Hírek

Fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában pozitívba fordult a Gárdony-Pázmánd NKK mérlege, miután fontos győzelmet aratott.

 
A tabella nyolcadik helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd NKK a dobogóért hajtó Szekszárdi FGKC-t fogadta a tavaszi etap első hazai összecsapásán. A tóparti lányok a második félidőben megálljt parancsoltak a szekszárdi támadásoknak.

Gárdony-Pázmánd NKK-Szekszárdi FGKC 
22-17 (13-13)

Gárdony, 150 néző. Vezette: Ónódi, Öri.

Gárdony: Fekete D., Vártok, Biró B. (kapusok) – Németh N. 2, Koncsik, Halmos, Urfi 8/5, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 1, Dublinszki 4, Selenka 1, Piazza, Hamuth 2, Flesser 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Szekszárd: Szalai, Schell (kapusok) – Grénus, Tauker Erika 4, Biró F., Nagy Sz. 6/4, Kaveczki 2, Kónya, Tauker Eszter, Fehér 1, Ambrus, Weigel Zita, Tóth B. 1, Tutti, Gyenis 3. Vezetőedző: Mészáros Melinda.

A női kézilabda NB I/B-s kézilabda-bajnokság tavaszi rajtján a sereghajtó VKLSE Győr vendégeként nyert három góllal a Gárdony-Pázmánd NKK.

VKLSE Győr-Gárdony-Pázmánd NKK 25-28 (11-14)

Győr, 50 néző. Vezette: Babity, Balogh.

Győr: Liszkai, Takács Réka (kapusok) – Takács Rebeka 2, Szabó D. 3, Pár, Németh K. 4, Németh V. 4, Vinkelmann, Rancz 1, Németh P. 1, Zsiray, Mészáros 3, Dakos. Vezetőedző: Pauer Zoltán.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 2, Halmos, Flesser 3, Urfi 3/2, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 3, Hamuth, Dublinszki 6, Selenka 4, Piazza. V.edző: Pánczél Barabás.

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 14. fordulójában sem szakított az ősszel már berögzült rossz szokásával a Gárdony, rettenetesen kezdett. A 24. percben tudott csak egyenlíteni, majd a 25. minutumban fordítani a tóparti egylet, annak ellenére, hogy a VKLSE Győr nem éppen a pontvadászat legacélosabb együttese, még nem szerzett pontot a bajnokságban. Ugyanakkor nem lehet a védekezés szellősségére vagy a támadások erőtlenségére fogni a döcögő rajtot, csupán a Győr barátibb viszonyban volt Fortunával. Az alapvetően is harcos játékkal előrukkoló gárdonyiak aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, s a hátralévő időben már nem adtak esélyt ellenfelüknek. A Gárdony-Pázmánd 28-25-re nyert, s 14 pontjával megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.
Pánczél Barabás együttese február 11-én, vasárnap 18 órakor a 6. pozíciót elfoglaló Szekszárd csapatát fogadja.

A női kézilabda NB I/B 13. fordulója nem hozott szerencsét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese számára, Pánczél Barabás lányai hazai pályán szenvedtek vereséget az év utolsó összecsapásán.

Gárdony-Pázmánd NKK-Győri Audi ETO KC U18 28-32 (15-16)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 7, Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 3, Braun, Becséri A. 2, Hamuth 6, Dublinszki 1, Piazza, Selenka 6/3, Biró. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Győr U18: Rubint, Kiss L. (kapusok) – Somogyi 1, Afentaler 6/1, Horváth N. 2, Kiser 2, Andróczki 2, Varga E. 3, Kellermann 6, Pap, Pál T. 8/3, Molnár V., Szilovics 1, Ács 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.

Kiállítások: 10 illetve 16 perc.

Az eredményes és szép búcsú reményében fogadta a Győri Audi ETO KC U18-as csapatát a Gárdony-Pázmánd NKK, s reménykedhettek a tóparti lányok, hogy egy esetleges győzelemmel be is foghatja aktuális riválisát a bajnokság őszi idényének utolsó fellépésén. Azonban a hazaiak – mint ahogy az utóbbi találkozók zömén – most is rövid kispaddal vették fel a küzdelmet a Róth Kálmán vezette fiatalokkal. Ennek ellenére az első félidőben tartani tudták a lépést a Győrrel. Szép megmozdulásokkal villantak a gárdonyiak. Felcsillant a remény, hogy akár pontokkal zárhatják a találkozót, s a cél érdekében elszántan harcoltak Németh Nóráék. Azonban fordulás után a játékvezetői páros alaposan belenyúlt a meccsbe. Hiába kézilabdáztak remek formában a gárdonyi lányok, a 38. perctől már nem volt esélyük felzárkózni. A sípmesterek még szabálytalan középkezdésért is elvették a labdát a hazaiaktól… A Gyebrovszki Zitát, Flesser Dórát is nélkülöző hazaiak ugyan mindent elkövettek az egyenlítésért, vagy éppen a fordításért, de végül pont nélkül zárták a bajnokság 13. fordulóját.

A női kézilabda NB I/B 12. fordulójában húszgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a Szombathelyi KKA vendégeként.

 
Szombathelyi KKA-Gárdony Pázmánd NKK 35-15 (18-9)
 
SZKKA: Schneck (kapus) – Csire 2, Smid 3, Pődör 1, Schneider 8/3, Takács K. 2, Takács B. 6 cserék: Pálinkás, Jurik (kapusok), Ivanics 1, Cser, Szendrei 3, Horváth P. 3, Mayer M. 5, Virág, Bozzai 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N., Koncsik, Urfi 3, Szabó A. 1, Braun 1, Hamuth 3, Dublinszki 5, Selenka, Becséri A. 2. V.edző: Pánczél Barabás.
A bajnoki tabella második helyén álló Szombathelyi KKA elsöprően kezdett, míg a Gyebrovszki Zitát térdműtét, Flesser Dórát pedig sérülés miatt nélkülöző, 11 hadra fogható játékossal rendelkező gárdonyiak nem tudták felvenni a ritmust. A hazai-ak gyorsan eldöntötték a meccset, a 13. percben három, a 25. minutumban pedig már hat góllal vezettek a vasiak (15-9). A szünetre már kilencgólosra hízott a differencia. Fordulás után sem akadt momentuma a tóparti hölgykoszorúnak, szinte lövőhelyzetig sem jutottak a Fejér megyei lányok. A Szombathely lerohanásokkal operált s végül húszgólos csapást mért Pánczél Barabás csapatára, mely együttes a 2017-es esztendő utolsó mérkőzésén, szombaton 16 órakor a Győr U18-as gárdáját fogadja.

A női kézilabda NB I/B 11. fordulójában a Szombathelyi Haladás együttesét győzte le a Gárdony-Pázmánd NKK, s megerősítette nyolcadik helyét a tabellán.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Szombathelyi Haladás

35-34 (19-18)

Gárdony. 200 néző. Vezette: Mizsák, Schmidt.

