Hírek

A női kézilabda NB I/B 5. fordulójában elmaradt a bravúr, a Gárdony-Pázmánd NKK nem tudta lefékezni a NEKA-t.

Gárdony-Pázmánd NKK-NEKA 27-37 (15-20)

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 8, Urfi 10/4, Flesser, Dublinszki 1, Koncsik 2, Becséri A. 1, Braun, Hamuth 2, Gyebrovszki 2, Selenka 1, Szabó A. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

NEKA: Mageza (kapus) – Puskás, Simon 4, Vámos 3, Péter 4, Kovács N. 7, Vörös 9, Schatzl 6, Hibácska, Szabó N. 1, Máté 3, Nánai. Vezetőedző: Hajdú János.

A Mosonmagyaróvárral egyetemben a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai is kiemelkednek az NB I/B-s mezőnyből, mégis, a gárdonyiak bíztak a bravúrban. Az első két gólt a járomcsont-sérülésből felépülő Szabó Anikót is soraiban tudó tóparti lányok szerezték, a NEKA csak az 5. percben talált először a kapuba. A 7. percben azonban már a vendégeknél volt az előny, s a fiatal tehetségek tempóját a 11. percig tudta tartani a Gárdony-Pázmánd NKK. A NEKA folyamatosan lerohanásokkal operált, ráadásul az 5-1-es védekezéssel nem tudtak mit kezdeni Pánczél Barabás lányai. Hiába védtek sokkal jobban a hazai kapusok, mint a vendégek, mégis nagy különbséggel nyert a NEKA. A Gárdony a 9. helyre csúszott vissza, vasárnap Mohácson vendégeskedik.

 

A női kézilabda NB I/B negyedik fordulójában a Rinyamenti KC vendégeként szenvedett vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK csapata

Rinyamenti KC-Gárdony-Pázmánd NKK 28-25 (15-13)

Rinyamenti: Szalai – Barta 5, Balaskó 3, Rácz, Horn, Brerzovszky, Ángyán, Nagy R. 4, Wahid, Magó 3, Koronczai 2, Kovács D. 6, Varga, Karsai, Göncz, Antal 4. Vezetőedző: Mato Matijevic.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Urfi D. 9, Flesser 1, Dublinszki 4, Koncsik, Becséri A. 4, Braun 2, Hamuth 1, Gyebrovszki 4, Selenka. V.-edző: Pánczél Barabás.

A forduló előtt mindkét együttes egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel állt a tabella középső régiójában, de az egymás elleni csata 11. percéig tudta csak tartani magát a Gárdony-Pázmánd NKK. A Rinyamenti átvette az irányítást, s a vezetést is, amit a félidő végéig tartott is.

Szünet után jobban kezdett a tóparti hölgykoszorú és egyenlített, de ehhez kellett a hazaiak meghatározó játékosának, Nagy Renátának sérülése is. Miután az ápolást követően újra pályára került, máris visszavette a vezetést a Rinyamenti. A legeredményesebb gárdonyit, Urfit az 55. percben piros lappal kiállították, a sokat hibázó társak elfáradtak, s már nem tudtak visszazárkózni. A Gárdony a nyolcadik a tabellán.

GÁRDONY – A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a gyengén kezdő Pilisvörösvári KSK együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKK, s a tópartiak papírforma-győzelmet arattak.

 
Gárdony-Pázmánd NKK-Pilisvörösvári KSK 27-20 (13-7)
 

Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok, Fekete (kapusok) – Németh N. 6, Urfi 6, Flesser D. 2, Dublinszki 1, Koncsik, Becséri A. 3, Braun 1, Hamuth, Gyebrovszki 8, Selenka, Bernáth, Domak. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Pilisvörösvár: Gábor, Fórizs (kapusok) – Horváth M. 2, Tagscherer, Németh A. 2, Huszár 2, Toplak, Kovács A., Vígh 2, Burai, Hermann 4, Krizsák, Pátrovics. Vezetőedző: Győrffy Sándor

A bajnokságot egy hazai győzelemmel és egy idegenbeli fiaskóval kezdő Gárdony-Pázmánd NKK a harmadik fordulóban semmit nem bízott a véletlenre, az első másodperctől magához ragadta a kezdeményezést a Pilisvörösvár vendéglátójaként. Végig uralta a játékot a tóparti együttes, ugyan a támadásokba többször hiba csúszott, ám a védekezés most szinte tökéletesen működött. A védőfal jól zárt, de a nagy akarattal küzdő bástyákat a kiváló formában védő Vártok Ramóna kapusteljesítménye is tüzelte. A 17 éves, nyáron Dunaújvárosból szerződtetett hálóőr bravúrt bravúrra halmozott.

A Gárdony 27-20-as győzelmével a tabella hatodik helyére lépett fel.

