Hírek

A félidőben még vezetett a Gárdony

Fájó vereséget szenvedett, rangadót bukott el hazai pályán a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B 10. fordulójában.

Lerázhatta volna magáról közvetlen üldözőjét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, hiszen a mögötte egy ponttal lemaradó Pénzügyőrt fogadta az őszi idény utolsó előtti mérkőzésén. Ennek ellenére nem kezdte fergetegesen a meccset a tóparti hölgykoszorú, meg is lépett a Pénz­ügyőr négy góllal. Pinizsi Zoltán lányai először a 7. percben találtak be. Ezután összeállt a védekezés és a támadás is, felzárkózott a Gárdony, a 22. percben pedig a vezetést is átvette, sőt, a szünetig háromgólos előnyre tettek szert a hazai­ak.

A második félidő elején is megmaradt a lendület, de csak a 41. percig tartott ki. 12 percen át nem talált be a Gárdony, míg a Pénzügyőr egy 7-0-s sorozattal fordított. Ezután futott az eredmény után, a találkozó utolsó negyedére ismét elfáradt a csapat, és pont nélkül maradt. A Pénzügyőr így előzött, s az idei utolsó, Haladás elleni összecsapás előtt a tabella 8. helyén áll a Gárdony.
Gárdony-Pázmánd NKK–Pénzügyőr 24-29 (16-13)
Gárdony, 75 néző.
Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Kolics 1, Gyebrovszki 3, Fundák 1, Czuczu 2, Karsai 6, Kukovecz, Szamoránsky A. 5, Piazza, Nagy Zs. 2, Plesztovics, Kaczur, Szűcs N. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.
Pénzügyőr: Hlogyik 1 (kapus) – Tímár 2, Szécsi, Pastorekova, Juhász E. 3, Orsós, Ködmön, Oláh 7, Blaubacher 6, Tóth A. 1, Csepregi 3, Majer 2, Szász-Fejér 2, Gazsovics 2. Vezetőedző: Kovács Attila.

 
 

Kiharcolta a kötelezőt a Gárdony-Pázmánd NKK

A női kézilabda NB I/B 9. fordulójában a kiesés elől menekülő Szekszárd együttesét verte a Gárdony-Pázmánd NKK, de a hazaiak csak a második félidőben tudtak fordítani.

Gárdony-Pázmánd NKK–Szekszárdi FGKC 29-27 (16-19)

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 2, Kolics, Gyebrovszki 3/1, Fundák 2, Czuczu, Karsai 8/3, Müller, Nagy A. 6/6, Szücs N., Szamoránsky A. 1, Nagy Zs. 5, Plesztaits. V.edző: Pinizsi Zoltán

Szekszárd: Szalai, Schell (kapusok) – Reisch 8/1, Farkas 5, Feri, Bíró F., Nagy Sz. 5/5, Kónya 1, Balázs, Fehér 3, Ambrus, Bencze, Tóth B., Gyenis 5. V.edző: Mészáros Melinda.

A 7. percig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendégek 2-3 góllal megléptek. A támadás és a védekezés is döcögött a tóparti oldalon, nem működtek a kapcsolatok, s a Szekszárd meglepetésre háromgólos előnyt kovácsolt a szünetre. Fordulás után ismét a 7. perc hozott változást. A Gárdony felvette a ritmust, zsinórban négy gólt dobva zárkózott fel. A 44. percben volt újra egál a meccs, ekkor már kellőképpen összeszedett volt a hazaiak játéka a saját és az ellenfél kapuja előtt is. Egy rövid gólcsend után Karsai Robertáék eszméltek hamarabb, átvették a vezetést, amelyet a lefújásig már nem is engedtek ki kezükből. Pinizsi Zoltán tréner főként a lányok küzdőszellemével volt elégedett. A DKKA U19-es csapata a Pénzügyőrt verte idegenben 28-26-ra.

Negyvenöt percig bírták erővel

Tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata a bajnoki címért versengő Szombathelyi KKA vendégeként.

 
Szombathelyi KKA– Gárdony-Pázmánd NKK 31-21 (16-15)

SzKKA: Lugosi, Schneck, Szendrei (kapusok) – Csire 5, Udvardi 3, Mayer M. 5, Takács B. 2, Varga N. 4, Horváth P. 4, Terényi, Molnár V., Hornyák B. 5, Moutsogianni 2, Virág 1, Szunyogh, Szmolek. Vezetőedző: Marosán György.

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky, Kolics 1, Gyebrovszki 3, Fundák 1, Czuczu 1, Karsai 1, Müller, Nagy A. 2, Szamoránsky A., Piazza, Nagy Zs. 7, Rácz 2, Kaczur 3, Szücs. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Kiválóan kezdett a gárdonyi hölgykoszorú, s az első félidőben egyenrangú partnere volt a bajnoki aranyért versenyben lévő szombathelyi akadémistákkal. Támadásban és védekezésben felvették a ritmust Pinizsi Zoltán lányai. Fordulás után azonban csak a félidő derekáig tartotta magát a tóparti csapat. Elfáradtak a lányok, egyre több hibát vétettek, s a lerohanásokból szerzett gólokkal elhúzott a hazai gárda.

 

Túl nagy tempót diktált a NEKA, nem bírták a Fejér megyei lányok

A női kézilabda NB I/B nyugati csoportjának nyolcadik játéknapján a NEKA csapata látogatott Gárdonyba. Szoros első félidő után kimagasló játékkal rukkoltak elő a vendégek, így ők vihették haza a két pontot.

 
Gárdony-Pázmánd NKK– NEKA 20-32 (11-11)

Sosem könnyű a listavezető ellen játszani. Ezt most a saját bőrükön tapasztalhatták meg a gárdonyi kézisek. Az első játékrészben még simán tartották a tempót Pinizsi Zoltán tanítványai, sőt volt, hogy már három góllal is vezettek. A fél­idő végére feljavult a kapusteljesítmény a vendégeknél, így döntetlen állás mellett mehettek pihenőre a felek, 11-11. Ezek után viszont teljesen más sebességbe kapcsolt a NEKA. Kőkemény védekezésük mellett a másik kapu előtt is mindent könyörtelenül kihasznált ifj. Kiss Szilárd együttese. Esélyeshez méltóan játszottak és a végére tizenkét gólos különbséget sikerült kialakítaniuk, 20-32.
Ezzel a vereséggel továbbra is a hatodik helyen áll a bajnokságban a Fejér megyei gárda. A következő fordulóban, szombaton 14 órakor a tabella második helyén álló Szombathelyi KKA otthonába látogatnak a tóparti lányok, ahol újabb borzasztóan nehéz összecsapás vár rájuk.

Hamar lerendezték a gárdonyiak

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Gárdony-Pázmánd NKK a Rinyamenti KC-t látta vendégül, és viszonylag sima mérkőzésen, ötgólos különbséggel tartotta otthon a három pontot.

 
Gárdony-Pázmánd NKK–Rinyamenti KC 32-27

Gárdony, 120 néző, Vezette: Kovács K., Tóth J.

Gárdony: Vártok, Bíró (kapusok) – Hrabovszky 3, Kolics 2, Gyebrovszki 6, Fundák 3, Czuczu, Karsai 6, Müller, Nagy A. 1, Szamoránszky 1, Dublinszki 6, Nagy Zs. 4, Rácz, Kaczur, Szűts N. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Öt fordulót követően a csapatok két-két győzelemmel tanyáztak egymás mögött a tabellán. Fontos volt tehát mindkét fél számára a három pont begyűjtése, ha tartani akarták a lépést az élmezőnnyel. Fe­lemás eredményekkel hangoltak az összecsapásra a felek: a hazaiak Mohácson szenvedtek hétgólos vereséget, míg a rinyamentiek hazai pályán múlták felül a Dunaújvárosi Kohász KA U19-es alakulatát.

Hatalmas iramban kezdték a meccset a gárdonyiak, az első tíz percben hétszer is bevették a nagyatádiak kapuját. A nagyszerű támadójáték mellé kitűnő védekezés is párosult, ebben a periódusban gól nélkül maradtak a látogatók. Ennélfogva már az elején tetemes volt a házigazdák előnye, amit végül szépen be is osztottak Pinizsi Zoltán lányai. A sokkoló kezdés után magához tért a vendégcsapat, de még így sem lépte át a tízgólos határt a játékrész végéig, 14-9.

