, máris visszavette a vezetést a Rinyamenti. A legeredményesebb gárdonyit, Urfit az 55. percben piros lappal kiállították, a sokat hibázó társak elfáradtak, s már nem tudtak visszazárkózni. A Gárdony a nyolcadik a tabellán.

GÁRDONY – A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a gyengén kezdő Pilisvörösvári KSK együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKK, s a tópartiak papírforma-győzelmet arattak.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Pilisvörösvári KSK 27-20 (13-7)
 

Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok, Fekete (kapusok) – Németh N. 6, Urfi 6, Flesser D. 2, Dublinszki 1, Koncsik, Becséri A. 3, Braun 1, Hamuth, Gyebrovszki 8, Selenka, Bernáth, Domak. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Pilisvörösvár: Gábor, Fórizs (kapusok) – Horváth M. 2, Tagscherer, Németh A. 2, Huszár 2, Toplak, Kovács A., Vígh 2, Burai, Hermann 4, Krizsák, Pátrovics. Vezetőedző: Győrffy Sándor

A bajnokságot egy hazai győzelemmel és egy idegenbeli fiaskóval kezdő Gárdony-Pázmánd NKK a harmadik fordulóban semmit nem bízott a véletlenre, az első másodperctől magához ragadta a kezdeményezést a Pilisvörösvár vendéglátójaként. Végig uralta a játékot a tóparti együttes, ugyan a támadásokba többször hiba csúszott, ám a védekezés most szinte tökéletesen működött. A védőfal jól zárt, de a nagy akarattal küzdő bástyákat a kiváló formában védő Vártok Ramóna kapusteljesítménye is tüzelte. A 17 éves, nyáron Dunaújvárosból szerződtetett hálóőr bravúrt bravúrra halmozott.

A Gárdony 27-20-as győzelmével a tabella hatodik helyére lépett fel.

– Sima meccs lett belőle, bár tartottam egy kicsit tőle, mert a heti felkészülésünk nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, kevesen voltunk, s nem éreztem, hogy jól felkészültünk volna – vélekedett Pánczél Barabás, a Gárdony trénere. – Azonban szépen megvalósítottuk az előzetesen megbeszélteket. Feltörtük az ellenfél védekezését, s főként középről voltunk eredményesek, Vártok Ramóna szenzációsan védett. A bajnoki szünetet kihasználva most mini alapozást végzünk, mert edzéshátrányban vagyunk a többi csapattal szemben.

 

A Szekszárdi Fekete Gólyák otthonában, szoros mérkőzésen szenvedte el idei első vereségét a Gárdony-Pázmánd NKK, az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában.

 
Szekszárdi FGKC-Gárdony-Pázmánd NKK 24-22 (15-11)

Szekszárd: Szalai – Grenus, Tauver Er., Biró, Nagy Sz., Káveczki, Tauver Esz., Fehér, Papp, Weigel, Tóth B., Tutti, Gyenis, Szabó K.
Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok R. – Szabó E., Németh N. 2, Urfi 13/11, Flesszer 2, Dublinszki 3, Koncsik, Becséri A., Braun, Hamuth, Gyebrovszki 2, Selenka. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A hazai győztes nyitány után – a VK LSE Győrt verték 32-23-ra – a bajnokság második körében már pont nélkül volt kénytelen hazatérni a Gárdony-Pázmánd NKK. A szekszárdi lányok végig vezettek, az egyébként is rövid paddal operáló Gárdony az első félidőben rettentő rosszul védekezett, s ebből nem tudott kilábalni a mérkőzés során. A tóparti hölgyek fordulás után már összeszedettebb játékot villantottak, fel is zárkózott a csapat, a második félidő 15. percében át is tudták venni a vezetést. Pánczél Barabás lányai azonban csak öt percig élvezték az előnyt. A Szekszárd visszavette az irányítást, s egygólos sikert aratott.
A Gárdony 11 gólt szerzett hétméteresből. Vasárnap, 18 órakor a Pilisvörösvár csapata látogat a tópartra

A végén papírforma - Egy félidőn át keserítette a Vasas dolgát a Gárdony PNKSE

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának záró fordulójában a bajnoki címre törő Vasas SC-t fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Vasas SC 13-22 (8-9)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 1, Kuhinkó 3, Urfi 1, Kőszegi, Szabó A. 1, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Becséri A. 1, Gyebrovszki 5(2), Selenka, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Vasas SC: Tzintzis, Antóni (kapusok) - Hanusz 2, Hárs 1, Tóth B. 2, Kocsis Á., Lyngby, Becséri K., Ködmön 1, Rózsa 1, Németh Nedda, Herr A. 5(3), Pados 3, Németh M., Mester 3, Katona 4(2). Vezetőedző: Kovács Péter.