Gárdony: Fekete D., Vártok R. (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik, Urfi 13/3, Szabó A. 6, Braun, Hamuth 3, Dublinszki 4, Selenka 6, Becséri A., Bernáth, Domak, Gyebrovszki. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Haladás: Dudora (kapus) – Hrabovszky 6, Szabó J. 6/2, Gerencsér 5, Halmos 4, Márkus, Sebestyén 2, Kiss N., Baranyai 4. Edző: Kovács László

A Szombathelyi Haladás a tabella alsó régiójából látogatott a középmezőnyben kapaszkodó Gárdony csapatához, s igazi rangadót vívtak a felek. A tavaly még gyengén muzsikáló Haladás az idei szezonra kiforrott játékkal rukkolt elő, s ez nem is feküdt igazán a tóparti lányoknak. Pánczél Barabás hölgykoszorúja nem számított könnyű összecsapásra. A Haladás gyors középkezdéssel és középen felhozott labdákkal operáltak, s ennek sokáig nem találták ellenszerét a hazaiak. A gárdonyiak rendre lemaradtak a labdás emberekről, és ezekből a szituációkból kapták a gólok nagy részét. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Fordulás után már sokkal összeszedettebb játékot hintettek a hazaiak. Két alkalommal is el tudtak lépni öt góllal Urfi Dorottyáék – az átlövő 13 gólt szerzett -, de a szívósan kézilabdázó Haladás rendre felzárkózott. Rendkívül izgalmasan alakult a végjáték is. Egy góllal a Gárdony vezetett, de a Haladás támadhatott az utolsó 10 másodpercben. Urfi kivetődéssel tiszta labdát szerzett, de a játékvezetők szabálytalannak vélték a megmozdulását, így a vendégek végezhettek el időn túli szabaddobást. A lövés végül a falban halt el, így a nagyot küzdő Gárdony-Pázmánd NKK 54-34-re nyert, s 12 pontjával a nyolcadik helyen maradt a tabellán.

Fordulás után nagyot harcolt a Gárdony, de kikapott

A női kézilabda NB I/B kilencedik fordulójában hétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Gárdony-Pázmánd NKK-Kozármisleny 24-31
 
Nem várhatta biztató előjelekkel a Kozármisleny elleni összecsapást a Gárdony-Pázmánd NKK, hiszen Gyebrovszki Zita térdsérülése miatt műtét előtt áll, míg Koncsik Fanni betegség miatt hiányzott. Dublinszki sem volt teljesen egészséges, így a múlt héten hét-nyolc játékosnak tudott edzést tartani Pánczél Barabás vezetőedző.
A Kozármisleny pedig egy jó passzban lévő csapat, s már a találkozó elején könyörtelenül kihasználták a hazaiak hibáit. Sok ziccert kihagyott a tóparti együttes az elején, a Kozármisleny lendületesen játszott, s átlövőiket nem tudták megfogni a hazaiak. Tíz góllal elhúzott a Misleny. Az első félidő végén a Gárdony átállt az 5-1-es védekezésre és három irányítós járékra, majd fordulás után hatalmasat küzdöttek a lányok, s így háromszor is felzárkóztak négy gólra. De közelebb férkőzni nem tudtak.


A női kézilabda NB I/B nyolcadik fordulójában idegenbeli sikerrel erősítette meg pozícióját a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.

 
Marcali-Gárdony-Pázmánd NKK 22-28 (11-11)

Marcali: Tóth A., Szvoboda (kapusok) – Jencski 2, Sziva-Balogh 2, Megyeri, Urbán 1, Tanai 2, Szabadi, Pék 5/4, Duzsik 2, Takács 2, Bozsok 4/1. Edző: Balogh Margit.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 5, Gyebrovszki 5/1, Urfi 7/2, Flesser 2, Szabó A. 6, Braun, Hamuth, Dublinszki 2, Selenka 1, Domak, Tóth A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Ahogy idén szinte minden mérkőzésen, most is nehezen vette fel a ritmust a Gárdony-Pázmánd NKK. Támadásban és védekezésben is gyengén játszottak a tóparti lányok, végig futottak az eredmény után. A 15. percben négy góllal vezetett a Marcali (9-5), de az időkérést követően rendezték a sorokat a vendégek, s Urfi utolsó másodpercben szerzett góljával kiegyenlítettek (11-11). Fordulás után már uralta a játékot Pánczél Barabás csapata. Selenka remekül irányított, parádés labdákat osztogatott a társainak és védekezésben is remekelt. A sérüléséből teljesen felépülő Szabó Anikó is élvezte a játékot, bombagólokkal segítette magabiztos győzelemhez a 9. helyen álló Gárdonyt. A tópartiak vasárnap 18.00-kor a Kozármislenyt fogadják.

A listavezető a Velencei-tó partján is hengerelt

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B 7. fordulójában az NB I-ből nyáron kieső, de továbbra is élvonalbeli szintet képviselő Mosonmagyaróvár együttesétől szenvedett vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Gárdony-Pázmánd NKK-Eu Fire Mosonmagyaróvár KC 21-38 (10-22)

Sok jóra nem számíthatott a Gárdony-Pázmánd NKK a Mosonmagyaróvár ellen, hiszen a kisalföldiek feltett szándéka, hogy visszakerüljenek az NB I-be, s az élvonalból igazoltak játékosokat, mint például Farkast Vácról, Tilinger Tamarát az FKC-től, vagy a korábban szintén Fehérváron kézilabdázó Horváth Bernadettet Budaörsről. Nem is volt esélye a tóparti hölgykoszorúnak.

– Kijött az osztálynyi különbség a két csapat között. Ha Farkas, Tilinger és Horváth Betti nálunk játszik, akkor mi vagyunk az elsők és veretlenek – fogalmazott Pánczél Barabás, a Gárdony trénere. – Amiért mérges voltam a szünetben, az az, hogy lehetett volna több önbecsülésünk, ha meg kell halnunk, haljunk meg szépen. 21 indításos gólt kaptunk, vagyis nagyon sok volt az eladott labdánk. Csodát nem vártunk, ez a keret és ez az edzésidő ahhoz lesz elég, hogy megtartsuk 9. helyünket a tabellán.

A Gárdony-Pázmánd jó játékkal nyert

MOHÁCS A női kézilabda NB I/B 6. fordulójában a közvetlen rivális Mohács vendégeként tudott győzni a Gárdony-Pázmánd NKK.
 
Mohács-Gárdony-Pázmánd NKK 24-26 (9-13)

Mohács: Kiss O., Martinov(kapusok) – Ludics, Rittlinger 4/1, Erdélyi, Farkas A. 5, Székely 4/3, Balogh B., Kaló 8, Dittrich 1, Hahner, Udvardi 1, Bozsovics 1, Zsolt. Vezetőedző: Borbándi István.

Gárdony: Fekete D., Vártok (kapusok) – Németh N. 2, Urfi 7, Flesser 1, Dublinszki 5, Koncsik, Becséri A. 2, Braun, Hamuth, Gyebrovszki 8, Selenka 1, Szabó A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Jó hangulatban indultak a mohácsi útra a gárdonyi lányok, és ez biztató jel volt a középmezőnyös rangadóra. Meg is lepték a házigazdákat Pánczél Barabás tanítványai. A Mohács teljesen leblokkolt a Fejér megyeiek jó kezdését látva, a második góljukat csak a 17. (!) percben tudták meglőni, s ez volt az első akciógóljuk. A tópari hölgykoszorú sziporkázott. A védekezés kiváló volt, szinte bevehetetlen volt a vendégek hatosa, s a támadások is ültek. Fekete és Vártok is ihletett formában védett. Fordulás után aztán a játékvezetők megfújták a hazai pályát, a Mohács 10 hétméterest lőhetett, míg a Gárdony csak kettőt. Urfit ráadásul piros lappal végleg kiállították. Így a végjáték nagyon izgalmasan alakult, felzárkóztak a hazaiak, de a gárdonyiak hihetetlen lélekjelenlétének köszönhetően tudták tartani előnyüket a lefújásig. A Gárdony-Pázmánd NKK sorozatban harmadszor győzte le a Mohácsot az NB I/B-ben, s a mostani diadallal előzött, a Gárdony a nyolcadik.

A női kézilabda NB I/B 5. fordulójában elmaradt a bravúr, a Gárdony-Pázmánd NKK nem tudta lefékezni a NEKA-t.