A második félidőben mindkét társaságon látszott a fáradtság. A védekezésbe egyre több hiba csúszott, aminek köszönhetően megnyíltak a gólcsapok, és jóval többször voltak eredményesek az együttesek, mint az első harminc percben. A sok találat mellett azonban a kiállítások száma is megnőtt: gárdonyi oldalon nyolc, míg a Somogy megyeieknél hat egységet jegyezhettünk fel. A büntetésekben Czuczu Frida járt az élen, aki egymaga három kétpercest is begyűjtött. A Nyugati csoport góllövőlistájának éllovasa, a Rinyamenti játékosa, Kovács Dorina ismét elemében volt, de az ő remek játéka sem segített a mérkőzés elején összeszedett hétgólos hátrány ledolgozásában, 32-27.

A tópartiak szakvezetője elégedetten értékelt a lefújás után, de felhívta a figyelmet arra is, hogy nincs idő a la­zsá­lás­ra, hiszen pénteken újabb megmérettetés vár a lányokra. Akkor a bajnoki tabellán második NEKA ellen lépnek pályára a pázmándiak.

Utolérte a Gárdony-Pázmánd NKK-t a mohácsi vész

Vérmes reményekkel, a bravúrra készülve utazott Mohácsra a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda csapata az NB I/B 5. fordulójában. Vesztes csata után pont nélkül kellett távozniuk a tópartiaknak.

Mohácsi TE 1888 – Gárdony-Pázmánd NKK 23-16 (14-9)

Mohács: Nagy T., Kölcze (kapusok) – Policsek, Szidonya, Rittlinger 1, Dittrich 4/4, Spán 1/1, Ilyés 1, Ladics 2, Hahner 3, Fekete, Rózsa, Grünfelder-Tóth 1, Bozsovics 4, Kónya 3, Berta 3. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Kolics, Gyebrovszki 2, Fundák 2, Karsai 5, Müller, Szamoránsky A., Nagy A., Dublinszki 3, Piazza, Nagy Zs. 2, Czuczu, Szűcs 1. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Mohácson ki lehet kapni. A baranyaiak már a fordulót megelőzően is ostromolták a dobogót, több nagy csatát sikerrel megvívtak már, azonban a Gárdony-Pázmánd NKK hölgykoszorúja most saját magát verte meg. Legjobb összeállításában utazott a Duna mellé Pinizsi Zoltán együttese, mégis, a csapat játéka inkább hasonlított egy ósdi vízibicikli menetteljesítményére, mint egy gőzhajó robogására.

A védekezéssel nem is volt gond igazán – mindezt mutatja, hogy csak 23 gólt kaptak a gárdonyiak -,de a támadójátékból hiányzott az elképzelés, az ötlet, a szikra. S így nem is robbant be a tópartiak motorja. A lányok nem játszották végig a figurákat, csak járatták a labdát, aztán egyszer csak valaki lövésre vállalkozott.

A kihagyott helyzetek, s az eladott labdák után nem rendeződött vissza időben a csapat, így sok gólt kapott lerohanásból. Ezen az estén hiányzott a csapategység, így a gárdonyiaknak még sokat kell dolgozniuk, hogy összeálljon a játékuk. Nem is nagyon riogatták Gyebrovszkiék a Mohács együttesét, csupán háromgólos különbségre tudtak felzárkózni a Fejér megyeiek, mert aztán mindig olyan hibákat vétettek, melyekből vígan élt a házigazda, s újra meglépett. A játék képét, s a gárdonyiak formáját érzékelteti a beszédes statisztika: kettős emberelőnyt sem tudott kihasználni Pinizsi Zoltán lányai, sőt, gólt, gólokat kaptak. A mohácsi vész végül hétgólos fiaskóval zárult (23-16).

A Mohácsi TE 1888 fellépett a tabella harmadik helyére, míg a Gárdony visszacsúszott a kilencedikre.

Egy gól döntött a tópartiak javára

A Komárom-Esztergom megye keleti részén fekvő egykori bányászváros együttese végig tapadt a gárdonyiakra, de végül a Fejér megyeiek megőrizték előnyüket a Dorog ellen az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában.

Gárdony-Pázmánd NKSE–Dorogi ESE 29-28 (13-12)

Gárdony-Pázmánd: Vártok R. (Bíró B.) – Hrabovszky H., Kolics V., Gyevrovszki Z. 8/1, Fundák A. 6, Karsai R. 3, Müller K., Kukovecz R. 1, Szamoránszky A. 3, Nagy A., Dublinszki 4/3, Piazza D., Nagy Zs. 2, Kaczur D., Czuczu F. 2. Vezetőedző:Pinizsi Zoltán

Dorogi ESE: Stadler M. (Mátyás V.) – Forgács K. 11/6, Előd N., Turák A., Takács A., Szabó J. 4, Törőcsik Zs., Kaposvári A. 6, Kemenczik M. 2, Imrei N. 2, Markos R., Forgács V., Kosik A. 3, Vezetőedző: Szurcsik István.

Az első öt percben a vendéglátók uralták a játékot, eredményesek voltak a támadások, és a védekezés is működött, aztán a vendégek zsinórban hat gólt lőttek és átvették a vezetést. Három nulláról hirtelenjében 3–6 állt az eredményjelzőn, ami nem sok jóval kecsegtetett a folytatást illetően. A házigazdák igyekeztek ugyan, de tizenkét percen át nem tudtak gólt lőni. A dorogiak ekkor még inkább lendületbe jöttek, és néggyel megléptek. Végül még az első félidőben sikerült a felzárkózás a Velencei-tavi alakulatnak, Pinizsi Zoltán lányai elkapták a fonalat, formás akciókat vezetve egygólos fórral vonulhattak pihenőre, 13–12.

A második játékrészt úgy kezdték a házigazdák, ahogy az elsőt abbahagyták: egészen az 52. percig tartották szűk előnyüket. A következő percekben azonban figyelmetlenségek miatt – eladott labdák és technikai hibák következtében – egyenlített a Dorog. A gárdonyiak ismét megrázták magukat, három találattal újfent elhúztak. A vendégek sem adták fel, ezért rendkívül szorosan alakult a végjáték. A látogatók egyre jobban felbátorodtak, és átálltak félpályás letámadásra. A Fejér megyeiek hatalmas küzdelemben megőrizték előnyüket, otthon tartva ezzel a fontos bajnoki pontokat. Jól mutatkozott be a frissen, a mérkőzés előtt pár nappal igazolt Czuczu Frida is, aki Fehérváron kezdte pályafutását, majd a Fradiban, később pedig Debrecenben játszott, a Hajdúságból igazolt vissza megyénkbe. Különösen a védekezésben nyújtottak nagyszerű teljesítményt Nagy Zsuzsával, annak ellenére, hogy a mérkőzést megelőzően nem edzettek együtt. A hazaiak védekezése jól működött, támadásban kell inkább erősödniük, az akciók befejezése nem ment mindig zökkenőmentesen. A Gárdony szakvezetője, Pinizsi Zoltán elégedett volt tanítványai teljesítményével.

Kikapott a Gárdony-Pázmánd NKK, s a 9. helyre csúszott

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a Kozármisleny vendégeként készült a pontszerzésre a Gárdony-Pázmánd NKK. Nem lábaltak ki a hullámvölgyből a tópartiak, hétgólos vereséget szenvedtek Baranyában.

Kozármisleny SE–Gárdony-Pázmánd NKK

30-23 (15-12)

Kozármisleny SE: Gadányi – Hosszú 4, Szemmelrock, Gulya 5, Halász 3, Palotás 5, Schäffer 1. Csere: Radochay, Vig (kapusok), Polics 9, Ragoncsa 3, Réb, Markovics, Péter P., Linder, Tóth T.

Vezetőedző: Kovács Tamás.

Gárdony-Pázmánd: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Karsai 1, Müller, Fundák 4, Nagy Zs. 6, Szamoránsky A. 1, Nagy A. 2, Piazza, Gyebrovszki 3, Kolics, Dublinszki 5/1, Kukovecz, Szűcs. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Hétméteresek: 6/5 ill. 2/1.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Eredmény alakulása: 8. p 5-2, 16. p 8-7, 26. p 14-8, 38. p 20-15, 54. p 26-22.