Komoly tétje volt a Gárdony-Pázmánd NKSE idei utolsó NB I/B-s fellépésének, hiszen azt a Vasast fogadták a tóparti lányok, mely alakulat a bajnoki címért, és egyben a feljutásért harcolt vasárnap este. Ha kikapott volna a korábban szebb napokat látott piros-kék egylet, meg kellett volna elégednie az ezüstéremmel. Noha az NB I/B-ben újoncként remek szezont futó gárdonyi lányok nem szenvednek motiváció hiányában, egyes hírek szerint az aranyéremért versengő Szombathely némi ösztönzővel növelte volna a Fejér megyeiek étvágyát. A bravúr elmaradt, a Vasas nyert, s visszajutott az élvonalba,

Színültig telt a gárdonyi sportcsarnok a másodosztály záró mérkőzésén, egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátókon. Az első félidőben kiváló iramú játékot varázsoltak a csapatok a játéktérre, a hazaiak felvették a kesztyűt a bajnokaspiránssal, s az első félidőben megnehezítették a Vasas dolgát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünet előtt a vendégek egygólos vezetésre tettek szert. Kovács Péter alapos fejmosást tarthatott a szünetben lányainak, mert fordulás után koncentráltabban kézilabdáztak a Fáy utcaiak. Azonban nem adták fel a meccset Pánczél Barabás lányai, de hiábavaló volt minden próbálkozás, a kimaradt hetesek és ziccerek a Vasas bajnoki címét sejtették.

A gárdonyi hölgyek becsülettel küzdöttek, de a második félidőben dobott öt gól kevésnek bizonyult a Vasas ellen. Utolsó meccsén kikapott ugyan a Gárdony, de a csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen 6. helyével várakozáson felül teljesített.​


A Gárdony a bajnoki címért versengő szombathelyieket állította meg

Óriási bravúrgyőzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. A tóparti lányok a Szombathelyi KKA együttesét lepték meg.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szombathelyi KKA  26:24 (14:15)

Fekete D, Biró B., Németh N. 4, Kuhinkó V. 3, Kőszegi G., Urfi D. 4, Flesser D. Szabó A. 2, Dublinszki D. 2, Gyebrovszki Z. 10., Selenka Sz., Hamuth L. 2, Gránitz P., Czakó K.

A tavaszt kiválóan kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE egyedül a megyei rangadón, a Dunaújváros KKA otthonában szenvedett vereséget, s nem várt könnyű csata a tóparti lányokra a 23. fordulóban sem, hiszen egy másik akadémiai együttes, a Szombathelyi KKA vendéglátója volt szombaton. A vasiak toronymagasan a mezőny felett gyűjtögetik a pontokat, nagy versenyben vannak a bajnoki címért a Vasassal. Azonban Pánczél Barabás lányai képesek bármiféle meglepetésre.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de elég lassan indult be a játék,majd’ két percet kellett várni az első gólra, amit a szombathelyiek szereztek meg, ráadásul egymás után kettőt is bevertek. Hazai oldalról csak a harmadik percben érkezett válasz először. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Vas megyeiek szorosabbra fűzték védekezésüket, s négy góllal el is léptek. Kuhinkó Vivienék azonban nem roppantak össze, sőt, talán előnyt is kovácsoltak abból, hogy két alkalommal is talpra álltak a négygólos hátrányból (14-15).