Gárdony-Pázmánd NKK-NEKA 27-37 (15-20)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 8, Urfi 10/4, Flesser, Dublinszki 1, Koncsik 2, Becséri A. 1, Braun, Hamuth 2, Gyebrovszki 2, Selenka 1, Szabó A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

NEKA: Mageza (kapus) – Puskás, Simon 4, Vámos 3, Péter 4, Kovács N. 7, Vörös 9, Schatzl 6, Hibácska, Szabó N. 1, Máté 3, Nánai. Vezetőedző: Hajdú János.

A Mosonmagyaróvárral egyetemben a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai is kiemelkednek az NB I/B-s mezőnyből, mégis, a gárdonyiak bíztak a bravúrban. Az első két gólt a járomcsont-sérülésből felépülő Szabó Anikót is soraiban tudó tóparti lányok szerezték, a NEKA csak az 5. percben talált először a kapuba. A 7. percben azonban már a vendégeknél volt az előny, s a fiatal tehetségek tempóját a 11. percig tudta tartani a Gárdony-Pázmánd NKK. A NEKA folyamatosan lerohanásokkal operált, ráadásul az 5-1-es védekezéssel nem tudtak mit kezdeni Pánczél Barabás lányai. Hiába védtek sokkal jobban a hazai kapusok, mint a vendégek, mégis nagy különbséggel nyert a NEKA. A Gárdony a 9. helyre csúszott vissza, vasárnap Mohácson vendégeskedik.

 

A női kézilabda NB I/B negyedik fordulójában a Rinyamenti KC vendégeként szenvedett vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK csapata

Rinyamenti KC-Gárdony-Pázmánd NKK 28-25 (15-13)

Rinyamenti: Szalai – Barta 5, Balaskó 3, Rácz, Horn, Brerzovszky, Ángyán, Nagy R. 4, Wahid, Magó 3, Koronczai 2, Kovács D. 6, Varga, Karsai, Göncz, Antal 4. Vezetőedző: Mato Matijevic.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Urfi D. 9, Flesser 1, Dublinszki 4, Koncsik, Becséri A. 4, Braun 2, Hamuth 1, Gyebrovszki 4, Selenka. V.-edző: Pánczél Barabás.

A forduló előtt mindkét együttes egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel állt a tabella középső régiójában, de az egymás elleni csata 11. percéig tudta csak tartani magát a Gárdony-Pázmánd NKK. A Rinyamenti átvette az irányítást, s a vezetést is, amit a félidő végéig tartott is.

Szünet után jobban kezdett a tóparti hölgykoszorú és egyenlített, de ehhez kellett a hazaiak meghatározó játékosának, Nagy Renátának sérülése is. Miután az ápolást követően újra pályára került, máris visszavette a vezetést a Rinyamenti. A legeredményesebb gárdonyit, Urfit az 55. percben piros lappal kiállították, a sokat hibázó társak elfáradtak, s már nem tudtak visszazárkózni. A Gárdony a nyolcadik a tabellán.

GÁRDONY – A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a gyengén kezdő Pilisvörösvári KSK együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKK, s a tópartiak papírforma-győzelmet arattak.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Pilisvörösvári KSK 27-20 (13-7)
 

Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok, Fekete (kapusok) – Németh N. 6, Urfi 6, Flesser D. 2, Dublinszki 1, Koncsik, Becséri A. 3, Braun 1, Hamuth, Gyebrovszki 8, Selenka, Bernáth, Domak. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Pilisvörösvár: Gábor, Fórizs (kapusok) – Horváth M. 2, Tagscherer, Németh A. 2, Huszár 2, Toplak, Kovács A., Vígh 2, Burai, Hermann 4, Krizsák, Pátrovics. Vezetőedző: Győrffy Sándor

A bajnokságot egy hazai győzelemmel és egy idegenbeli fiaskóval kezdő Gárdony-Pázmánd NKK a harmadik fordulóban semmit nem bízott a véletlenre, az első másodperctől magához ragadta a kezdeményezést a Pilisvörösvár vendéglátójaként. Végig uralta a játékot a tóparti együttes, ugyan a támadásokba többször hiba csúszott, ám a védekezés most szinte tökéletesen működött. A védőfal jól zárt, de a nagy akarattal küzdő bástyákat a kiváló formában védő Vártok Ramóna kapusteljesítménye is tüzelte. A 17 éves, nyáron Dunaújvárosból szerződtetett hálóőr bravúrt bravúrra halmozott.

A Gárdony 27-20-as győzelmével a tabella hatodik helyére lépett fel.

– Sima meccs lett belőle, bár tartottam egy kicsit tőle, mert a heti felkészülésünk nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, kevesen voltunk, s nem éreztem, hogy jól felkészültünk volna – vélekedett Pánczél Barabás, a Gárdony trénere. – Azonban szépen megvalósítottuk az előzetesen megbeszélteket. Feltörtük az ellenfél védekezését, s főként középről voltunk eredményesek, Vártok Ramóna szenzációsan védett. A bajnoki szünetet kihasználva most mini alapozást végzünk, mert edzéshátrányban vagyunk a többi csapattal szemben.

 

A Szekszárdi Fekete Gólyák otthonában, szoros mérkőzésen szenvedte el idei első vereségét a Gárdony-Pázmánd NKK, az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában.

 
Szekszárdi FGKC-Gárdony-Pázmánd NKK 24-22 (15-11)

Szekszárd: Szalai – Grenus, Tauver Er., Biró, Nagy Sz., Káveczki, Tauver Esz., Fehér, Papp, Weigel, Tóth B., Tutti, Gyenis, Szabó K.
Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok R. – Szabó E., Németh N. 2, Urfi 13/11, Flesszer 2, Dublinszki 3, Koncsik, Becséri A., Braun, Hamuth, Gyebrovszki 2, Selenka. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A hazai győztes nyitány után – a VK LSE Győrt verték 32-23-ra – a bajnokság második körében már pont nélkül volt kénytelen hazatérni a Gárdony-Pázmánd NKK. A szekszárdi lányok végig vezettek, az egyébként is rövid paddal operáló Gárdony az első félidőben rettentő rosszul védekezett, s ebből nem tudott kilábalni a mérkőzés során. A tóparti hölgyek fordulás után már összeszedettebb játékot villantottak, fel is zárkózott a csapat, a második félidő 15. percében át is tudták venni a vezetést. Pánczél Barabás lányai azonban csak öt percig élvezték az előnyt. A Szekszárd visszavette az irányítást, s egygólos sikert aratott.
A Gárdony 11 gólt szerzett hétméteresből. Vasárnap, 18 órakor a Pilisvörösvár csapata látogat a tópartra

A végén papírforma - Egy félidőn át keserítette a Vasas dolgát a Gárdony PNKSE

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának záró fordulójában a bajnoki címre törő Vasas SC-t fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Vasas SC 13-22 (8-9)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 1, Kuhinkó 3, Urfi 1, Kőszegi, Szabó A. 1, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Becséri A. 1, Gyebrovszki 5(2), Selenka, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Vasas SC: Tzintzis, Antóni (kapusok) - Hanusz 2, Hárs 1, Tóth B. 2, Kocsis Á., Lyngby, Becséri K., Ködmön 1, Rózsa 1, Németh Nedda, Herr A. 5(3), Pados 3, Németh M., Mester 3, Katona 4(2). Vezetőedző: Kovács Péter.