Egy hazai diadal és egy vereség után utazott a délvidékre a Gárdony-Pázmánd NKK alakulata. Pinizsi Zoltán vezetőedző remélte, hogy lányai kipihenték a korábbi, sűrű meccsterhelést, azonban Kozármislenyben sem játszottak élesen a tóparti lányok. Már az elején magukhoz ragadták az irányítást a hazaiak, s a Gárdony végig futott az eredmény után. Voltak időszakok, mikor felzárkóztak a Fejér megyeiek, de egyenlíteni egyszer sem tudtak a találkozó során. Nem állt össze igazán a védekezés sem, a támadások során pedig többnyire elképzelés nélkül kézilabdáztak a gárdonyiak. A mislenyi kapus, Gadányi kiválóan védett, Polics jól mozgatta a hazaiak védelmét, Gulya rendre rést ütött a vendégek védőfalán, Halász pedig szinte minden, egy az egy elleni párharcot megnyert. Annak ellenére nem sikerült tartani a Kozármisleny kulcsjátékosait, hogy az edzők a találkozó előtt külön felhívták rájuk a figyelmet. Mezőnyben nem hibázott sokat a Gárdony, azonban a lövések nagy része pontatlan volt.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, már csak azért is, mert betegségek és egyéb dolgok nehezítették a heti felkészülésünket – értékelt Pinizsi Zoltán, a Gárdony-Pázmánd NKK vezetőedzője. – Ugyanazok a fontos játékelemek hiá­nya okozta a problémát, mint az előző meccseken. Továbbra is hullámzóan és sajnos még nem stabilan teljesítünk. Dolgozunk tovább, és nagyon szeretnénk megnyerni a következő bajnokinkat.

A gárdonyiak legközelebb a még hibátlan Dorogi ESE együttesét fogadják, vasárnap 17 órakor.


A Gárdony-Pázmánd játékosai negyven percig domináltak, aztán elfáradtak

Múlt csütörtökön extrát nyújtott a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata azzal, hogy legyőzte a Győri ETO KC U19-es együttesét. Három nappal később már nem tudták megismételni a bravúrt.

Gárdony-Pázmánd NKK–Dunaújvárosi Kohász KA U19 23-32 (14-14)

Gárdony, 50 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Réti.
Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Szüts, Karsai 3/1, Müller, Fundák 1, Rácz R. 1, Nagy Zs. 2, Szamoránsky A. 1, Nagy A., Piazza 1, Gyebrovszki 6/2, Kolics, Dublinszki 5, Kukovecz 2. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.
DKKA U19: Németh K., Csapó (kapusok) – Takács 2, Mihály 7, Pál E., Koronczai 10/7, Jónás 4, Braun 5, Glofák, Husti 2, Gengeliczky, Fodor 2, Keringer, Matucza, Újházi. Vezetőedző: Meggyes Rita.

Jól kezdte a nyáron átalakult Gárdony-Pázmánd NKK együttese a dunaújvárosi fia­talok elleni összecsapást, négy góllal meg is lépett a tóparti egylet. Keményen védekeztek a gárdonyiak, amit kiváló kapusteljesítmény támogatott. Támadásban jól céloztak a hazaiak, amit kapu felé engedtek, szinte minden betalált. A 25. percig irányított Pinizsi Zoltán alakulata, majd a hetente tíz edzéssel készülő újvárosi lányok rendezték soraikat, s a szünet előtt egyenlítettek (14-14).

Fordulás után is tartotta a lépést az előző idényben a 9. helyen záró Gárdony, majd a 40. perctől érezhető volt a fáradtság, hiszen hat nap alatt három tétmeccset vívtak Fundákék. A sokasodó hibák eredményeként a védekezés és a támadás is szétesett. A Kohász ifjú hölgykoszorúja kapva kapott az alkalmon, s könyörtelenül megtorolta a gáis. Nem tudtam eléggé forgatni, pihentetni a játékosokat, ezt használták ki az újvárosiak – értékelt Pinizsi Zoltán, a gárdonyiak trénere.rdonyi hibákat. Robogtak az újvárosi támadások, s ez a ritmus már túl gyors volt a hazaiaknak. A fiatal tehetségek lerohanásaikkal szét­zilálták a Gárdonyt, s végül kilencgólosra hizlalták a különbséget, 23-32.

– Nyolchetes felkészülés után egy hét alatt három mérkőzést játszottunk. A Győr elleni mérkőzésen végig nagyon jól küzdöttek a lányok, de ami a legfontosabb, amit hiányoltam eddig, hogy voltak érzelmek a pályán. Várható volt, hogy az extra terhelést érezni lehet majd. A 40. percig mérkőzésben voltunk, 14-10-es vezetésig domináltunk 

A Gárdony-Pázmánd NKK a Kozármisleny vendégeként lép pályára a harmadik fordulóban, szombaton 18 órakor.
– A hétfői regeneráló edzés után keddtől már a Kozármisleny ellen készülünk. Ha azt a formát tudjuk nyújtani, mint amit a Győr ellen mutattunk az első fordulóban hazai pályán, akkor győzni fogunk idegenben is – vélekedett az edző.

 
 
 

Jó játék, megérdemelt győzelem

A hét eleji Magyar Kupa-fiaskót próbálta feledtetni a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda -együttese az NB I/B 201819-es idényének nyitányán.

Nem volt könnyű dolguk a nyáron átalakult, s az új pontvadászatnak már Pinizsi Zoltán irányítása alatt nekivágó gárdonyiaknak, hiszen a világ legjobb csapata, a Győri Audi ETO KC U19-es alakulatát kellett legyűrniük.

A győriek beköszönő góljára Gyebrovszki és Dublinszki hamarjában válaszolt. Kiegyenlített volt a küzdelem, az ötödik percben 3–3 volt az állás, majd Szilovics juttatta előnyhöz a vendégeket. Vártok ziccert fogott, de a gárdonyiak sem tudták góllal befejezni a támadásaikat. Pinizsi mester már a 11. percben időt kért, mert ugyan egál volt az állás (6–6), de a támadójáték nem volt túl határozott. A technikai szünet után is sok hibával játszott mindkét csapat, lefülelték egymás akcióit, így hosszú percekig nem rezdültek a hálók, majd egy leindítás után Andróczki törte meg a gólcsendet. A vendégek egygólos vezetésénél Vártok hetest fogott, majd Fundák egyenlített, 9–9. A korábbi győri sikeredző, Róth Kálmán nem is bírta tovább idegekkel, lehordta lányait az időkérése során. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Fundák klasszis egyéni megmozdulásával átvette a vezetést a Gárdony a 25. percben. A szünet előtti másodpercekben azonban kétgólos hátrányukat ledolgozták a győri lányok (16–16). Kiválóan kezdte a második félidőt a tóparti egylet, elhúzott három góllal. A játékrész derekán egy gólra zárkózott a gyors indításokkal operáló Győr, a hazaiak időkéréssel próbálták megtörni lendületüket. Azonban a gárdonyi lányok nagy szívvel, kemény védekezéssel és okosan kézilabdáztak, Vártok Ramóna pedig brillírozott a kapuban, így őrizték előnyüket. Egészen a végéig.

Gárdony-Pázmánd NKK– Győri Audi ETO KC U19 30–27 (16–16)

Gárdony, 50 néző. Vezette: Szöllősi, Szöllősi.

Gárdony: Vártok – Hrabovszky 2, Karsai 1, Fundák 6, Nagy A. 2, Gyebrovszki 5/2, Dublinszki 10/1. Csere: Biró (kapus), Nagy Zs. 3, Szücs N., Szamoránsky A., Kolics 1, Müller, Piazza. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Győr U19: Rubint – Andróczki 1, Pál 3/2, Ács 2, Szilovics 4, Kellermann 7/2, Somogyi 1. Csere: Tóth N. (kapus), Világos 1, Lengyel 3, Gerháth 2, Kürthi 3, Szabó D., Németh P. Vezetőedző: Róth Kálmán.