A tóparti lányok igazi amazonokként küzdöttek a fordulás után is. A második félidő 8. percében át is vették a vezetést, amit aztán már ki sem engedtek a kezükből. A Szombathely hiába futott, loholt, csak egyenlíteni tudott, fordítani nem volt esélye. A vendéglátók kapujában a mindössze 18 eves Biró Benita remekelt, ezzel igencsak megnehezítette az ellenfél támadóinak játékát, s oroszlánrészt vállalt a gárdonyiak bravúros diadalában. Minden hazai játékos példát mutatott küzdeni tudásból, emellett parádés támadó- és védőjátékot produkáltak (26-24)

Az újonc hölgykoszorú ismét a tabella ötödik helyén áll, három fordulóval a bajnokság vége előtt két pontra van a dobogótól.​Szoros csata végén újvárosi győzelem

A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában megyei rangadót vívott egymással a Dunaújvárosi Kohász KA II és a másodosztály újonca, a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Dunaújvárosi Kohász KA II-Gárdony-Pázmánd NKSE 24-22 (13-11)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N., Gránitz, Czakó, Kuhinkó 2, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 2, Szabó A. 2, Dublinszki, Jaksics, Gyebrovszki 6, Hamuth, Selenka 2. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Igazi rangadónak ígérkezett a két megyei rivális csatája, hiszen a tabellán is szorosan egymás mögött ostromolták a dobogót. Az újonc Gárdony ötödikként, a visszavágás reményével érkezett a hatodik helyen állomásozó Dunaújvárosi KKA II csapatához. A tóparti mester, Pánczél Barabás nem tudhatta előre, milyen csapatot küld a harctérre kollégája, György László, de sejtette, hogy többen visszajátszanak majd az NB I-es együttesből. Így is volt, Hornyák Bernadett például kimagaslott a mezőnyből.

A mérkőzés elején négy góllal elhúzott a Dunaújváros, a gárdonyi lányok csak a 8. percben találtak először a hazai kapuba. Lendületbe jöttek a gárdonyiak, öt perc alatt sikerült egyenlíteniük és a félidő végéig tartották a lepést a házigazdákkal.

A második játékrészben nehezen indult be mindkét alakulat gólgyártó gépezete, csak a 34. percben lőtték első góljukat a hazaiak, míg a Gárdony kilenc perces gólcsenddel szomorította trénerét. Azonban, ahogy az idei bajnokságban oly sokszor, a tóparti hölgyek megrázták magukat, talpra álltak, s a találkozó vége előtt két perccel vezettek is. Azonban a végjátékban két hibát is vétettek, s ezt a jó erőkből álló DKKA kihasználta, s a maga javára billentette a mérleg nyelvét, 24-22-re nyert az Újváros, s a két csapat helyet cserélt.​


Két pontra a dobogótól - A Gárdony-Pázmánd NKSE rangadót nyert a másodosztályban

Gárdony - A női kézilabda NB I/B 21. fordulójában bravúros győzelemmel lépett közelebb a dobogóhoz a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Mohácsi TE 23-21 (12-10)

Gárdony: Fekete D., Biró B. (kapusok) - Németh N., Kuhinkó 1, Kőszegi, Urfi, Flesser 2, Szabó A. 5, Dublinszki 6, Gyebrovszki 5, Selenka 4, Hamuth, Czakó, Gránitz, Zs. Nagy

Nehéz sorozatot kezdett szombaton a Gárdony-Pázmánd NKSE női együttese, hiszen a másodosztály meghatározó csapataival csap össze egymás után. A 21. pfrdulóban az a Mohács vendégeskedett a tóparton, mely alakulat a tabella harmadik helyén állt, majd a gárdonyi 60 perc után lecsúszott onnan.

Rettentő szoros csatát vívtak a csapatok az első félidőben, fej fej mellett haladtak. A 10. percig Pánczél Barabás lányai vezettek, majd a 19. minutumban egy rövid időre átvette az irányítást a Mohácsi TE, Gyebrovszki Zitáék hamar rendezték a sorokat, s a szünetre kétgólos előnyt kovácsoltak ismét.

Fordulás után hengereltek a tóparti amazonok, két alkalommal is hat góllal húztak el a lányok. A végjátékra maradt némi izgalom, de nem remegtek meg a kezek, s remek játékának köszönhetően otthon tartotta pontokat a Gárdony. Továbbra is veretlen tavasszal a csapat, s már csak két pontra van a dobogótól.


A Gárdony-Pázmánd NKSE csapata nyolc forduló óta veretlen

Csurgó - A női kézilabda NB I/B 20. fordulójában a Gárdony-Pázmánd NKSE Csurgón vendégszerepelt, s nem okozott gondot számára a „tökutolsó” legyőzése.