– Sima meccs lett belőle, bár tartottam egy kicsit tőle, mert a heti felkészülésünk nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, kevesen voltunk, s nem éreztem, hogy jól felkészültünk volna – vélekedett Pánczél Barabás, a Gárdony trénere. – Azonban szépen megvalósítottuk az előzetesen megbeszélteket. Feltörtük az ellenfél védekezését, s főként középről voltunk eredményesek, Vártok Ramóna szenzációsan védett. A bajnoki szünetet kihasználva most mini alapozást végzünk, mert edzéshátrányban vagyunk a többi csapattal szemben.

 

A Szekszárdi Fekete Gólyák otthonában, szoros mérkőzésen szenvedte el idei első vereségét a Gárdony-Pázmánd NKK, az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában.

 
Szekszárdi FGKC-Gárdony-Pázmánd NKK 24-22 (15-11)

Szekszárd: Szalai – Grenus, Tauver Er., Biró, Nagy Sz., Káveczki, Tauver Esz., Fehér, Papp, Weigel, Tóth B., Tutti, Gyenis, Szabó K.
Gárdony-Pázmánd NKK: Vártok R. – Szabó E., Németh N. 2, Urfi 13/11, Flesszer 2, Dublinszki 3, Koncsik, Becséri A., Braun, Hamuth, Gyebrovszki 2, Selenka. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A hazai győztes nyitány után – a VK LSE Győrt verték 32-23-ra – a bajnokság második körében már pont nélkül volt kénytelen hazatérni a Gárdony-Pázmánd NKK. A szekszárdi lányok végig vezettek, az egyébként is rövid paddal operáló Gárdony az első félidőben rettentő rosszul védekezett, s ebből nem tudott kilábalni a mérkőzés során. A tóparti hölgyek fordulás után már összeszedettebb játékot villantottak, fel is zárkózott a csapat, a második félidő 15. percében át is tudták venni a vezetést. Pánczél Barabás lányai azonban csak öt percig élvezték az előnyt. A Szekszárd visszavette az irányítást, s egygólos sikert aratott.
A Gárdony 11 gólt szerzett hétméteresből. Vasárnap, 18 órakor a Pilisvörösvár csapata látogat a tópartra

A végén papírforma - Egy félidőn át keserítette a Vasas dolgát a Gárdony PNKSE

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának záró fordulójában a bajnoki címre törő Vasas SC-t fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Vasas SC 13-22 (8-9)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 1, Kuhinkó 3, Urfi 1, Kőszegi, Szabó A. 1, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Becséri A. 1, Gyebrovszki 5(2), Selenka, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Vasas SC: Tzintzis, Antóni (kapusok) - Hanusz 2, Hárs 1, Tóth B. 2, Kocsis Á., Lyngby, Becséri K., Ködmön 1, Rózsa 1, Németh Nedda, Herr A. 5(3), Pados 3, Németh M., Mester 3, Katona 4(2). Vezetőedző: Kovács Péter.

Komoly tétje volt a Gárdony-Pázmánd NKSE idei utolsó NB I/B-s fellépésének, hiszen azt a Vasast fogadták a tóparti lányok, mely alakulat a bajnoki címért, és egyben a feljutásért harcolt vasárnap este. Ha kikapott volna a korábban szebb napokat látott piros-kék egylet, meg kellett volna elégednie az ezüstéremmel. Noha az NB I/B-ben újoncként remek szezont futó gárdonyi lányok nem szenvednek motiváció hiányában, egyes hírek szerint az aranyéremért versengő Szombathely némi ösztönzővel növelte volna a Fejér megyeiek étvágyát. A bravúr elmaradt, a Vasas nyert, s visszajutott az élvonalba,

Színültig telt a gárdonyi sportcsarnok a másodosztály záró mérkőzésén, egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátókon. Az első félidőben kiváló iramú játékot varázsoltak a csapatok a játéktérre, a hazaiak felvették a kesztyűt a bajnokaspiránssal, s az első félidőben megnehezítették a Vasas dolgát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünet előtt a vendégek egygólos vezetésre tettek szert. Kovács Péter alapos fejmosást tarthatott a szünetben lányainak, mert fordulás után koncentráltabban kézilabdáztak a Fáy utcaiak. Azonban nem adták fel a meccset Pánczél Barabás lányai, de hiábavaló volt minden próbálkozás, a kimaradt hetesek és ziccerek a Vasas bajnoki címét sejtették.