Magasabbra törnek a tópartiak

Nem sikerült túl jól a főpróba, a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdázói mégis bizakodnak: sikerrel veszik az NB I/B-s pontvadászat első portyáját.

Szoros csatában ugyan, de elvesztette első tétmeccsét a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata a 2018–19es idényben. Az együttes irányítását nyáron átvevő Pinizsi Zoltán hölgykoszorúja a magyar kupa első fordulójában vérzett el idegenben, a Büki TK 33-31-re verte a Velencei-tó partján pattogtatókat.

Sokat nem kesereghetnek a gárdonyi lányok, hiszen 48 órával az MK-meccs után már a bajnokságban kell helytállniuk. Már csakis a pontok gyűjtögetésére koncentrálhatnak a Dublinszki Dóráék, s a nyitányon nem is árt majd az összpontosítás, hiszen a világ legjobb női együttesének utánpótlása, a Győri ETO KC U19-es alakulata látogat Gárdonyba csütörtökön 18.45 órakor.

A klubnál remélik, hogy a több Budaörsről és Dunaújvárosból szerződtetett, valamint kettős igazolással szerepeltetett fiatal remek egységet alkot majd a Gárdonyban maradt rutinos Gyebrovszki Zitával és Dublinszki Dórával, valamint a Kispest együttesében NB I-es tapasztalatot is szerző Fundák Annamáriával vagy éppen a korábbi magyar bajnokkal, kupagyőztessel és EHF-kupasikert is arató Szamoránsky Anikóval. A beállós 1986-ban született Győrben, ott is kezdett kézilabdázni, majd komoly sikereit a Ferencváros játékosaként érte el. Játszott a Kiskunhalas, a Siófok és a Budaörs együttesében is, majd alacsonyabb osztályban a Csurgó, legutóbb pedig a Szent István SE másodosztályú csapatában szerepelt.

A GÁRDONY-PÁZMÁND JÁTÉKOSKERETE
Biró Benita 1999.03.27, Dublinszki Dóra 1993.02.22, Fundák Annamária 1988.10.05, Gyebrovszki Zita 1991.01.30, Hrabovszky Helga 1994.12.11, Kaczur Dominika 2000.05.25, Karsai Roberta 1993.03.10, Kastl Anna 2002.12.22, Kolics Viktória 1997.02.12, Kukovecz Regina 1999.08.20, Müller Kamilla 1999.03.26, Nagy Adrienn 1995.06.20, Nagy Zsuzsanna 1999.05.07, Piazza Dóra Szimonetta 1998.07.09, Plesztovits Alexa 1998.11.17, Rácz Réka 2000.07.26, Szalay Viktória 2000.01.06, Szamoránsky Anikó 1986.07.09, Szűcs Noémi 2000.02.10, Vártok Ramóna 1999.10.11.

 

A Gárdony-Pázmánd NKK új trénere nagy feladat előtt áll

A Budaörs juniorcsapata mellett dolgozik, ugyanakkor a legutóbb világbajnokságot nyert junior strandkézilabda-válogatott szövetségi edzője is a Gárdony-Pázmánd NKK felnőtt együttesének új vezetőedzője. Pinizsi Zoltán az NB I/B élmezőnyébe kívánja kormányozni a tóparti női kézilabdázókat.
 
Nagy fába vágta a fejszéjét a fiatal, 34 esztendős szakember. Pinizsi Zoltán új klubban, felnőtt korosztályban, új csapatot épít. A legutóbbi NB I/B-s pontvadászat kilencedik helyén zárt Gárdony-Pázmánd NKK játékoskerete szinte teljesen kicserélődött, mindössze öt kézilabdázó maradt a Velencei-tó partján. Az érkezők között azonban akad NB I-es múlttal rendelkező, valamint rendkívül tehetséges, fiatal hölgy is.

– Eleve már egy új csapathoz kerülni is komoly felelősséggel jár, pláne, ha új gárdát kell kialakítani – vélekedett Pinizsi Zoltán, a tréner. – Azonban könnyebbség, hogy miután sok az új játékos, az edző saját képére formálhatja az együttest. Ami nehéz a helyzetünkben, hogy sok, öt kettős igazolású játékosunk van, ők ritkán tudnak edzésre járni.

Három hete tart a felkészülés, az edzésmunkával elégedett a vezetőedző.

– Nyilván fel kell még gyorsulnunk. A csapatkohézió is kezd fejlődni. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lányok minél hamarabb csapattá formálódjanak.

Pinizsi nem adta fel eddigi állomáshelyeit, továbbra is dolgozik Budaörsön, s a strandkézilabda-válogatottnál.

– Nem egyszerű, de eddig is így dolgoztam. A testnevelő tanári állásomat azonban feladtam, nem éreztem már benne motivációt, ugyanakkor nagy a felelősség Budaörsön és Gárdonyban is. Igyekszem úgy összehangolni a munkát, hogy egyik csapat érdeke se sérüljön.

A szakember három felkészülési mérkőzésen van túl a gárdonyi csapattal, mindhárom meccsüket – a Pénzügyőr, a Dorog és a Siófok ifi ellenit is nyerték.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nagy hangsúlyt szeretnék fektetni arra, hogy a védekezésünk stabil legyen, és rendszert alakítsunk ki. A játék többi fázisában is lesz rendszer, de a játékosok egyéni kvalitásait sem akarom elnyomni. A keret individuális készsége magas. Ezeket szeretném ötvözni.
A tréner az eddigi összecsapások alatt előszeretettel forgatta a csapatot játék közben.

– Fontos lesz, hogy kialakuljon egy olyan mag, aki tudja masszív tagjai a csapatnak, érezniük kell a bizalmat. Biztos lesznek cserejátékosként funkcionáló kézilabdázók, akik – még ha nem is biztos, hogy pályára lépnek – de a csapat tagjai lesznek. A felkészülési mérkőzéseken többféle formációt szeretnénk kipróbálni, hogy a páros, hármas kapcsolatok mikor működnek jól. Nagyon kreatív és egységességet tükröző csapatot szeretnék a pályán látni. Ugyanakkor lelkes és küzdő társaságot szeretnék. Lényeges, hogy egymásért is tudjanak küzdeni a lányok, hogy minden meccset meg akarjanak nyerni, és a saját ügyességük is teret nyerjen.
A bajnokság szeptember 11-én rajtol, a Győri Audi ETO KC U19-eseit, majd a Dunaújváros fiataljait fogadja a Gárdony.

– Több évvel ezelőtt voltam NB I/B-s csapat edzője, nagyon rövid ideig. Nincs rálátásom a bajnokságra, de jobb is ez így. Mindenki sötét ló számomra, persze, így a saját csapatomra fogok fókuszálni. Megfogalmaztuk az elvárásokat, de ha a tavalyi évhez képest fejlődünk játékban és csapategységben, akkor ez ki fog csúcsosodni a pontokban és a helyezésekben. A középmezőny elejére, az élmezőnybe várom a lányokat.

 

Az átalakult gárdonyi kézilabda együttes az élmezőnyt célozza meg

A házigazda Gárdony-Pázmánd NKK NBI/B-s női kézilabdacsapata nyerte az I. Gárdonyi Kézilabda Kupát, melyet négy csapat részvételével, a felkészülés jegyében rendeztek.

Akadt némi magolni valója azon lelkes kézilabdabarátnak, aki kilátogatott a gárdonyi sportcsarnokba, hogy meglesse, mire képes a Gárdony-Pázmánd NKK új csapata, ugyanis a tavalyi NB I/B-s bajnokságban 9. helyen végzett hölgykoszorúból mindössze öt virágszál maradt. Pánczél Barabás helyett a Budaörs junior együttesénél, valamint a strandkézilabda-válogatottnál továbbra is munkában maradó Pinizsi Zoltán vette át a szakmai irányítást. A 34 éves szakember új gárdát épít a Velencei-tó partján. A rutin és a tehetséggel párosuló ifjonti hév jó elegyet alkot Gárdonyban

Úgy tűnik, a több Budaörsről és Dunaújvárosból szerződtetett, valamint kettős igazolással szerepeltetett fiatal remek egységet alkot a Gárdonyban maradt rutinos Gyebrovszki Zitával és Dublinszki Dórával, valamint a Kispest együttesében NB I-es tapasztalatot is szerző Fundák Annamáriával, mert a felkészülési meccsek során még nem találtak legyőzőre a tópartiak. A Pénzügyőr ellen négy góllal nyertek még a múlt héten, s a szombati, hazai tornán is hibátlanul muzsikáltak. A másodosztályba épp most feljutó Dorogot hét góllal verték a kimagasló formában védő Vártok Ramóna és társai.