Csurgó-Gárdony-Pázmánd NKSE 22-29 (8-16)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Bíró (kapusok) - Grávitz, Czakó, Kuhinkó 5, Flesser 2, Szabó A. 3, Dublinszki 7, Gyebrovszki 8, Selenka 3, Hamuth, Urfi 1, Kuczi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A Gárdony-Pázmánd NKSE nyolc forduló óta nem talált legyőzőre, s már a tabella ötödik helyén áll, megelőzve a megyei rivális Dunaújvárosi KKA II együttesét. Kellett is a tópartiak jó sorozata, hiszen most három nehéz találkozó vár Gyebrovszki Zitáékra. Április 8-án a harmadik Mohács látogat Gárdonyba, majd 23-án a DKKA II, 29-én a Szombathely lesz az ellenfél.Gárdony - A női kézilabda NB I/B 19. fordulójában fontos fontos diadalt aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Győri ETO KC II 31-26 (15-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) - Németh N. 9, Kuhinkó 3, Kőszegi, Flesser 7, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Sekenka, Czakó, Hamuth 2, Gránitz, Úrfi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Közvetlen üldözőjét rázta le magáról az egyre inkább acélosodó tóparti együttes. A Győri ETO KC második csapata az első félidőben nagy csatára késztette a gárdonyi lányokat, azonban Pánczél Barabás alakulata fordulás után a 9 gólig jutó Németh Nóra vezérletével egyértelművé tette, hogy nem szeretne veszíteni pozíciójából. Az NKSE megtartotta hatodik helyét a bajnoki tabellán.​


Gárdony - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában érvényesítette a papírformát a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a hétvégi fordulóban.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Haladás VSE FKFT 29-19 (15-11)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 5, Urfi 1, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 8, Selenka 2, Czakó, Hamuth 2, Gránitz. 

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában a tavaszt remekül kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE a hazai győzelem reményében fogadta a szombathelyi Haladás VSE-t, s nem is kellett csalódniuk a tóparti szurkolóknak.

Az első félidőben nagyon jól kezdtek Pánczél Barabás lányai, 7-1-re elhúztak a találkozó elején, annak ellenére, hogy a szombathelyiek villámgyors középkezdésekkel, leindításokkal próbáltak válaszolni. Azonban a visszarendeződéssel sem volt probléma a gárdonyi oldalon, ráadásul amit kapura lőttek Kuhinkó Vivienék, az szinte mind gólt eredményezett.

Volt olyan pillanat, amikor már nyolc gól volt a két csapat közötti különbség, de a Haladás a játékrész hajrájára megemberelte magát, s visszazárkózott három gólra.

A második félidőt gyengébben kezdte a Gárdony, s ezt ki is használták a vendégek. A vége előtt tíz perccel újabb fordulatot hozott a meccs, elsöprő sorozatot hintettek a tóparti hölgyek, s nem kegyelmeztek, átgazoltak ellenfelükön, míg Fekete Dorina óriási bravúrokkal őrizte a hazai kaput.

A Gárdony csütörtökön 18.30-kor Argentína válogatottját fogadja, mely találkozóra a belépés ingyenes lesz.


Ritkán látott erős együttes látogatott a gárdonyi csarnokba, az NB I/B-s Gárdony-Pázmánd NKSE a Magyarországon edzőtáborozó argentin válogatottat fogadta barátságos meccsen.

A találkozó elején megilletődötten kézilabdáztak a tóparti hölgyek, nem sűrűn találkoztak a fürge támadásokat futtató Argentína legjobbjaival. 8-2-es vendégvezetésnél kért időt Pánczél Barabás, s a taktikai szünet jót tett, mert eztán sokkal koncentráltabban védekeztek Kuhinkóék. Három gólra zárkózott fel a gárdonyi hölgykoszorú (6-9), de aztán a dél-amerikaiak nyitott védekezésével nem tudtak mit kezdeni. Sok volt az eladott labda, s ráadásul az első félidőben három hetest is rontottak Urfiék. A szünet előtt újra elléptek az argentinok, 8-20.