A gárdonyi hölgyek becsülettel küzdöttek, de a második félidőben dobott öt gól kevésnek bizonyult a Vasas ellen. Utolsó meccsén kikapott ugyan a Gárdony, de a csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen 6. helyével várakozáson felül teljesített.​


A Gárdony a bajnoki címért versengő szombathelyieket állította meg

Óriási bravúrgyőzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. A tóparti lányok a Szombathelyi KKA együttesét lepték meg.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szombathelyi KKA  26:24 (14:15)

Fekete D, Biró B., Németh N. 4, Kuhinkó V. 3, Kőszegi G., Urfi D. 4, Flesser D. Szabó A. 2, Dublinszki D. 2, Gyebrovszki Z. 10., Selenka Sz., Hamuth L. 2, Gránitz P., Czakó K.

A tavaszt kiválóan kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE egyedül a megyei rangadón, a Dunaújváros KKA otthonában szenvedett vereséget, s nem várt könnyű csata a tóparti lányokra a 23. fordulóban sem, hiszen egy másik akadémiai együttes, a Szombathelyi KKA vendéglátója volt szombaton. A vasiak toronymagasan a mezőny felett gyűjtögetik a pontokat, nagy versenyben vannak a bajnoki címért a Vasassal. Azonban Pánczél Barabás lányai képesek bármiféle meglepetésre.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de elég lassan indult be a játék,majd’ két percet kellett várni az első gólra, amit a szombathelyiek szereztek meg, ráadásul egymás után kettőt is bevertek. Hazai oldalról csak a harmadik percben érkezett válasz először. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Vas megyeiek szorosabbra fűzték védekezésüket, s négy góllal el is léptek. Kuhinkó Vivienék azonban nem roppantak össze, sőt, talán előnyt is kovácsoltak abból, hogy két alkalommal is talpra álltak a négygólos hátrányból (14-15).

A tóparti lányok igazi amazonokként küzdöttek a fordulás után is. A második félidő 8. percében át is vették a vezetést, amit aztán már ki sem engedtek a kezükből. A Szombathely hiába futott, loholt, csak egyenlíteni tudott, fordítani nem volt esélye. A vendéglátók kapujában a mindössze 18 eves Biró Benita remekelt, ezzel igencsak megnehezítette az ellenfél támadóinak játékát, s oroszlánrészt vállalt a gárdonyiak bravúros diadalában. Minden hazai játékos példát mutatott küzdeni tudásból, emellett parádés támadó- és védőjátékot produkáltak (26-24)

Az újonc hölgykoszorú ismét a tabella ötödik helyén áll, három fordulóval a bajnokság vége előtt két pontra van a dobogótól.​Szoros csata végén újvárosi győzelem

A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában megyei rangadót vívott egymással a Dunaújvárosi Kohász KA II és a másodosztály újonca, a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Dunaújvárosi Kohász KA II-Gárdony-Pázmánd NKSE 24-22 (13-11)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N., Gránitz, Czakó, Kuhinkó 2, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 2, Szabó A. 2, Dublinszki, Jaksics, Gyebrovszki 6, Hamuth, Selenka 2. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Igazi rangadónak ígérkezett a két megyei rivális csatája, hiszen a tabellán is szorosan egymás mögött ostromolták a dobogót. Az újonc Gárdony ötödikként, a visszavágás reményével érkezett a hatodik helyen állomásozó Dunaújvárosi KKA II csapatához. A tóparti mester, Pánczél Barabás nem tudhatta előre, milyen csapatot küld a harctérre kollégája, György László, de sejtette, hogy többen visszajátszanak majd az NB I-es együttesből. Így is volt, Hornyák Bernadett például kimagaslott a mezőnyből.

A mérkőzés elején négy góllal elhúzott a Dunaújváros, a gárdonyi lányok csak a 8. percben találtak először a hazai kapuba. Lendületbe jöttek a gárdonyiak, öt perc alatt sikerült egyenlíteniük és a félidő végéig tartották a lepést a házigazdákkal.

A második játékrészben nehezen indult be mindkét alakulat gólgyártó gépezete, csak a 34. percben lőtték első góljukat a hazaiak, míg a Gárdony kilenc perces gólcsenddel szomorította trénerét. Azonban, ahogy az idei bajnokságban oly sokszor, a tóparti hölgyek megrázták magukat, talpra álltak, s a találkozó vége előtt két perccel vezettek is. Azonban a végjátékban két hibát is vétettek, s ezt a jó erőkből álló DKKA kihasználta, s a maga javára billentette a mérleg nyelvét, 24-22-re nyert az Újváros, s a két csapat helyet cserélt.​


Két pontra a dobogótól - A Gárdony-Pázmánd NKSE rangadót nyert a másodosztályban

Gárdony - A női kézilabda NB I/B 21. fordulójában bravúros győzelemmel lépett közelebb a dobogóhoz a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Mohácsi TE 23-21 (12-10)

Gárdony: Fekete D., Biró B. (kapusok) - Németh N., Kuhinkó 1, Kőszegi, Urfi, Flesser 2, Szabó A. 5, Dublinszki 6, Gyebrovszki 5, Selenka 4, Hamuth, Czakó, Gránitz, Zs. Nagy

Nehéz sorozatot kezdett szombaton a Gárdony-Pázmánd NKSE női együttese, hiszen a másodosztály meghatározó csapataival csap össze egymás után. A 21. pfrdulóban az a Mohács vendégeskedett a tóparton, mely alakulat a tabella harmadik helyén állt, majd a gárdonyi 60 perc után lecsúszott onnan.