Gárdony-Pázmánd NKK–Dorog 37–30 (15–14)

Gárdony, 40 néző, vezette: Gáspár, Vörös.
Gárdony: Vártok, Kastl (kapusok) – Hrabovszky 2, Szűcs N. 2, Karsai 3, Nagy Zs. 2, Müller, 2, Rácz 3, Fundák 5, Nagy A. 4, Kaczur 1, Piazza 1, Kolics 1, Gyebrovszki 5, Dublinszki 6, Kukovecz. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.
Dorog: Stadler, Mátyás (kapusok) – Forgács K. 5, Eled 3, Kaposvári 1, Szabó J. 5, Kosik 7, Takács A. 3, Törőcsik 1, Molnár E. 1, Pap, Forgács V. 3, Imrei 1, Pohner, Markos, Berta. Vezetőedző: Bona Gergő

Miután a Siófok KC Ifi csapata verte a Szigetszentmiklós alakulatát, a tornagyőzelemért a Balaton-partiakkal kellett megmérkőzni. A Gárdony-Pázmándnak nem jelentett akadályt a siófoki fiatalok legyőzése.


Gárdony-Pázmánd NKK–Siófok KC Ifi 48–33 (26–15)
Gárdony, 100 néző, vezette: Örsi, Wenzel.
Gárdony: Vártok, Kastl (kapusok) – Hrabovszky 3, Szűcs N. 5, Kukovecz 4, Karsai 2, Müller 3, Fundák 6, Kaczur 4, Rácz 2, Gyebrovszki 5/3, Kolics 3, Nagy Zs. 2, Dublinszki 5, Nagy A. 2, Piazza 2. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.
Siófok: Pándi, Mistina F., Torma (kapusok) – Nemes 4, Tóth J. 1, Potondi 8/1, Takács E. 6, Erdősi, Molnár V. 1, Bott 1, Balogh H. 4, Wald 6/4, Kadlicsek 2, Juhász, Póczik, Lapos. V.edző: Tarján Bence.

Nem csupán az eredmény, de a mutatott játék is biztató volt, jól működtek a kapcsolatok a lányok között, s olykor kiváló egyéni megoldásokkal villantak a fiatalok is. Az első téttel bíró megmérettetés szeptember 11-én vár a gárdonyiakra, a Magyar Kupa keretein belül Bükön vendégeskednek. Az NB I/B-s bajnokságot szeptember 13-án a Győri Audi ETO KC U19-es együttese ellen kezdik hazai pályán, majd 16-án a Dunaújvárosi KKA U19-es alakulatát fogadják. Biró Tamás, a klub elnöke elmondta, előre szeretnének lépni idén, annak ellenére, hogy minden játékos munka mellett sportol, s a mezőny legkisebb költségvetésével rendelkeznek, a 3–6. hely valamelyikét célozzák meg.

In Memoriam Domak Béla

61 esztendős korában elhunyt a Gárdony-Pázmánd Női Kézilabda Klub elnöke, Domak Béla.

Szurkoló édesapaként ismerkedett meg a kézilabdával, majd 2003-ban Pázmándon szakosztályt alapított. Komoly érdemeket szerzett abban, hogy a női csapat a megyei bajnokságból indulva ma már az NB I/B meghatározó együttese. A szakember szerepet vállalt a gárdonyi, majd a pázmándi sportcsarnok építésében, 2016-ban Pázmánd Község Emlékéremmel díjazta a sportért, a közösségért végzett munkáját. Domak Bélát csütörtökön 17 órakor kísérik utolsó útjára Pázmádon.
 

A kilencedik helyen zártak, új csapat épül Gárdonyban

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának kilencedik helyén végzett a Gárdony-Pázmánd NKK csapata, miután a Pánczél Barabás irányította együttes nagyarányú vereséggel zárta a pontvadászatot Győrben.
 

Győri Audi ETO KC U18– Gárdony-Pázmánd NKK 35-26 (19-12)

Győr, 80 néző. Vezette: Földesi, Halász. Győr U18: Rubint, Binó (kapusok) – Imrei 3, Kiser 4, Kellermann 4, Andróczki 2, Lancz 11/4, Somogyi 3, Pap M., Molnár V. 1, Szilovics 6, Ács 1. V.edző: Róth Kálmán.

Gárdony: Fekete D., Vártok R. (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 1, Müller, Gyebrovszki 4, Urfi 9/3, Szabó A., Halmos 4, Hamuth 2, Piazza 2, Selenka 1, Braun. Vezetőedző: Pánczél Barabás. Hétméteresek: 3/3 illetve 3/3

Kiállítások: 10 illetve 12 perc

A Gárdony-Pázmánd NKK együttese tét nélkül lépett pályára a szezon utolsó fellépésén, hiszen a kilencedik helyről már egyik irányba sem tudott elmozdulni. A tóparti lányok nem is igazán ugrottak neki a Róth Kálmán dirigálta győri ifjaknak. A gárdonyiak inkább kiélvezték az együtt töltött utolsó perceket, hiszen ezen a találkozón kézilabdázott együtt utoljára a csapat nagy része. Pánczél Barabás így minden játékosának igyekezett lehetőséget adni. Urfi Dorottya most is a csapat legeredményesebb játékosának bizonyult, 9 gólt szerzett, s így végül a góllövőlista harmadik helyén zárt 25 meccsen dobott 161 találattal. A bajnokságot a Mosonmagyaróvár nyerte, s visszajutott az élvonalba. A Gárdony-Pázmánd NKK a 9. helyen zárt.

A Velencei-tó partján a nyáron új csapat épül, miután a vezetőedző, Pánczél Barabás mellett tíz játékos hagyja el az együttest. A tréner az utánpótlással foglalkozik a jövőben, helyét a strandkézilabda-válogatott, valamint a Tököl legutóbbi edzője, a 34 éves Pinizsi Zoltán veszi át. A játékosok közül Selenka Szilvia, Szabó Anikó, Flesszer Dóra befejezik az aktív játékot. Becséri Andrea és Koncsik Fanni is távozik. Fekete Dorina és Halmos Nikolett másik csapathoz igazol, Braun Csengére pedig igényt tart anyaegyesülete, a Dunaújvárosi KKA. Urfi Dorottya Szigetszentmiklóson folytatja, s távozik Hamuth Lili is. Bár még alakul a lista, de az érkezők oldala is igen népes.

Az irányító, NB I-es múlttal rendelkező Fundák Annamária Kispestről érkezik, a fehérvári nevelésű Hrabovszky Helga a Haladástól jön, Kolics Viktória Mohácson játszott legutóbb, a beállós – jelenleg keresztszalag-szakadás után lábadozó – exfehérvári Rideg Renáta pedig Kozármislenyben kézilabdázott. Karsai Roberta a bal átlövő posztra érkezik a Spartacusból, s a dunaújvárosi kettős igazolással szereplő Nagy Zsuzsanna is bal lövőbe érkezik. Szűcs Noémi az NB II-es Dunapent balszélsője volt eddig. A budaörsi irányító, Bertha Bianka kettős igazolással játszik majd Gárdonyban. Az ifi -csapat trénere az FKC-től átköltöző Virincsik Anasztázia lesz, míg Poór András erőnléti edzőként segíti a munkát. A klub igyekszik a strandkézilabda felé nyitni, Gárdonyban több pályát is építenének, s komoly, a bajnoki döntőbe igyekvő strandkézi csapatot is kialakítanak a Velencei-tó partján.

Jövőre is a másodosztályban a Gárdony-Pázmánd NKK

Bebiztosította másodosztályú tagságát a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, miután hazai pályán legyőzte esélyesebb riválisát a női kézilabda NB I/B 25. fordulójában.
 