Komoly tétje volt a Gárdony-Pázmánd NKSE idei utolsó NB I/B-s fellépésének, hiszen azt a Vasast fogadták a tóparti lányok, mely alakulat a bajnoki címért, és egyben a feljutásért harcolt vasárnap este. Ha kikapott volna a korábban szebb napokat látott piros-kék egylet, meg kellett volna elégednie az ezüstéremmel. Noha az NB I/B-ben újoncként remek szezont futó gárdonyi lányok nem szenvednek motiváció hiányában, egyes hírek szerint az aranyéremért versengő Szombathely némi ösztönzővel növelte volna a Fejér megyeiek étvágyát. A bravúr elmaradt, a Vasas nyert, s visszajutott az élvonalba,

Színültig telt a gárdonyi sportcsarnok a másodosztály záró mérkőzésén, egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátókon. Az első félidőben kiváló iramú játékot varázsoltak a csapatok a játéktérre, a hazaiak felvették a kesztyűt a bajnokaspiránssal, s az első félidőben megnehezítették a Vasas dolgát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünet előtt a vendégek egygólos vezetésre tettek szert. Kovács Péter alapos fejmosást tarthatott a szünetben lányainak, mert fordulás után koncentráltabban kézilabdáztak a Fáy utcaiak. Azonban nem adták fel a meccset Pánczél Barabás lányai, de hiábavaló volt minden próbálkozás, a kimaradt hetesek és ziccerek a Vasas bajnoki címét sejtették.

A gárdonyi hölgyek becsülettel küzdöttek, de a második félidőben dobott öt gól kevésnek bizonyult a Vasas ellen. Utolsó meccsén kikapott ugyan a Gárdony, de a csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen 6. helyével várakozáson felül teljesített.​


A Gárdony a bajnoki címért versengő szombathelyieket állította meg

Óriási bravúrgyőzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. A tóparti lányok a Szombathelyi KKA együttesét lepték meg.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szombathelyi KKA  26:24 (14:15)

Fekete D, Biró B., Németh N. 4, Kuhinkó V. 3, Kőszegi G., Urfi D. 4, Flesser D. Szabó A. 2, Dublinszki D. 2, Gyebrovszki Z. 10., Selenka Sz., Hamuth L. 2, Gránitz P., Czakó K.

A tavaszt kiválóan kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE egyedül a megyei rangadón, a Dunaújváros KKA otthonában szenvedett vereséget, s nem várt könnyű csata a tóparti lányokra a 23. fordulóban sem, hiszen egy másik akadémiai együttes, a Szombathelyi KKA vendéglátója volt szombaton. A vasiak toronymagasan a mezőny felett gyűjtögetik a pontokat, nagy versenyben vannak a bajnoki címért a Vasassal. Azonban Pánczél Barabás lányai képesek bármiféle meglepetésre.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de elég lassan indult be a játék,majd’ két percet kellett várni az első gólra, amit a szombathelyiek szereztek meg, ráadásul egymás után kettőt is bevertek. Hazai oldalról csak a harmadik percben érkezett válasz először. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Vas megyeiek szorosabbra fűzték védekezésüket, s négy góllal el is léptek. Kuhinkó Vivienék azonban nem roppantak össze, sőt, talán előnyt is kovácsoltak abból, hogy két alkalommal is talpra álltak a négygólos hátrányból (14-15).

A tóparti lányok igazi amazonokként küzdöttek a fordulás után is. A második félidő 8. percében át is vették a vezetést, amit aztán már ki sem engedtek a kezükből. A Szombathely hiába futott, loholt, csak egyenlíteni tudott, fordítani nem volt esélye. A vendéglátók kapujában a mindössze 18 eves Biró Benita remekelt, ezzel igencsak megnehezítette az ellenfél támadóinak játékát, s oroszlánrészt vállalt a gárdonyiak bravúros diadalában. Minden hazai játékos példát mutatott küzdeni tudásból, emellett parádés támadó- és védőjátékot produkáltak (26-24)

Az újonc hölgykoszorú ismét a tabella ötödik helyén áll, három fordulóval a bajnokság vége előtt két pontra van a dobogótól.​Szoros csata végén újvárosi győzelem

A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában megyei rangadót vívott egymással a Dunaújvárosi Kohász KA II és a másodosztály újonca, a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Dunaújvárosi Kohász KA II-Gárdony-Pázmánd NKSE 24-22 (13-11)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N., Gránitz, Czakó, Kuhinkó 2, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 2, Szabó A. 2, Dublinszki, Jaksics, Gyebrovszki 6, Hamuth, Selenka 2. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Igazi rangadónak ígérkezett a két megyei rivális csatája, hiszen a tabellán is szorosan egymás mögött ostromolták a dobogót. Az újonc Gárdony ötödikként, a visszavágás reményével érkezett a hatodik helyen állomásozó Dunaújvárosi KKA II csapatához. A tóparti mester, Pánczél Barabás nem tudhatta előre, milyen csapatot küld a harctérre kollégája, György László, de sejtette, hogy többen visszajátszanak majd az NB I-es együttesből. Így is volt, Hornyák Bernadett például kimagaslott a mezőnyből.

A mérkőzés elején négy góllal elhúzott a Dunaújváros, a gárdonyi lányok csak a 8. percben találtak először a hazai kapuba. Lendületbe jöttek a gárdonyiak, öt perc alatt sikerült egyenlíteniük és a félidő végéig tartották a lepést a házigazdákkal.

A második játékrészben nehezen indult be mindkét alakulat gólgyártó gépezete, csak a 34. percben lőtték első góljukat a hazaiak, míg a Gárdony kilenc perces gólcsenddel szomorította trénerét. Azonban, ahogy az idei bajnokságban oly sokszor, a tóparti hölgyek megrázták magukat, talpra álltak, s a találkozó vége előtt két perccel vezettek is. Azonban a végjátékban két hibát is vétettek, s ezt a jó erőkből álló DKKA kihasználta, s a maga javára billentette a mérleg nyelvét, 24-22-re nyert az Újváros, s a két csapat helyet cserélt.​


Két pontra a dobogótól - A Gárdony-Pázmánd NKSE rangadót nyert a másodosztályban

Gárdony - A női kézilabda NB I/B 21. fordulójában bravúros győzelemmel lépett közelebb a dobogóhoz a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Mohácsi TE 23-21 (12-10)

Gárdony: Fekete D., Biró B. (kapusok) - Németh N., Kuhinkó 1, Kőszegi, Urfi, Flesser 2, Szabó A. 5, Dublinszki 6, Gyebrovszki 5, Selenka 4, Hamuth, Czakó, Gránitz, Zs. Nagy

Nehéz sorozatot kezdett szombaton a Gárdony-Pázmánd NKSE női együttese, hiszen a másodosztály meghatározó csapataival csap össze egymás után. A 21. pfrdulóban az a Mohács vendégeskedett a tóparton, mely alakulat a tabella harmadik helyén állt, majd a gárdonyi 60 perc után lecsúszott onnan.

Rettentő szoros csatát vívtak a csapatok az első félidőben, fej fej mellett haladtak. A 10. percig Pánczél Barabás lányai vezettek, majd a 19. minutumban egy rövid időre átvette az irányítást a Mohácsi TE, Gyebrovszki Zitáék hamar rendezték a sorokat, s a szünetre kétgólos előnyt kovácsoltak ismét.

Fordulás után hengereltek a tóparti amazonok, két alkalommal is hat góllal húztak el a lányok. A végjátékra maradt némi izgalom, de nem remegtek meg a kezek, s remek játékának köszönhetően otthon tartotta pontokat a Gárdony. Továbbra is veretlen tavasszal a csapat, s már csak két pontra van a dobogótól.


A Gárdony-Pázmánd NKSE csapata nyolc forduló óta veretlen

Csurgó - A női kézilabda NB I/B 20. fordulójában a Gárdony-Pázmánd NKSE Csurgón vendégszerepelt, s nem okozott gondot számára a „tökutolsó” legyőzése.