Rettentő szoros csatát vívtak a csapatok az első félidőben, fej fej mellett haladtak. A 10. percig Pánczél Barabás lányai vezettek, majd a 19. minutumban egy rövid időre átvette az irányítást a Mohácsi TE, Gyebrovszki Zitáék hamar rendezték a sorokat, s a szünetre kétgólos előnyt kovácsoltak ismét.

Fordulás után hengereltek a tóparti amazonok, két alkalommal is hat góllal húztak el a lányok. A végjátékra maradt némi izgalom, de nem remegtek meg a kezek, s remek játékának köszönhetően otthon tartotta pontokat a Gárdony. Továbbra is veretlen tavasszal a csapat, s már csak két pontra van a dobogótól.


A Gárdony-Pázmánd NKSE csapata nyolc forduló óta veretlen

Csurgó - A női kézilabda NB I/B 20. fordulójában a Gárdony-Pázmánd NKSE Csurgón vendégszerepelt, s nem okozott gondot számára a „tökutolsó” legyőzése.

Csurgó-Gárdony-Pázmánd NKSE 22-29 (8-16)

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Bíró (kapusok) - Grávitz, Czakó, Kuhinkó 5, Flesser 2, Szabó A. 3, Dublinszki 7, Gyebrovszki 8, Selenka 3, Hamuth, Urfi 1, Kuczi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

A Gárdony-Pázmánd NKSE nyolc forduló óta nem talált legyőzőre, s már a tabella ötödik helyén áll, megelőzve a megyei rivális Dunaújvárosi KKA II együttesét. Kellett is a tópartiak jó sorozata, hiszen most három nehéz találkozó vár Gyebrovszki Zitáékra. Április 8-án a harmadik Mohács látogat Gárdonyba, majd 23-án a DKKA II, 29-én a Szombathely lesz az ellenfél.Gárdony - A női kézilabda NB I/B 19. fordulójában fontos fontos diadalt aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Győri ETO KC II 31-26 (15-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) - Németh N. 9, Kuhinkó 3, Kőszegi, Flesser 7, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Sekenka, Czakó, Hamuth 2, Gránitz, Úrfi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Közvetlen üldözőjét rázta le magáról az egyre inkább acélosodó tóparti együttes. A Győri ETO KC második csapata az első félidőben nagy csatára késztette a gárdonyi lányokat, azonban Pánczél Barabás alakulata fordulás után a 9 gólig jutó Németh Nóra vezérletével egyértelművé tette, hogy nem szeretne veszíteni pozíciójából. Az NKSE megtartotta hatodik helyét a bajnoki tabellán.​


Gárdony - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában érvényesítette a papírformát a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a hétvégi fordulóban.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Haladás VSE FKFT 29-19 (15-11)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 5, Urfi 1, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 8, Selenka 2, Czakó, Hamuth 2, Gránitz. 

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában a tavaszt remekül kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE a hazai győzelem reményében fogadta a szombathelyi Haladás VSE-t, s nem is kellett csalódniuk a tóparti szurkolóknak.

Az első félidőben nagyon jól kezdtek Pánczél Barabás lányai, 7-1-re elhúztak a találkozó elején, annak ellenére, hogy a szombathelyiek villámgyors középkezdésekkel, leindításokkal próbáltak válaszolni. Azonban a visszarendeződéssel sem volt probléma a gárdonyi oldalon, ráadásul amit kapura lőttek Kuhinkó Vivienék, az szinte mind gólt eredményezett.

Volt olyan pillanat, amikor már nyolc gól volt a két csapat közötti különbség, de a Haladás a játékrész hajrájára megemberelte magát, s visszazárkózott három gólra.

A második félidőt gyengébben kezdte a Gárdony, s ezt ki is használták a vendégek. A vége előtt tíz perccel újabb fordulatot hozott a meccs, elsöprő sorozatot hintettek a tóparti hölgyek, s nem kegyelmeztek, átgazoltak ellenfelükön, míg Fekete Dorina óriási bravúrokkal őrizte a hazai kaput.

A Gárdony csütörtökön 18.30-kor Argentína válogatottját fogadja, mely találkozóra a belépés ingyenes lesz.


Ritkán látott erős együttes látogatott a gárdonyi csarnokba, az NB I/B-s Gárdony-Pázmánd NKSE a Magyarországon edzőtáborozó argentin válogatottat fogadta barátságos meccsen.