Gárdony-Pázmánd NKK–Swietelsky-Szombathelyi KKA 33–26 (17–14)

Gárdony: Fekete, Vártok 1 (kapusok) – Németh N. 5, Kocsik, Müller, Gyebrovszki 5, Urfi 7/3, Szabó A. 9, Halmos, Hamuth 1, Dublinszki 3, Selenka 1, Braun 1, Piazza. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

S-SzKKA: Schneck, Pálinkás, Bozzai (kapusok) – Csire 5, Takács K. 1, Takács B. 1, Schneider 6/5, Horváth P. 3, Smid 3, Szendrei 3, Virág 4, Jurik. Edző: Józsa Krisztián.

A Gárdony-Pázmánd a tabella harmadik helyén álló Swietelsky-Szombathely alakulatát látta vendégül a 2017-18-as pontvadászat utolsó hazai összecsapásán. Pánczél Barabás lányai annak ellenére az esélytelenek nyugalmával léptek pályára, hogy a szombathelyieket az előző szezonban már legyőzték egyszer. Az erősebbik vasi gárda szűk kerettel, s abban is három kapussal érkezett a gárdonyi összecsapásra, mintha nem vették volna komolyan Szabó Anikóékat. Az első találatot a hazaiak jegyezték, majd rögtön jött a válasz, de 1–1-nél volt a legszorosabb az állás a meccsen. A tóparti lányok végig uralták a játékot, egy pillanatra nem adták fel a küzdelmet és végig hatalmas lendülettel, lelkesedéssel és akarattal játszottak. Szabó Anikó fergeteges formában kézilabdázott, amit elengedett, célba talált, bombagólokkal segítette csapatát. A védelem is kiválóan zárt, ráadásul a kettős igazolással játszó dunaújvárosi kapus, Vártok Ramóna hatalmas védéseket mutatott. A Gárdony-Pázmánd ezzel a diadallal bebiztosította helyét az NB I/B-ben.

Az esélytelenebb Haladástól kapott ki a Gárdony

A női kézilabda NB I/B 24. fordulójában a Haladás vendégeként szenvedett nem várt vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.
A Haladás kiváló védekezésének köszönhetően alaposan visszavágott az ősszel, Gárdonyban elszenvedett egygólos vereségéért.

Szombathelyi Haladás–Gárdony Pázmánd NKK
29–23 (16–13)

Szombathely, Haladás Sportcentrum, 90 néző.

Vezette: Natkay, Szalai.

Haladás: Dudora, Márkus (kapusok) – Kozma, Hrabovszky 1, Szabó J. 5, Simsik 6, Takács I. 5, Gerencsér 1, Sebestyén 3, Putz, Kiss N. 3, Kaposvári 5, Baranyai.

Vezetőedző: Kovács László, Berendi Antal.

Gárdony Pázmánd NKK: Biró, Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 2, Müller, Gyebrovszki 2, Urfi 2/2, Szabó A. 6, Halmos, Hamuth 2, Dublinszki 2, Piazza, Selenka 4. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

A gárdonyi lányok a Csurgó legyőzésével bebiztosították további másodosztályú tagságukat, s Szombathelyen kissé ki is engedtek. A Haladás akarata érvényesült már az első perctől, s a hazaiak szélről, betörésekből, és lerohanásokból is betaláltak. A Gárdony nem tudott újítani, míg a tabellán közvetlen a tópartiak mögött tanyázó Haladásból többen is kiemelkedően kézilabdáztak.Kapaszkodott ugyan Pánczél Barabás alakulata, de nem tudták megszorongatni a szombathelyieket. Fordulás után újabb offenzívát indítottak a vendégek, de nem találtak rést a zöld-fehérek védőfalán. Takács Inezt nem tudták tartani Szabó Anikóék, s nem tudtak mit kezdeni a gyors támadásokkal sem. A 40. percre már eldőltek a nyitott kérdések, s a kiesés elől menekülő hazaiak meglepő győzelmet arattak lendületes játékukkal. A hatgólos, 29–23-as vereség azt jelentette, hogy megelőzni ugyan nem tudta közvetlen riválisát a Haladás, de megközelítette a tabellán. A Gárdony-Pázmánd továbbra is a 9. helyen áll. Május 6-án a másik vasi gárdát, a harmadik helyen álló Swietelsky Szombathely csapatát fogadja, majd május 20-án a Győri ETO U18 vendégeként zárja a pontvadászatot a Pánczél-csapat.

 

A Gárdony-Pázmánd hozta a kötelezőt a Csurgó ellen

A kiesőzóna elől menekülő Csurgó együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. Pánczél Barabás lányai itthon tartották a pontokat.
 
Gárdony-Pázmánd NKK–Csurgói NKC 23–21 (11–9)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Kovács M., Wenzel
Gárdony: Biró, Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 1, Müller, Gyebrovszki, Urfi 6/4, Szabó A. 2, Halmos, Braun, Hamuth 3, Dublinszki 5, Piazza, Selenka 3. Edző: Pánczél Barabás
Csurgó: Tóth I., Telkes, Kiss O. (kapusok) – László, Szandai 4/1, Füstös N., Molnár B. 2, Szijártó, Áy 5, Ilyés 2, Nagy A. 2, Füstös A. 2, Szeder, Vágó 1, Cserpán 1. Vezetőedző: Molnár Ferenc

Az utóbbi időben mintha feledésbe merült volna Gárdonyban a győzelem íze, de a korai strandszezon beköszöntével ismét kóstolót ragadtak maguknak a lányok a diadal zamatából. A kiesőzónából menekülő Csurgói NKC ellen szinte kötelező volt nyerniük Pánczél Barabás tanítványainak, de nem kezdtek jól, a vendégek kétgólos vezetésre tettek szert. A Gárdony csak a hatodik percben talált be először. Onnantól azonban egyértelműen irányították a játékot, elléptek négy találattal, s a csurgóiak már nem is tudtak felkapaszkodni. Az első játékrészben egyoldalú volt a bíráskodás, mintha idegenben kézilabdáztak volna a gárdonyiak. Rengeteg szabálytalanság tarkította egyébként a találkozót, végig a hatvan perc alatt. A Gárdony-Pázmánd védekezése az első perctől kezdve acélos volt és a támadások is ültek. Nagy akarással harcoltak Urfiék, s mivel tudták, nagy szükségük van a két pontra, nem is adtak esélyt ellenfelüknek. Csak akkor, mikor már a zsebükben érezték a győzelmet, a végére kiengedtek, így az utolsó percben háromszor is betalált a Csurgó, kozmetikázva az eredményt.

Súlyos pofonba szaladt a Gárdony-Pázmánd NKK együttese

A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában a dobogót ostromló Kozármisleny vendégeként tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.
 
Kozármisleny SE– Gárdony-Pázmánd NKK 28–18 (15–5)

Kozármisleny: Gadányi, Víg, Radochay (kapusok) – Vadász I., Schaffer 2, Markovics 3, Szőllősi 2, Rideg 1, Szemmelrock 5, Palotás 5, Spán 1, Halász 1, Hosszu 6, Linder, Tóth T., Radoncha 2.
Vezetőedző: Kovács Tamás.

Gárdony: Fekete D., Vártok, Biró (kapusok) – Németh N. 4, Halmos, Gyebrovszki 5, Urfi 2, Szabó A., Hamuth, Dublinszki 2, Selenka, Piazza, Müller 4, Koncsik 1.
Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A tabella 9. helyén álló Gárdony-Pázmánd NKK a dobogóra törő Kozármisleny vendégeként nem számíthatott sok jóra, s el is maradt a meglepetés. A hazai lányok már az első másodperctől haraptak, s hamar tudatosították a tóparti hölgyekben, hogy emberfelettit kellene küzdeniük a pontszerzésért. A Kozármisleny nagy iramot diktált, a gárdonyiaknak semmi sem jött össze támadásban és védekezésben sem. A vendéglátó esélyt sem adott Pánczél Barabás együttesének, folyamatos lerohanásaikkal szétzilálták a Fejér megyeiek védekezését. A Misleny gyors játékába olykor némi hiba is csúszott, így „csak” 15 gólt dobott az első harminc perc alatt.
Fordulás után valamivel koncentráltabbá vált a Gárdony-Pázmánd NKK játéka, majdnem kétszer annyi gólt dobtak Németh Nóráék, mint az első játékrészben, de megközelíteni így sem tudták a hazaiakat. A baranyaiak végig tíz gólon kívül tartották a Gárdonyt, így teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot. A Gárdony-Pázmánd maradt a Nyugati csoport kilencedik pozíciójában.