Csurgó-Gárdony-Pázmánd NKSE 22-29 (8-16)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Bíró (kapusok) - Grávitz, Czakó, Kuhinkó 5, Flesser 2, Szabó A. 3, Dublinszki 7, Gyebrovszki 8, Selenka 3, Hamuth, Urfi 1, Kuczi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A Gárdony-Pázmánd NKSE nyolc forduló óta nem talált legyőzőre, s már a tabella ötödik helyén áll, megelőzve a megyei rivális Dunaújvárosi KKA II együttesét. Kellett is a tópartiak jó sorozata, hiszen most három nehéz találkozó vár Gyebrovszki Zitáékra. Április 8-án a harmadik Mohács látogat Gárdonyba, majd 23-án a DKKA II, 29-én a Szombathely lesz az ellenfél.Gárdony - A női kézilabda NB I/B 19. fordulójában fontos fontos diadalt aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Győri ETO KC II 31-26 (15-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) - Németh N. 9, Kuhinkó 3, Kőszegi, Flesser 7, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Sekenka, Czakó, Hamuth 2, Gránitz, Úrfi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Közvetlen üldözőjét rázta le magáról az egyre inkább acélosodó tóparti együttes. A Győri ETO KC második csapata az első félidőben nagy csatára késztette a gárdonyi lányokat, azonban Pánczél Barabás alakulata fordulás után a 9 gólig jutó Németh Nóra vezérletével egyértelművé tette, hogy nem szeretne veszíteni pozíciójából. Az NKSE megtartotta hatodik helyét a bajnoki tabellán.​


Gárdony - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában érvényesítette a papírformát a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a hétvégi fordulóban.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Haladás VSE FKFT 29-19 (15-11)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 5, Urfi 1, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 8, Selenka 2, Czakó, Hamuth 2, Gránitz. 

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában a tavaszt remekül kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE a hazai győzelem reményében fogadta a szombathelyi Haladás VSE-t, s nem is kellett csalódniuk a tóparti szurkolóknak.

Az első félidőben nagyon jól kezdtek Pánczél Barabás lányai, 7-1-re elhúztak a találkozó elején, annak ellenére, hogy a szombathelyiek villámgyors középkezdésekkel, leindításokkal próbáltak válaszolni. Azonban a visszarendeződéssel sem volt probléma a gárdonyi oldalon, ráadásul amit kapura lőttek Kuhinkó Vivienék, az szinte mind gólt eredményezett.

Volt olyan pillanat, amikor már nyolc gól volt a két csapat közötti különbség, de a Haladás a játékrész hajrájára megemberelte magát, s visszazárkózott három gólra.

A második félidőt gyengébben kezdte a Gárdony, s ezt ki is használták a vendégek. A vége előtt tíz perccel újabb fordulatot hozott a meccs, elsöprő sorozatot hintettek a tóparti hölgyek, s nem kegyelmeztek, átgazoltak ellenfelükön, míg Fekete Dorina óriási bravúrokkal őrizte a hazai kaput.

A Gárdony csütörtökön 18.30-kor Argentína válogatottját fogadja, mely találkozóra a belépés ingyenes lesz.


Ritkán látott erős együttes látogatott a gárdonyi csarnokba, az NB I/B-s Gárdony-Pázmánd NKSE a Magyarországon edzőtáborozó argentin válogatottat fogadta barátságos meccsen.

A találkozó elején megilletődötten kézilabdáztak a tóparti hölgyek, nem sűrűn találkoztak a fürge támadásokat futtató Argentína legjobbjaival. 8-2-es vendégvezetésnél kért időt Pánczél Barabás, s a taktikai szünet jót tett, mert eztán sokkal koncentráltabban védekeztek Kuhinkóék. Három gólra zárkózott fel a gárdonyi hölgykoszorú (6-9), de aztán a dél-amerikaiak nyitott védekezésével nem tudtak mit kezdeni. Sok volt az eladott labda, s ráadásul az első félidőben három hetest is rontottak Urfiék. A szünet előtt újra elléptek az argentinok, 8-20.

A szünetben komoly fejmosást kaptak a hazai lányok, s a fordulást követően fel is pörögtek. Azonban hamar elfáradt a honi másodosztály újonca, s az argentinok fokozatosan hizlalták előnyüket. Nagyarányú győzelmet arattak a minden évben Fehérváron tréningező argentinok, de célját elérte a meccs: teltház előtt népszerűsítették a kézilabdát. Gárdony-Pázmánd NKSE-Argentína 17-37 (8-20)


A Gárdony-Pázmánd NKSE egy pontot itthon tartott jóval esélyesebb riválisával szemben

 
Gárdony-Pázmánd NKSE – NEKA 23-23 (12-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) – Németh N. 1, Kuhinkó 6, Urfi 3, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki 3, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 4, Selenka, Kőszegi, Czakó, Hamuth, Gránitz

A Női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a tabella harmadik helyén tanyázó NEKA együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE. Pánczél Barabás lányai alaposan megnehezítették a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljainak dolgát, nem is engedték elvinni a pontokat Gárdonyból. Az NKSE így már a hatodik a tabellán.


Hiába lejtett az idegenbeli pálya

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában idegenben is nyerni tudott a Gárdony-Pázmánd NKSE, s már hatodik a tabellán.

Marcali-Gárdony-Pázmánd NKSE 26-30 (12-16)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 4, Urfi 4, Flesser 1, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Selenka, Hamuth 6, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés a gárdonyiak számára, az első félidőben szinte végig futottak az eredmény után, Sok időt töltöttek emberhátrányban a tóparti hölgyek, de ezeket általában sikerült kivédekezniük, vagy góllal kozmetikázniuk. Egyoldalúnak tűnt a bíráskodás, míg a marcali játékosok hét darab hétméterest dobhattak, addig a Fejér megyeiek csupán kettőt. Alaposan megfújták a a bírók a „haza pályát", de Pánczél Barabás lányai az első félidő végétől felülkerekedtek a sérelmeken, s nem adtak esélyt vendéglátójuknak. Négygólos győzelmével újabb két pontot szerzett a Gárdony, s már 6. a tabellán. ​


Kitették az indexet a tóparti lányok

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese, s előzött a tabellán.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szekszárd 26-22 (15-10)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 3, Kuhinkó 4, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 5, Szabó A. 1, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 5, Selenka 1, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás

 „Négypontos” mérkőzésen fogadta közvetlen riválisát a Gárdony. A hetedik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a szervezettebben kézilabdázó tóparti lányok átvették a vezetést. Pánczél Barabás együttes az utolsó pillanatig irányított. A csapat kiemelkedően védekezett, s kivétel nélkül minden pályára lépő játékos kiváló teljesítménnyel rukkolt elő 2017 első hazai bajnoki összecsapásán. A Gárdony-Pázmánd visszavágott az ősszel Szekszárdon elszenvedett vereségért. Ráadásul az NKSE megelőzte aktuális ellenfelét a tabellán, s már a 7. helyen áll. Szombaton a Marcali vendégeként lépnek pályára Kuhinkóék.

Junior mérkőzés: Gárdony-Szekszárd 25-22.

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Szentendrei NKE-Gárony-Pázmánd NKSE 27-27 (16-18) 

Szentendre: Berkesi, Kókai, Vitovszki (kapusok) - Tóth E., Csiki 5, Frigyesi, Nagy Sz., Vesztergombi 3, Gróz 2, Kretz 4, Friebesz 3, Csuka 7, Török 3, Szűcs, Kövi, Benzsay

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Gyebrovszki 5, Kuhinkó 1, Flesser 1, Dublinszki 2, Jaksics, Zs. Nagy, Selenka 3, Németh N., Szabó A. 2, Czakó 3, Gránitz, Hamuth 2, Urfi 8, Kőszegi.

Szentendre - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Szentendrei NKE vendégeként pontosan kezdte a tavaszi idényt az edzőváltáson átesett Gárdony-Pázmánd NKSE.