A találkozó elején megilletődötten kézilabdáztak a tóparti hölgyek, nem sűrűn találkoztak a fürge támadásokat futtató Argentína legjobbjaival. 8-2-es vendégvezetésnél kért időt Pánczél Barabás, s a taktikai szünet jót tett, mert eztán sokkal koncentráltabban védekeztek Kuhinkóék. Három gólra zárkózott fel a gárdonyi hölgykoszorú (6-9), de aztán a dél-amerikaiak nyitott védekezésével nem tudtak mit kezdeni. Sok volt az eladott labda, s ráadásul az első félidőben három hetest is rontottak Urfiék. A szünet előtt újra elléptek az argentinok, 8-20.

A szünetben komoly fejmosást kaptak a hazai lányok, s a fordulást követően fel is pörögtek. Azonban hamar elfáradt a honi másodosztály újonca, s az argentinok fokozatosan hizlalták előnyüket. Nagyarányú győzelmet arattak a minden évben Fehérváron tréningező argentinok, de célját elérte a meccs: teltház előtt népszerűsítették a kézilabdát. Gárdony-Pázmánd NKSE-Argentína 17-37 (8-20)


A Gárdony-Pázmánd NKSE egy pontot itthon tartott jóval esélyesebb riválisával szemben

 
Gárdony-Pázmánd NKSE – NEKA 23-23 (12-13)

Gárdony: Fekete D., Magyar (kapusok) – Németh N. 1, Kuhinkó 6, Urfi 3, Flesser 3, Szabó A. 3, Dublinszki 3, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 4, Selenka, Kőszegi, Czakó, Hamuth, Gránitz

A Női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a tabella harmadik helyén tanyázó NEKA együttesét fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE. Pánczél Barabás lányai alaposan megnehezítették a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljainak dolgát, nem is engedték elvinni a pontokat Gárdonyból. Az NKSE így már a hatodik a tabellán.


Hiába lejtett az idegenbeli pálya

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában idegenben is nyerni tudott a Gárdony-Pázmánd NKSE, s már hatodik a tabellán.

Marcali-Gárdony-Pázmánd NKSE 26-30 (12-16)

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 5, Kuhinkó 4, Urfi 4, Flesser 1, Szabó A. 2, Dublinszki 1, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 7, Selenka, Hamuth 6, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés a gárdonyiak számára, az első félidőben szinte végig futottak az eredmény után, Sok időt töltöttek emberhátrányban a tóparti hölgyek, de ezeket általában sikerült kivédekezniük, vagy góllal kozmetikázniuk. Egyoldalúnak tűnt a bíráskodás, míg a marcali játékosok hét darab hétméterest dobhattak, addig a Fejér megyeiek csupán kettőt. Alaposan megfújták a a bírók a „haza pályát", de Pánczél Barabás lányai az első félidő végétől felülkerekedtek a sérelmeken, s nem adtak esélyt vendéglátójuknak. Négygólos győzelmével újabb két pontot szerzett a Gárdony, s már 6. a tabellán. ​


Kitették az indexet a tóparti lányok

A női kézilabda NB I/B 15. fordulójában fontos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese, s előzött a tabellán.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szekszárd 26-22 (15-10)

Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 3, Kuhinkó 4, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 5, Szabó A. 1, Dublinszki, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 5, Selenka 1, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás

 „Négypontos” mérkőzésen fogadta közvetlen riválisát a Gárdony. A hetedik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a szervezettebben kézilabdázó tóparti lányok átvették a vezetést. Pánczél Barabás együttes az utolsó pillanatig irányított. A csapat kiemelkedően védekezett, s kivétel nélkül minden pályára lépő játékos kiváló teljesítménnyel rukkolt elő 2017 első hazai bajnoki összecsapásán. A Gárdony-Pázmánd visszavágott az ősszel Szekszárdon elszenvedett vereségért. Ráadásul az NKSE megelőzte aktuális ellenfelét a tabellán, s már a 7. helyen áll. Szombaton a Marcali vendégeként lépnek pályára Kuhinkóék.

Junior mérkőzés: Gárdony-Szekszárd 25-22.

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Szentendrei NKE-Gárony-Pázmánd NKSE 27-27 (16-18) 

Szentendre: Berkesi, Kókai, Vitovszki (kapusok) - Tóth E., Csiki 5, Frigyesi, Nagy Sz., Vesztergombi 3, Gróz 2, Kretz 4, Friebesz 3, Csuka 7, Török 3, Szűcs, Kövi, Benzsay

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Gyebrovszki 5, Kuhinkó 1, Flesser 1, Dublinszki 2, Jaksics, Zs. Nagy, Selenka 3, Németh N., Szabó A. 2, Czakó 3, Gránitz, Hamuth 2, Urfi 8, Kőszegi.