Hozták a kötelezőt a Gárdony-Pázmánd kézisei

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 21. fordulójában papírforma győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK csapata. Gyebrovszki Zita gólokkal tért vissza sérüléséből.

 
Gárdony-Pázmánd NKK–Marcali VSZSE 33–25 (16–9)

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Németh N. 10, Halmos, Gyebrovszki 2, Urfi 2/2, Szabó A. 7, Braun 2, Hamuth 5, Dublinszki 2, Selenka 1, Piazza, Müller 2, Tóth A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Marcali: Bödör, Fanai (kapusok) – Bencski 2, Bozsok 5/4, Borbély, Urbán R., Csiva Balogh 1, Urbán E. 5, Szabadi 1, Pék 4, Buzsik 5, Papp V. 2. Vezetőedző: Balogh Margit.

Kiállítások: 6 illetve 16 perc.

A tóparti hölgykoszorú kezdte támadásban a mérkőzést, de az első attakot elrontották, eladták a labdát, amiből a Marcali szerzett vezetést. Ekkor még a hazaiak sem gondolták talán, hogy ez lesz az utolsó pillanat a találkozón, amikor hátrányban játszanak. Nem is morfondíroztak ezen sokáig Németh Nóráék, mert a gyors középkezdés után máris betaláltak, s onnantól az történt a pályán, amit a gárdonyiak akartak.

Végig gyors lerohanások és a gólok után gyors középkezdések jellemezték a két gárda összecsapását. Minden hazai játékos magas hőfokon izzott, pörgött a játék, jó és pontos passzok, hatalmas gólok, no és a vendégek részéről sok kiállítás tarkította a küzdelmet. Látszott a lányok játékán, hogy a kéthetes pihenőt követően ki voltak éhezve a meccsszituációkra. A gárdonyiak nagy örömére Gyebrovszki Zita nagy elánnal, és két góllal tért vissza a pályára hosszúra nyúlt pihenőjéből, műtétjéből felépülve elszántan harcolt a társak mellett. A nagyon jó iramú találkozó első félidejében már nem maradt nyitott kérdés, 30 percnyi játék után hét góllal vezettek a hazaiak, végül magabiztos, nyolcgólos diadalt arattak úgy, hogy játékosaik zöme szerzett góllal zárta meccset. A Gárdony-Pázmánd NKK 21 mérkőzés után a tabella 9. helyén áll.

Nyert az esélyesebb Mosonmagyaróvár a Gárdony-Pázmánd ellen

Huszonhárom góllal kapott ki a Gárdony-Pázmánd a női kézilabda NB I/B Nyugat csoportjában.
 
Mosonmagyaróvár– Gárdony-Pázmánd NKK 38–15 (20–9)
 
MKC: Dányi – Lozsi 5, Gyimesi 1, Farkas 1, HORVÁTH B. 6, Kopecz 4, HAJTAI 6.
Csere: Scholtz (kapus) Csala 2 (1), Tilinger 4 (1), Ivanics 1, Kovacsicz 4, Bízik B. 3, Bardi 1, Töpfner, Bízik R.
Vezetőedző: Bognár Róbert.
Gárdony: Fekete – Dublinszki 1, Urfi 3, Selenka 3 (2), Hamuth 2, Szabó A., Németh N. 5.
Csere: Biró (kapus), Müller 1, Halmos.
Vezetőedző: Pánczél Barabás.
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2
Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Nem volt könnyű helyzetben a tabella kilencedik helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd együttese, mivel szombaton az éllovas Mosonmagyaróvár otthonába látogatott. A tóparti hölgyek az elmúlt három találkozójukon egyaránt pont nélkül maradtak, Pánczél Barabás lányaitól bravúr lett volna, ha épp a határszéli városban törik meg rossz szériájukat.

A feljutásra pályázó mosonmagyaróváriak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendéglátóknak alig húsz perc kellett ahhoz, hogy tíz góllal vezessenek, amelyet a folytatásban csak még tovább növeltek. Az MKC az utolsó negyedórában kicsit ki is engedett, de így is mindössze hat gólt engedélyezett a második játékrészben a Fejér megyei gárdának. A mosoni alakulatból többen is jól teljesítettek, Hajtai Vanessza és Horváth Bernadett hat-hat góllal, Lozsi pedig öt találattal vitte a prímet. A gárdonyiaknál Németh Nóra ötször, míg a góllövőlista harmadik helyén tanyázó Urfi Dorottya háromszor volt eredményes. A végén magabiztosan, 38–15-re győzött az Óvár.

A Gárdony-Pázmánd nem tudta meglepni a Balaton-parton a NEKA fiataljait

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a NEKA vendégeként.

NEKA–Gárdony-Pázmánd NKK 31-21 (17-7)

NEKA: Magera – Zámori, Németh O., Tavó 1, Szabó K. 5/1, Simon 4, Horváth L. 7/2, Péter 1, Kovács N. 1, Vörös 2, Schari 5, Szabó N. 3, Máté 2, Szabó L. Vezetőedző: Bohus Beáta.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 1, Müller 1/1, Halmos 1, Urfi 4/1, Szabó A. 5, Braun 2, Hamuth 2, Dublinszki, Piazza, Selenka 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nem a mérkőzés esélyeseként utazott a Gárdony-Pázmánd NKK együttese Balatonboglárra, hiszen a NEKA a honi kézilabda sport legtehetségesebb játékosait gyűjti, trenírozza, és neveli a Balaton-partján. A Bohus Bea irányította fiatalok a Mosonmagyaróvár mögött a tabella második helyén harcolnak. A gárdonyi lányok még októberben tízgólos vereséget szenvedtek a NEKA alakulatától hazai pályán, akkor 37–27-re nyert a NEKA. Persze, a visszavágás gondolata is foglalkoztatta Pánczél Barabás tanítványait, de tisztában voltak azzal, hogy nehéz dolguk lesz, pláne úgy, hogy nem randevúztak sokszor a találkozót megelőző héten. Az időjárás miatt mindössze egyet tudtak csak együtt edzeni Urfi Dorottyáék, ráadásul a lábadozó Gyebrovszki Zitát és Becséri Andreát továbbra is nélkülözte a Gárdony, sőt, Flesser Dóra sem tudta vállalni a játékot.

Nem sikerült a visszavágó

Gárdony-Pázmánd NKK-Rinyamenti 22:23 (9:10)

Vártok, Fekete, Németh, Koncsik, Müller, Halmos, Urfi, Flesser 2, Szabó 8, Braun 2, Hamuth, Dublinszki 7, Piazza, Selenka 3, Biró

Tudtuk,hogy nehéz meccs elé nézünk,hiszen ősszel is nagy csatát vívtunk Nagyatádon,de sajnos kikaptunk és szerettünk volna revansot venni. A vendégek kezdtek jobban,a támadásból eredő hibáinkat kihasználva,gyors indítasból szerezték az első góljaikat.