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokságban újoncként vitézkedő Gárdony-Pázmánd NKSE a tabella nyolcadik helyén telelt. A bajnoki rajt előtt két héttel Németh Helgával közös megegyezéssel szerződést bontó egyesület vezetősége a korábbi szakmai igazgatót, Pánczél Barabást bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásval, aki számára nem ismeretlen a kispad. Pánczél korábban irányította a Cornexi NB I-es együttesét is, Gárdonyban pedig évek óta meghatározója a szakmai munkának. A játékoskeretben a télen nem volt változás, így ugyanaz az együttes vette fel a harcot a Szentendre vendégeként, mely alakulat a bajnokság első fordulójában hazai pályán kétvállra fektette a Duna-partiakat.

Most hiába vezetett végig a találkozó folyamán a tóparti hölgykoszorú, a tavaszi folytatást a 11. helyről váró Szentendre mindannyiszor felzárkózott és egyenlített, amint arra a gárdonyiak lehetőséget kínáltak. A középmezőnyben stabil helyet kiharcolni igyekvő Fejér megyeiek a szünetben két góllal vezettek, de szellős védekezésük nem tartóztatta fel olyan hatékonysággal a hazai rohamokat, hogy az előnyt a találkozó végéig is megőrizték volna. Tipikusan szezon eleji mérkőzésen, küzdeni akarásának eredményeként szerzett 1 pontot a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Magabiztos győzelemmel zárta a 2016-os esztendőt a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Gárdony-Pázmánd NKSE- Rinyamenti KC 36:29 (18:17)

Gárdony: FEKETE D., Szendrei (kapusok) - KUHINKÓ 7, KŐSZEGI 2, Urfi 7/2, Flesser, DUBLINSZKI 7, Jaksics, Zs. Nagy, GYEBROVSZKI 11/2, SELENKA 1, Gránitz 1, Szép, Magyar. Vezetőedző: Németh Helga

Az NB I/B-s bajnokság 13. fordulójában a Gárdony szerezte az első gólt a Rinyamenti KC elleni összecsapáson, de gyorsan válaszoltak is a vendégek. Sőt, a 4.percben át is vette a vezetést a Nagyatád. Előnyüket aztán háromgólosra növelték, így a tóparti lányok futottak az eredmény után. A 25. percben tudott kiegyenlíteni a hazai csapat, s a szünet előtt 2 mp-el Gyebrovszki talpról szerzett vezetést (18-17). Fordulás után már végig a Gárdony-Pázmánd uralta a játékot.

A Gárdony a 8. a tabellán.

Nem jött be a papírforma

Gárdony-Pázmánd NKSE-Kozármisleny SE 24-25 (14-15)

Szendrei, Fekete D. (kapusok), Németh N. 2, Czakó, Kuhinkó 3, Kőszegi, Úrfi 2, Flesser D. 2, Szabó A. 2, Dublinszki 4, Gránitz, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 8, Selenka 1.

Csak a találkozó elején vezetett a hazai pályán játszó Gárdony. A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 12. fordulójában vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese. Egyértelmű esélyesként várta a Kozármisleny SE ellenni összecsapást a Gárdony-Pázmánd NKSE, ugyanis a vendégek 5 pontjukkal az utolsó előtti helyen szerénykedtek a játéknap előtt. Jól is kezdett a betegség miatt távolmaradó edző, Németh Helga nélkül harcba szálló Gárdony. Ellépett négy góllal a most Pánczél Barabás irányította tóparti egylet, majd felzárkóztak, sőt, a 13. percben egyenlített is a Baranya megyei csapat. A Gárdony rendezte sorait, és újfent sikerült 2-3 gólos fórt kovácsolnia, azonban a játékrész második felében egy hétperces gólcsend lelkesítette a Kozármisleny alakulatát. Egalizáltak, s két góllal el isléptek a vendégek. A szünet előtt egy gólra olvasztották a tóparti lányok a hátrányukat. A második félidőt megnyomta a Gárdony-Pázmánd, de nem tudta megfordítani az állást, a végjátékig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A legvégén is volt esély a pontmentésre, 10 másodperccel a záró sípszó előtt még Kuhinkó Viviennek volt egy betörése, amiből a kapuba is talált, de a játékvezetők lépéshiba miatt nem adták meg a gólt, a szabaddobásra pedig már nem maradt idő.

Rövid paddal utazott a Gárdony-Pázmánd NKSE Szombathelyre

Szombathelyi KKA-Gárdony-Pázmánd NKSE 28:22

Fekete D., Szendrei R., Németh N. 6, Szabó A. 1, Jaksics R., Gyebrovszki Z. 7, Urfi D. 1, Flesser D., Dublinszki D. 4, Kuhinkó V. 2, Czakó K., Gránitz P. 1

Hiába készült bravúrra a Gárdony-Pázmánd NKSE, nem tudta kétvállra fektetni az élmezőnybe vitézkedő szombathelyi Akadémiát. A hazaiak többször megléptek 4-5 góllal, de a betegségek és munkahelyi elfoglaltságok miatt a szűk kerettel kiálló gárdonyiaknak sikerült egyenlíteniük. A vezetést sajnos egyszer sem tudták átvenni a tóparti lányok. A lövőikre rendre kiléptek a szombathelyiek, így átlövésekből nem igazán tudtak érvényesülni a vendégek és a végére el is fáradtak.

Nem volt esélye a Gárdonynak- A dunaújvárosi fiatalok meggyőző fölénnyel nyerték a megyei rangadót

Gárdony-Pázmánd NKSE-Dunaújváros Kohász KA II 26-35 (12-16)

GPNKSE: Fekete D., Szendrei R (kapusok) – Németh N. 2, Urfi D. 5, Kuhinkó V. 1, Flesser D. 1, Gyebrovszki Z.7, Selenka Sz. 1, Szabó A. 4, Kőszegi G. 1, Dublinszki D., Czakó K. 3, Gránitz P. 1, Hamuth L., Zs. Nagy D., Jaksics R.

Flesser gólja nyitotta a második félidőt, majd Kovács bődületes bombáira Urfi kozmetikázott hétméteresből (14-18). Három kapufa után megint Urfi vitte közelebb társait, de az emberelőnnyel nem tudtak mit kezdeni a gárdonyiak, 0-2-vel zárták a fórt. Kapust csrélt a DKKA, Vártok is parádés védésekkel jelentkezett, a hazaiak pedig teljesen szétestek (18-27). Hat perccel a vége előtt már tízgólosra hízott a különbség (20-30), melyből az utolsó perc gólváltásának eredményeként sikerült faragni. A DKKA II a 6. helyre lépett a tabellán, Gárdony a 8.

Rangadót nyert a Gárdony- Közvetlen riválisa otthonából raboltak pontokat a tópartiak

 Mohácsi TE-Gárdony-Pázmánd NKSE 21-24 (8-12)

Gárdony: FEKETE D., Szendrei (kapusok) – NÉMETH N. 5, SZABÓ A. 4, Jaksics, Gyebrovszki 7, Selenka, Zs. Nagy, URFI 6/3, Flesser 2, HAMUTH, Gránitz, Czakó. Edző: Németh Helga

 Annak ellenére győzelmi reményekkel utazott Mohácsra a gárdonyi hölgykoszorú, hogy Kuhinkó Vivient és Dubliszki Dórát is nélkülözniük kellett.  A hangos szurkolótábora által támogatott Mohács szerzett vezetést a rangadón, majd Szabó Anikó zsinórban háromszor vette be az exgárdonyi Kiss Orsoly kapuját. A tópartiak végig előnyben kézilabdáztak a szünetig, majd fordulás után is irányítottak. Az ugyancsak a középmezőnyben harcoló Mohács egy gólra megközelítette Németh Helga együttesét, de mindig akadt olyan játékos, aki higgadt tudott maradni. Hamuth Lili labdaszerzései döntőnek bizonyultak, a kontrákból ismét ellépett a vendég, s a remek védekezés nem engedte közel a riválist. A Gárdony-Pázmánd NKSE egységes csapatként működött, s idei legjobb teljesítményét nyújtva lépett előre egy helyet a tabellán. Folytatás: szombaton, 18 órakor hazai pályán a DKKA II ellen.