A szünetben komoly fejmosást kaptak a hazai lányok, s a fordulást követően fel is pörögtek. Azonban hamar elfáradt a honi másodosztály újonca, s az argentinok fokozatosan hizlalták előnyüket. Nagyarányú győzelmet arattak a minden évben Fehérváron tréningező argentinok, de célját elérte a meccs: teltház előtt népszerűsítették a kézilabdát. Gárdony-Pázmánd NKSE-Argentína 17-37 (8-20)


A Gárdony-Pázmánd NKSE egy pontot itthon tartott jóval esélyesebb riválisával szemben

 
Gárdony-Pázmánd NKSE – NEKA 23-23 (12-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) – Németh N. 1, Kuhinkó 6, Urfi 3, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki 3, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 4, Selenka, Kőszegi, Czakó, Hamuth, Gránitz

A Női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a tabella harmadik helyén tanyázó NEKA együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE. Pánczél Barabás lányai alaposan megnehezítették a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljainak dolgát, nem is engedték elvinni a pontokat Gárdonyból. Az NKSE így már a hatodik a tabellán.


Hiába lejtett az idegenbeli pálya

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában idegenben is nyerni tudott a Gárdony-Pázmánd NKSE, s már hatodik a tabellán.

Marcali-Gárdony-Pázmánd NKSE 26-30 (12-16)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 4, Urfi 4, Flesser 1, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Selenka, Hamuth 6, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés a gárdonyiak számára, az első félidőben szinte végig futottak az eredmény után, Sok időt töltöttek emberhátrányban a tóparti hölgyek, de ezeket általában sikerült kivédekezniük, vagy góllal kozmetikázniuk. Egyoldalúnak tűnt a bíráskodás, míg a marcali játékosok hét darab hétméterest dobhattak, addig a Fejér megyeiek csupán kettőt. Alaposan megfújták a a bírók a „haza pályát", de Pánczél Barabás lányai az első félidő végétől felülkerekedtek a sérelmeken, s nem adtak esélyt vendéglátójuknak. Négygólos győzelmével újabb két pontot szerzett a Gárdony, s már 6. a tabellán. ​


Kitették az indexet a tóparti lányok

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese, s előzött a tabellán.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szekszárd 26-22 (15-10)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 3, Kuhinkó 4, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 5, Szabó A. 1, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 5, Selenka 1, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás

 „Négypontos” mérkőzésen fogadta közvetlen riválisát a Gárdony. A hetedik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a szervezettebben kézilabdázó tóparti lányok átvették a vezetést. Pánczél Barabás együttes az utolsó pillanatig irányított. A csapat kiemelkedően védekezett, s kivétel nélkül minden pályára lépő játékos kiváló teljesítménnyel rukkolt elő 2017 első hazai bajnoki összecsapásán. A Gárdony-Pázmánd visszavágott az ősszel Szekszárdon elszenvedett vereségért. Ráadásul az NKSE megelőzte aktuális ellenfelét a tabellán, s már a 7. helyen áll. Szombaton a Marcali vendégeként lépnek pályára Kuhinkóék.

Junior mérkőzés: Gárdony-Szekszárd 25-22.

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Szentendrei NKE-Gárony-Pázmánd NKSE 27-27 (16-18) 

Szentendre: Berkesi, Kókai, Vitovszki (kapusok) - Tóth E., Csiki 5, Frigyesi, Nagy Sz., Vesztergombi 3, Gróz 2, Kretz 4, Friebesz 3, Csuka 7, Török 3, Szűcs, Kövi, Benzsay

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Gyebrovszki 5, Kuhinkó 1, Flesser 1, Dublinszki 2, Jaksics, Zs. Nagy, Selenka 3, Németh N., Szabó A. 2, Czakó 3, Gránitz, Hamuth 2, Urfi 8, Kőszegi.

Szentendre - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Szentendrei NKE vendégeként pontosan kezdte a tavaszi idényt az edzőváltáson átesett Gárdony-Pázmánd NKSE.

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokságban újoncként vitézkedő Gárdony-Pázmánd NKSE a tabella nyolcadik helyén telelt. A bajnoki rajt előtt két héttel Németh Helgával közös megegyezéssel szerződést bontó egyesület vezetősége a korábbi szakmai igazgatót, Pánczél Barabást bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásval, aki számára nem ismeretlen a kispad. Pánczél korábban irányította a Cornexi NB I-es együttesét is, Gárdonyban pedig évek óta meghatározója a szakmai munkának. A játékoskeretben a télen nem volt változás, így ugyanaz az együttes vette fel a harcot a Szentendre vendégeként, mely alakulat a bajnokság első fordulójában hazai pályán kétvállra fektette a Duna-partiakat.

Most hiába vezetett végig a találkozó folyamán a tópa