Szerencsére a lányok a gólokra góllal válaszoltak és most az első félidőt is jól kezdték,ez bíztató volt a folytatásra. A szünet után eléggé feltüzelve jöttek ki az öltözőből a vendéglátók és meg akarták mutatni,hogy van esélyük a győzelemre. Sajnos az eddigi mérkőzésekre jellemző kemény védekezés most nem sikerült olyan acélosra és a támadás is elég döcögős volt,így 4góllal meg is léptek a vendégek. Volt,hogy kettős emberelőnybe játszott a tóparti alakulat, de sajnos ezt nem tudták kihasználni. A végjáték elég izgalmasra sikeredett. Az utolsó percekben egészpályás emberfogásra utasította Pánczél Barabás a lányokat,de a Rinyamenti csapata jól taktikázott és faltokkal húzták az időt. Az utolsó támadásnál Szabó Anikó lőtt kapura,de sajnos nem tudta gólra váltani, így ismét a vendégek örülhettek a győzelemnek. Megérdemelten nyertek,hiszen végig vezettek a mérkőzés során, míg mi nem tudtuk egyszer sem átvenni a vezetést

Még minddig veretlenek a tóparti lányok

Pilisvörösvár KSK-Gárdony-PázmándNKK 16-25 (11:12)

Fekete, Vártok 1, Flesser 1, Némertz 2, Koncsik 1, Halmos, Urfi 5, Szabó 5, Braun 2, Dublinszki 3, Selenka 3, Piazza, Hamuth 1, Müller 1 

Remek tavaszi rajtot vett a Gárdony-Pázmánd női kézilabda csapata az NB-I/B.ben. A tavasszal mindhárom mérkőzését megnyerte. A jól játszó Pilisvörösvárt otthonában győzték le imponáló játékkal. Kiváló játék, igazi csapat munka volt. Az első félidei kemény határozott helyenként gyors játék után, ahol. mindenki kiváló teljesítményt nyújtott , 11-12 volt az éredmény. A második félidőben aztán még határozottab,játékkal kiváló kapusteljesitménnyel magabiztos győzelmet aratott a vendég Gárdony-Pázmánd csapata.Figyelemre méltó,hogy a második félidőben jó védekezés mellet ismét csak öt gólt kapott a csapat. A csapat minden tagja megérdemli a dicséretet, hiszen egyként küzdöttek a sikerért.

Fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában pozitívba fordult a Gárdony-Pázmánd NKK mérlege, miután fontos győzelmet aratott.

 
A tabella nyolcadik helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd NKK a dobogóért hajtó Szekszárdi FGKC-t fogadta a tavaszi etap első hazai összecsapásán. A tóparti lányok a második félidőben megálljt parancsoltak a szekszárdi támadásoknak.

Gárdony-Pázmánd NKK-Szekszárdi FGKC 
22-17 (13-13)

Gárdony, 150 néző. Vezette: Ónódi, Öri.

Gárdony: Fekete D., Vártok, Biró B. (kapusok) – Németh N. 2, Koncsik, Halmos, Urfi 8/5, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 1, Dublinszki 4, Selenka 1, Piazza, Hamuth 2, Flesser 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Szekszárd: Szalai, Schell (kapusok) – Grénus, Tauker Erika 4, Biró F., Nagy Sz. 6/4, Kaveczki 2, Kónya, Tauker Eszter, Fehér 1, Ambrus, Weigel Zita, Tóth B. 1, Tutti, Gyenis 3. Vezetőedző: Mészáros Melinda.

A női kézilabda NB I/B-s kézilabda-bajnokság tavaszi rajtján a sereghajtó VKLSE Győr vendégeként nyert három góllal a Gárdony-Pázmánd NKK.

VKLSE Győr-Gárdony-Pázmánd NKK 25-28 (11-14)

Győr, 50 néző. Vezette: Babity, Balogh.

Győr: Liszkai, Takács Réka (kapusok) – Takács Rebeka 2, Szabó D. 3, Pár, Németh K. 4, Németh V. 4, Vinkelmann, Rancz 1, Németh P. 1, Zsiray, Mészáros 3, Dakos. Vezetőedző: Pauer Zoltán.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 2, Halmos, Flesser 3, Urfi 3/2, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 3, Hamuth, Dublinszki 6, Selenka 4, Piazza. V.edző: Pánczél Barabás.

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 14. fordulójában sem szakított az ősszel már berögzült rossz szokásával a Gárdony, rettenetesen kezdett. A 24. percben tudott csak egyenlíteni, majd a 25. minutumban fordítani a tóparti egylet, annak ellenére, hogy a VKLSE Győr nem éppen a pontvadászat legacélosabb együttese, még nem szerzett pontot a bajnokságban. Ugyanakkor nem lehet a védekezés szellősségére vagy a támadások erőtlenségére fogni a döcögő rajtot, csupán a Győr barátibb viszonyban volt Fortunával. Az alapvetően is harcos játékkal előrukkoló gárdonyiak aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, s a hátralévő időben már nem adtak esélyt ellenfelüknek. A Gárdony-Pázmánd 28-25-re nyert, s 14 pontjával megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.
Pánczél Barabás együttese február 11-én, vasárnap 18 órakor a 6. pozíciót elfoglaló Szekszárd csapatát fogadja.

A női kézilabda NB I/B 13. fordulója nem hozott szerencsét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese számára, Pánczél Barabás lányai hazai pályán szenvedtek vereséget az év utolsó összecsapásán.

Gárdony-Pázmánd NKK-Győri Audi ETO KC U18 28-32 (15-16)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 7, Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 2, Hamuth 6, Dublinszki 1, Piazza, Selenka 6/3, Biró. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Győr U18: Rubint, Kiss L. (kapusok) – Somogyi 1, Afentaler 6/1, Horváth N. 2, Kiser 2, Andróczki 2, Varga E. 3, Kellermann 6, Pap, Pál T. 8/3, Molnár V., Szilovics 1, Ács 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.

Kiállítások: 10 illetve 16 perc.

Az eredményes és szép búcsú reményében fogadta a Győri Audi ETO KC U18-as csapatát a Gárdony-Pázmánd NKK, s reménykedhettek a tóparti lányok, hogy egy esetleges győzelemmel be is foghatja aktuális riválisát a bajnokság őszi idényének utolsó fellépésén. Azonban a hazaiak – mint ahogy az utóbbi találkozók zömén – most is rövid kispaddal vették fel a küzdelmet a Róth Kálmán vezette fiatalokkal. Ennek ellenére az első félidőben tartani tudták a lépést a Győrrel. Szép megmozdulásokkal villantak a gárdonyiak. Felcsillant a remény, hogy akár pontokkal zárhatják a találkozót, s a cél érdekében elszántan harcoltak Németh Nóráék. Azonban fordulás után a játékvezetői páros alaposan belenyúlt a meccsbe. Hiába kézilabdáztak remek formában a gárdonyi lányok, a 38. perctől már nem volt esélyük felzárkózni. A sípmesterek még szabálytalan középkezdésért is elvették a labdát a hazaiaktól… A Gyebrovszki Zitát, Flesser Dórát is nélkülöző hazaiak ugyan mindent elkövettek az egyenlítésért, vagy éppen a fordításért, de végül pont nélkül zárták a bajnokság 13. fordulóját.

A női kézilabda NB I/B 12. fordulójában húszgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a Szombathelyi KKA vendégeként.

 
Szombathelyi KKA-Gárdony Pázmánd NKK 35-15 (18-9)
 
SZKKA: Schneck (kapus) – Csire 2, Smid 3, Pődör 1, Schneider 8/3, Takács K. 2, Takács B. 6 cserék: Pálinkás, Jurik (kapusok), Ivanics 1, Cser, Szendrei 3, Horváth P. 3, Mayer M. 5, Virág, Bozzai 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N., Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 1, Braun 1, Hamuth 3, Dublinszki 5, Selenka, Becséri A. 2. V.edző: Pánczél Barabás.
A bajnoki tabella második helyén álló Szombathelyi KKA elsöprően kezdett, míg a Gyebrovszki Zitát térdműtét, Flesser Dórát pedig sérülés miatt nélkülöző, 11 hadra fogható játékossal rendelkező gárdonyiak nem tudták felvenni a ritmust. A hazai-ak gyorsan eldöntötték a meccset, a 13. percben három, a 25. minutumban pedig már hat góllal vezettek a vasiak (15-9). A szünetre már kilencgólosra hízott a differencia. Fordulás után sem akadt momentuma a tóparti hölgykoszorúnak, szinte lövőhelyzetig sem jutottak a Fejér megyei lányok. A Szombathely lerohanásokkal operált s végül húszgólos csapást mért Pánczél Barabás csapatára, mely együttes a 2017-es esztendő utolsó mérkőzésén, szombaton 16 órakor a Győr U18-as gárdáját fogadja.

A női kézilabda NB I/B 11. fordulójában a Szombathelyi Haladás együttesét győzte le a Gárdony-Pázmánd NKK, s megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Szombathelyi Haladás

35-34 (19-18)

Gárdony. 200 néző. Vezette: Mizsák, Schmidt.

2014 © Minden jog fenntartva - Pázmánd NKSE
Az oldalon szereplő írott és képi tartalmak a Pázmánd NKSE tulajdonát képezik!
Tervezte és fejlesztette: Select Design Creative Studio