Nehéz mérkőzés, de megvan a két pont

Gárdony-Pázmánd NKSE-Csurgó 30:27 (16:13)

Fekete D., Szendrei R., Magyar N., Németh N.4, Kuhinkó V.4, Szabó A.3, Dublinszki D.5, Jaksics R., Gyebrovszki Z.8, Selenka Sz. 2, Zs. Nagy D., Urfi D.4, Kőszegi G., Czakó K., Gránitz P., Hamuth L

Egy hónap után végre hazai pályán játszhatott a gárdonyi alakulat. A sereghajtó Csurgó csapatát látták vendégül, akiknek még nem sikerült pontot szerezniük a mezőnyben. Ennek ellenére mégis a vendégek kezdtek jobban és a 3. percben 0:2 volt az eredmény. A tópartiaknak a 4. percben sikerült először betalálni a csurgói kapuba és az . percben át is vették a vezetést. Aztán egy négy perces gólcsend következett, de ezt szerencsére a hazai csapatnak sikerült megtörni. A 13. pertől kiegyenlített volt a játék és felváltva születtek a gólok. Az első játékrész végére mégis a vendéglátóknak sikerült pár góllal meglépniük és plusz hárommal vonulhattak az öltözőbe. A második félidőre a csurgóiak felszívták magukat és sorozatban öt gólt lőttek, míg a hazaiak csak kettőt, így a 37. percben döntetlen volt az állás. Ekkor a gárdonyi lányok megrázták magukat és korrigálták a hibákat, ami plusz három gólt eredményezett és ezt az előnyt már nem engedték ki a kezükből, kitartott a meccs végéig.
Juniorok: 23:27

Ismét idegenben bukott a Gárdony

Győri ETO KC II-Gárdony-Pázmánd NKSE 25-22 (15-11)

Szoros csatát vívott a Gárdony-Pázmánd NKSE a nőikézilabda NB I/B hete-dik fordulójában,de elmaradt a bravúr. Sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzésére készült a Gárdony-Pázmánd NKSE a 7. forduló előtt, s nem számíthatott könnyű menetre Németh Helga alakulata. A Győri ETO KC II a világelső klub tehetséges fiatal - főként 16-17 éves - játékosainak ad lehetőséget az NB I/B-s bajnokságban, s az élmezőnyben vitézkednek a zöld-fehérek. Az első félidőben nem tudta igazán megszorongatni ellenfelét az újonc tóparti hölgykoszorú, igaz, a sérült beállós Flesser Dóra hiányát megérezte a csapat. Irányított a Győr, majd fordulás után is a kisebb játékvezetői hátszéllel kézilabdázó hazaiak domináltak, bár a Gárdony egyre inkább felvette a ritmust. Az ETO az utolsó négy percben képtelen volt gólt dobni, így a Fejér megyei alakulat felzárkózott, és tisztes eredményt ért el az idegenbeli összecsapáson.

Győzelmével a Győri ETO KC II fellépett a dobogó harmadik fokára, míg a Gárdony-Pázmánd NKSE visszacsúszott a nyolcadik helyre. A tópartiak következő mérkőzésüket a Csurgó ellen vívják november 5-én 18 órakor, Gárdonyban.
A Dunaújvárosi Kohász KA II 31-28-ra verte a Rinyamentit és már 4. a tabellán.

Sérülésekkel teli mérkőzések

Vasas SC-Gárdony-Pázmánd NKSE 31:14 (15:6)

Fekete D., Szendrei R., Németh N.1, Kuhinkó V. 1, Flesser D. 2, Szabó A. 4, Dublinszki D., Jaksics R., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz.2, Zs. Nagy D., Kőszegi G., Urfi D.1, Hamuth L., 

Az NB1/B nyugati csoportjának listavezetőjéhez utaztak a tóparti lányok. A 8. percig egyenlőek voltak a viszonyok a két csapat között, de a 10. perctől megléptek ellenfelüktől a hazaiak. Fekete Dorina parádés védéseinek köszönhetően a Vasas játékosai nehezen tudtak gólt lőni, de egy rossz mozdulat következtében megsérült a térde és le kellett cserélni. Az első félidőben még tartották magukat a gárdonyi lányok, de a második játékrészre elfáradtak és nem tudták felvenni az iramot a vendéglátókkal szemben. Közben Flesser Dóra is lesérült egy durva visszarántás következtében, tompítás nélkül a vállára esett, aminek következtében súlyos zúzódást szenvedett. 
Németh Helga lányai nagyot küzdöttek, egy pillanatig sem adták meg magukat, de pont nélkül kellett hazautazniuk.

Junior: 31:26

REMEK HÉTVÉGÉT PRODUKÁLTAK A GÁRDONY-PÁZMÁND KÉZILABDÁSAI

A hétvégén négy korosztály csapata is pályára lépett. Az U11-es gyerekek az Afkc csapatától raboltak egy pontot és a Rácalmástól kettőt, a serdülő lányok Dunaújvárost verték meg a házigazdáknál.
Az NB1/B-ben a juniorok nagyarányú győzelmet arattak a Haladás ellen (14:31) és a felnőtt csapat is elhozta idegenből a két pontot.


Haladás VSE-Gárdony-Pázmánd NKSE 27:30 (13:19)

Fekete D., Szendrei R., NÉMETH N. 5, KUHINKÓ V. 4, URFI D. 10, DUBLINSZKI D. 4, Flesser D. 2, Szabó A., Jaksics R., Gyebrovszki Z. 4, Selenka Sz. 1, Czakó K., Hamuth L. 

A gárdonyi hölgyek ismét vendégként léptek pályára a Haladás VSE ellen. Az 5. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a 8. percben a tópartiaknak sikerült 3 góllal meglépniük. A házigazdák ezt nem nézték jó szemmel és gyors indításokból korrigálták a hibáikat, így a 10.percben ki is egyenlítettek. A 19. percig szintén kiegyenlített volt a játék, de tíz perc alatt a vendégek 7 gólos előnyre tettek szert, amiből az első játékrész végére a hazaiak csak egy gólt tudtak lefaragni. A második félidőben folytatódott a tóparti parádé, a szombathelyi lányok nem nagyon tudtak felzárkózni ellenfelükhöz. Fekete Dorina fontos pillanatokban bravúros védésekkel segítette csapatát a győzelemhez az utolsó percekben. Német Helga lányai idegenben is győzni tudtak, újoncként ezzel a győzelemmel a hatodik helyen foglal helyet a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Nem sikerült a bravúr

Neka-Gárdony-Pázmánd NKSE 30:26 (13:13)

SZENDREI R., Fekete D., NÉMETH N. 4., Kuhinkó V. 2, Kőszegi G., URFI D. 9, Flesser D.3, Szabó A. 1, Dublinszki D. 2, Jaksics R., Zs. Nagy D., Gyebrovszki Z. 4, SELENKA SZ. 1, Czakó K., Hamuth L.