Szentendre - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Szentendrei NKE vendégeként pontosan kezdte a tavaszi idényt az edzőváltáson átesett Gárdony-Pázmánd NKSE.

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokságban újoncként vitézkedő Gárdony-Pázmánd NKSE a tabella nyolcadik helyén telelt. A bajnoki rajt előtt két héttel Németh Helgával közös megegyezéssel szerződést bontó egyesület vezetősége a korábbi szakmai igazgatót, Pánczél Barabást bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásval, aki számára nem ismeretlen a kispad. Pánczél korábban irányította a Cornexi NB I-es együttesét is, Gárdonyban pedig évek óta meghatározója a szakmai munkának. A játékoskeretben a télen nem volt változás, így ugyanaz az együttes vette fel a harcot a Szentendre vendégeként, mely alakulat a bajnokság első fordulójában hazai pályán kétvállra fektette a Duna-partiakat.

Most hiába vezetett végig a találkozó folyamán a tóparti hölgykoszorú, a tavaszi folytatást a 11. helyről váró Szentendre mindannyiszor felzárkózott és egyenlített, amint arra a gárdonyiak lehetőséget kínáltak. A középmezőnyben stabil helyet kiharcolni igyekvő Fejér megyeiek a szünetben két góllal vezettek, de szellős védekezésük nem tartóztatta fel olyan hatékonysággal a hazai rohamokat, hogy az előnyt a találkozó végéig is megőrizték volna. Tipikusan szezon eleji mérkőzésen, küzdeni akarásának eredményeként szerzett 1 pontot a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Magabiztos győzelemmel zárta a 2016-os esztendőt a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Gárdony-Pázmánd NKSE- Rinyamenti KC 36:29 (18:17)

Gárdony: FEKETE D., Szendrei (kapusok) - KUHINKÓ 7, KŐSZEGI 2, Urfi 7/2, Flesser, DUBLINSZKI 7, Jaksics, Zs. Nagy, GYEBROVSZKI 11/2, SELENKA 1, Gránitz 1, Szép, Magyar. Vezetőedző: Németh Helga

Az NB I/B-s bajnokság 13. fordulójában a Gárdony szerezte az első gólt a Rinyamenti KC elleni összecsapáson, de gyorsan válaszoltak is a vendégek. Sőt, a 4.percben át is vette a vezetést a Nagyatád. Előnyüket aztán háromgólosra növelték, így a tóparti lányok futottak az eredmény után. A 25. percben tudott kiegyenlíteni a hazai csapat, s a szünet előtt 2 mp-el Gyebrovszki talpról szerzett vezetést (18-17). Fordulás után már végig a Gárdony-Pázmánd uralta a játékot.

A Gárdony a 8. a tabellán.

Nem jött be a papírforma

Gárdony-Pázmánd NKSE-Kozármisleny SE 24-25 (14-15)

Szendrei, Fekete D. (kapusok), Németh N. 2, Czakó, Kuhinkó 3, Kőszegi, Úrfi 2, Flesser D. 2, Szabó A. 2, Dublinszki 4, Gránitz, Jaksics, Zs. Nagy, Gyebrovszki 8, Selenka 1.

Csak a találkozó elején vezetett a hazai pályán játszó Gárdony. A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 12. fordulójában vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese. Egyértelmű esélyesként várta a Kozármisleny SE ellenni összecsapást a Gárdony-Pázmánd NKSE, ugyanis a vendégek 5 pontjukkal az utolsó előtti helyen szerénykedtek a játéknap előtt. Jól is kezdett a betegség miatt távolmaradó edző, Németh Helga nélkül harcba szálló Gárdony. Ellépett négy góllal a most Pánczél Barabás irányította tóparti egylet, majd felzárkóztak, sőt, a 13. percben egyenlített is a Baranya megyei csapat. A Gárdony rendezte sorait, és újfent sikerült 2-3 gólos fórt kovácsolnia, azonban a játékrész második felében egy hétperces gólcsend lelkesítette a Kozármisleny alakulatát. Egalizáltak, s két góllal el isléptek a vendégek. A szünet előtt egy gólra olvasztották a tóparti lányok a hátrányukat. A második félidőt megnyomta a Gárdony-Pázmánd, de nem tudta megfordítani az állást, a végjátékig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A legvégén is volt esély a pontmentésre, 10 másodperccel a záró sípszó előtt még Kuhinkó Viviennek volt egy betörése, amiből a kapuba is talált, de a játékvezetők lépéshiba miatt nem adták meg a gólt, a szabaddobásra pedig már nem maradt idő.

Rövid paddal utazott a Gárdony-Pázmánd NKSE Szombathelyre

Szombathelyi KKA-Gárdony-Pázmánd NKSE 28:22

Fekete D., Szendrei R., Németh N. 6, Szabó A. 1, Jaksics R., Gyebrovszki Z. 7, Urfi D. 1, Flesser D., Dublinszki D. 4, Kuhinkó V. 2, Czakó K., Gránitz P. 1

Hiába készült bravúrra a Gárdony-Pázmánd NKSE, nem tudta kétvállra fektetni az élmezőnybe vitézkedő szombathelyi Akadémiát. A hazaiak többször megléptek 4-5 góllal, de a betegségek és munkahelyi elfoglaltságok miatt a szűk kerettel kiálló gárdonyiaknak sikerült egyenlíteniük. A vezetést sajnos egyszer sem tudták átvenni a tóparti lányok. A lövőikre rendre kiléptek a szombathelyiek, így átlövésekből nem igazán tudtak érvényesülni a vendégek és a végére el is fáradtak.

Nem volt esélye a Gárdonynak- A dunaújvárosi fiatalok meggyőző fölénnyel nyerték a megyei rangadót

Gárdony-Pázmánd NKSE-Dunaújváros Kohász KA II 26-35 (12-16)

GPNKSE: Fekete D., Szendrei R (kapusok) – Németh N. 2, Urfi D. 5, Kuhinkó V. 1, Flesser D. 1, Gyebrovszki Z.7, Selenka Sz. 1, Szabó A. 4, Kőszegi G. 1, Dublinszki D., Czakó K. 3, Gránitz P. 1, Hamuth L., Zs. Nagy D., Jaksics R.

Flesser gólja nyitotta a második félidőt, majd Kovács bődületes bombáira Urfi kozmetikázott hétméteresből (14-18). Három kapufa után megint Urfi vitte közelebb társait, de az emberelőnnyel nem tudtak mit kezdeni a gárdonyiak, 0-2-vel zárták a fórt. Kapust csrélt a DKKA, Vártok is parádés védésekkel jelentkezett, a hazaiak pedig teljesen szétestek (18-27). Hat perccel a vége előtt már tízgólosra hízott a különbség (20-30), melyből az utolsó perc gólváltásának eredményeként sikerült faragni. A DKKA II a 6. helyre lépett a tabellán, Gárdony a 8.

Rangadót nyert a Gárdony- Közvetlen riválisa otthonából raboltak pontokat a tópartiak

 Mohácsi TE-Gárdony-Pázmánd NKSE 21-24 (8-12)

Gárdony: FEKETE D., Szendrei (kapusok) – NÉMETH N. 5, SZABÓ A. 4, Jaksics, Gyebrovszki 7, Selenka, Zs. Nagy, URFI 6/3, Flesser 2, HAMUTH, Gránitz, Czakó. Edző: Németh Helga

 Annak ellenére győzelmi reményekkel utazott Mohácsra a gárdonyi hölgykoszorú, hogy Kuhinkó Vivient és Dubliszki Dórát is nélkülözniük kellett.  A hangos szurkolótábora által támogatott Mohács szerzett vezetést a rangadón, majd Szabó Anikó zsinórban háromszor vette be az exgárdonyi Kiss Orsoly kapuját. A tópartiak végig előnyben kézilabdáztak a szünetig, majd fordulás után is irányítottak. Az ugyancsak a középmezőnyben harcoló Mohács egy gólra megközelítette Németh Helga együttesét, de mindig akadt olyan játékos, aki higgadt tudott maradni. Hamuth Lili labdaszerzései döntőnek bizonyultak, a kontrákból ismét ellépett a vendég, s a remek védekezés nem engedte közel a riválist. A Gárdony-Pázmánd NKSE egységes csapatként működött, s idei legjobb teljesítményét nyújtva lépett előre egy helyet a tabellán. Folytatás: szombaton, 18 órakor hazai pályán a DKKA II ellen.

Nehéz mérkőzés, de megvan a két pont

Gárdony-Pázmánd NKSE-Csurgó 30:27 (16:13)

Fekete D., Szendrei R., Magyar N., Németh N.4, Kuhinkó V.4, Szabó A.3, Dublinszki D.5, Jaksics R., Gyebrovszki Z.8, Selenka Sz. 2, Zs. Nagy D., Urfi D.4, Kőszegi G., Czakó K., Gránitz P., Hamuth L

Egy hónap után végre hazai pályán játszhatott a gárdonyi alakulat. A sereghajtó Csurgó csapatát látták vendégül, akiknek még nem sikerült pontot szerezniük a mezőnyben. Ennek ellenére mégis a vendégek kezdtek jobban és a 3. percben 0:2 volt az eredmény. A tópartiaknak a 4. percben sikerült először betalálni a csurgói kapuba és az . percben át is vették a vezetést. Aztán egy négy perces gólcsend következett, de ezt szerencsére a hazai csapatnak sikerült megtörni. A 13. pertől kiegyenlített volt a játék és felváltva születtek a gólok. Az első játékrész végére mégis a vendéglátóknak sikerült pár góllal meglépniük és plusz hárommal vonulhattak az öltözőbe. A második félidőre a csurgóiak felszívták magukat és sorozatban öt gólt lőttek, míg a hazaiak csak kettőt, így a 37. percben döntetlen volt az állás. Ekkor a gárdonyi lányok megrázták magukat és korrigálták a hibákat, ami plusz három gólt eredményezett és ezt az előnyt már nem engedték ki a kezükből, kitartott a meccs végéig.
Juniorok: 23:27