Szombaton Balatonboglárra utaztak a tóparti lányok, hogy lejátsszák a bajnokság 4. fordulóját. A hazai csapat 3:0-s kezdéssel indult, a vendégeknek csak a 6. percben sikerült először betalálni a kapuba. A 21. percig a vendéglátók végig vezettek, de a vendégek a 27. percre már két gólos előnyre tettek szert. Ezt sajnos nem sikerült megtartani, a félidő így 13:13-al ért véget. A második játékrészt ismét a házigazdák kezdték jobban, ismét sikerült 3 gólos előnyt szerezniük. Ezt már sikerült is megtartaniuk,sőt növelni is. A gárdonyi lányok már nem tudtak felzárkózni és idegenben ismét vereséget szenvedtek. Az eddigi mérlegük két győzelem és két vereség.

juniorok: 20:20

Magabiztos győzelem

Gárdony-Pázmánd NKSE-Macali VSZSE 26:21 ( 19:12 )

Fekete D., Szendrei R., Németh N. 2, Gránitz P. Czakó K., KUHINKÓ V. 4, Kőszegi G., Urfi D. 6, Flesser D. 4, Szabó A. 1, DUBLINSZKI D. 5, Hamuth L., Jaksics R., Zs. Nagy D., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz. 1, 

A tóparti gárda a Marcali csapatát látta vendégül szombat este. Az 5. percig fej-fej mellett ment a két együttes, de a 10. percre már 7 gólnyi volt a különbség a hazaiak javára. Gyors lerohanásokkal, indításokkal és kemény védekezéssel nehezen tudott megbirkózni a vendég csapat. A félidőre is megmaradt a 7 gólos előny, így nyugodtan mehettek a pihenőre a lányok. A második játékrészben a vendégek kezdtek góllal, de hamar válaszoltak a házigazdák. Látszott a csapaton, hogy megnyugtató számukra az előny, ezért a játék is lassult és a gólok száma is kevesebb lett, de ez mit sem vont le a játék élvezetéből. Németh Helga tanítványai végig magabiztosan vezetve nyerték meg a 3. forduló mérkőzését. Jelen esetben Gárdony csapata az 5. helyen foglal helyet
a tabellán.

Juniorok: 32:21

Vereség a második fordulóban

Szekszárdi FGKC-Gárdony-Pázmánd NKSE 27:20 (15:7)

Fekete D., Magyar N., Urfi D. 7, Dublinszki D., Szabó A. 2, Flesser D. 2, Németh N., Kuhinkó V. 4, Zs. Nagy D., Selenka Sz. 2, Czakó K. 1, Gránitz P., Hamuth L., Gyebrovszki Z. 2, Jaksics R.

A tóparti lányok vasárnap Szekszárdra utaztak az NB1/B második fordulójában. A vendégek az első félidő 7. percében vezettek utoljára, a hazai csapat gyorsan ki is használta a gárdonyiak hibáit és elhúztak 4 góllal, amit az első játékrész végére sikerült 7-re növelniük. Nagyon sok technikai hibával játszó vendégek a szünet után összekapták magukat, látványosan jobban játszottak, de az első rész után, ezt a hátrányt sajnos nem sikerült ledolgozniuk.

Juniorok: 15:18

Győzelemmel kezdtek az NB1/B-ben!

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szentendrei NKE 28:24 ( 12:8 )

Fekete D,. Biró B., DublinszkiI D. 2, SZABÓ A. 6, FLESSER D. 2, KUHINKÓ V. 5, GYEBROVSZKI Z. 4, Kőszegi G. 1, Zs. Nagy D., Németh N. 1, Urfi D. 2, Selenka Sz. 5, Czakó K., Gránitz P, Hamuth L.

Szombaton megkezdődött a tóparti lányoknak a bajnokság az NB1/B-ben. Hét új játékost sikerült igazolniuk a nyár folyamán, zömében NB1 és NB1/B-s csapatoktól. A nyári felkészülés jól sikerült, a csapat remekül összekovácsolódott. Ezt az is mutatja, hogy a játék során 9 játékos is gólt szerzett.
A mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést és a 4. percben két gól volt az előnyük. A hazai csapat ezt nem nézte jó szemmel és egy perc alatt meg is fordították az eredményt. Az 5. percben már 3:2-t mutatott az eredményjelző és szerencsére az egész meccs folyamán a HAZAI felirat alatt volt a gólok száma többségben. Lendületes, gyors és igen küzdős játékot láthattak a szép számmal kilátogatott szurkolók.
Az első félidőben négy gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe Németh Helga játékosai. A szünet után sem tört meg a lendület a tópartiaknál, mondhatni még nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, többször is hét gólos vezetést produkáltak a lányok Az ellenfél gyors középkezdésekkel próbáltak a gólok után támadni, de a remek védekezésnek köszönhetően, ezek rendre meghiúsultak. A végeredmény négy gólos hazai győzelem lett, ami egy jó eredménynek számít így a bajnokság első fordulójában.

Juniorok: 18:22

BAJNOK CSAPAT

Duna-Pent NKSE-Gárdony-Pázmánd NKSE 17:30 (6:11)


Duna-Pent: Balo Á. 1, Dorcsák V. Dr. Kopinya D. 3, Hingyi B., Hingyi Z. 1, Mozsár P. , Szűcs R. 5, Vincze Á. 1, Facskó P., Jaksics R., Kaiser A. 1, Molnár M. 4, Németh Cs., Szóládi G., 
Gárdony: KISS O., MAGYAR N., KUHINKÓ V. 4, FLESSER D. 3, GABNAI M. 5, PÁDÁR M. 3, KÖLLŐ K. 5, BECSÉRI A. 5, GRÁNITZ P. 2, PINTÉR A. 1, CZAKÓ K. 1, SASTYIN E., SZÉP L. 1, 

A Gárdony csapata nagy reményekkel utazott Dunaújvárosba, mivel ezen a mérkőzésen múlott, hogy megnyerik-e a bajnokságot. Mivel nagy volt a tét, a 18. percig a vendég csapat elég bizonytalanul játszott, és csak 5-5 gól született, bár ez köszönhető Kiss Orsolya remeklésének a kapuban is. Egészen a 24. percig gólcsend volt, ekkor kezdtek magukhoz térni a gárdonyi lányok, és sikerült az első félidőt ötgólos előnnyel zárniuk. A második játékrészben viszont remekül kezdtek a vendégek, és végig magabiztosan játszottak. Kétség sem fért hozzá, hogy ezt a mérkőzést megnyerik Németh Helga lányai. Ezzel a győzelemmel a Gárdony-Pázmánd NKSE az NB II déli csoportjának bajnoka lett, ezáltal bebiztosítva maguknak az NB I B indulásának jogát.

JUNIOROK: 24:28 (10:13)

A múltheti csorba kiköszörűlve

Gárdony-Pázmánd NKSE-Gyömrő VSK 37:21 (23:12)

Szendrei R., KISS O., Kuhinkó V.1, Gránitz P. 1, Czakó K. 2, Pintér A. 3, Szép L. 2, FLESSER D.3, Madár G. 1, GABNAI M. 6, Pádár M. 2, Köllő K. 3, Sastyin E. 1, BECSÉRI A. 7, GYEBROVSZKI Z. 5

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta szombat este a gárdonyi csapat. Kellet a győzelem a lányoknak, főleg azért, mert múlthéten egy nagyot hibáztak és csak egy pontot sikerült vendégként megszerezni a tabella végén kullogó Tápiószelétől. A csorbát sikeresen kiköszörülték egy remek és látványos játékkal, a Gyömrőnek esélye sem volt a győzelemre. Végig nagy iramú volt a mérkőzés hazai részről. A vendégek próbálták ugyan felvenni a ritmust, de szerencsére nem sikerült nekik. Az első félidő 10. percében Kiss állt a kapuba és végig remek teljesítményt nyújtott. Igaz, ehhez kellet egy fantasztikus védelem is, amin nem igazán tudtak áttörni a vendégek. Ezen a játéknapon megmutatták a tóparti lányok, hogy mire is képesek. A védekezés kemény volt, a támadó játék pedig ötletes, dinamikus. 

A juniorok sajnos kikaptak 15:20-ra


Alul maradtunk az FKC-val szemben

Gárdony-P