Ismét idegenben bukott a Gárdony

Győri ETO KC II-Gárdony-Pázmánd NKSE 25-22 (15-11)

Szoros csatát vívott a Gárdony-Pázmánd NKSE a nőikézilabda NB I/B hete-dik fordulójában,de elmaradt a bravúr. Sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzésére készült a Gárdony-Pázmánd NKSE a 7. forduló előtt, s nem számíthatott könnyű menetre Németh Helga alakulata. A Győri ETO KC II a világelső klub tehetséges fiatal - főként 16-17 éves - játékosainak ad lehetőséget az NB I/B-s bajnokságban, s az élmezőnyben vitézkednek a zöld-fehérek. Az első félidőben nem tudta igazán megszorongatni ellenfelét az újonc tóparti hölgykoszorú, igaz, a sérült beállós Flesser Dóra hiányát megérezte a csapat. Irányított a Győr, majd fordulás után is a kisebb játékvezetői hátszéllel kézilabdázó hazaiak domináltak, bár a Gárdony egyre inkább felvette a ritmust. Az ETO az utolsó négy percben képtelen volt gólt dobni, így a Fejér megyei alakulat felzárkózott, és tisztes eredményt ért el az idegenbeli összecsapáson.

Győzelmével a Győri ETO KC II fellépett a dobogó harmadik fokára, míg a Gárdony-Pázmánd NKSE visszacsúszott a nyolcadik helyre. A tópartiak következő mérkőzésüket a Csurgó ellen vívják november 5-én 18 órakor, Gárdonyban.
A Dunaújvárosi Kohász KA II 31-28-ra verte a Rinyamentit és már 4. a tabellán.

Sérülésekkel teli mérkőzések

Vasas SC-Gárdony-Pázmánd NKSE 31:14 (15:6)

Fekete D., Szendrei R., Németh N.1, Kuhinkó V. 1, Flesser D. 2, Szabó A. 4, Dublinszki D., Jaksics R., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz.2, Zs. Nagy D., Kőszegi G., Urfi D.1, Hamuth L., 

Az NB1/B nyugati csoportjának listavezetőjéhez utaztak a tóparti lányok. A 8. percig egyenlőek voltak a viszonyok a két csapat között, de a 10. perctől megléptek ellenfelüktől a hazaiak. Fekete Dorina parádés védéseinek köszönhetően a Vasas játékosai nehezen tudtak gólt lőni, de egy rossz mozdulat következtében megsérült a térde és le kellett cserélni. Az első félidőben még tartották magukat a gárdonyi lányok, de a második játékrészre elfáradtak és nem tudták felvenni az iramot a vendéglátókkal szemben. Közben Flesser Dóra is lesérült egy durva visszarántás következtében, tompítás nélkül a vállára esett, aminek következtében súlyos zúzódást szenvedett. 
Németh Helga lányai nagyot küzdöttek, egy pillanatig sem adták meg magukat, de pont nélkül kellett hazautazniuk.

Junior: 31:26

REMEK HÉTVÉGÉT PRODUKÁLTAK A GÁRDONY-PÁZMÁND KÉZILABDÁSAI

A hétvégén négy korosztály csapata is pályára lépett. Az U11-es gyerekek az Afkc csapatától raboltak egy pontot és a Rácalmástól kettőt, a serdülő lányok Dunaújvárost verték meg a házigazdáknál.
Az NB1/B-ben a juniorok nagyarányú győzelmet arattak a Haladás ellen (14:31) és a felnőtt csapat is elhozta idegenből a két pontot.


Haladás VSE-Gárdony-Pázmánd NKSE 27:30 (13:19)

Fekete D., Szendrei R., NÉMETH N. 5, KUHINKÓ V. 4, URFI D. 10, DUBLINSZKI D. 4, Flesser D. 2, Szabó A., Jaksics R., Gyebrovszki Z. 4, Selenka Sz. 1, Czakó K., Hamuth L. 

A gárdonyi hölgyek ismét vendégként léptek pályára a Haladás VSE ellen. Az 5. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a 8. percben a tópartiaknak sikerült 3 góllal meglépniük. A házigazdák ezt nem nézték jó szemmel és gyors indításokból korrigálták a hibáikat, így a 10.percben ki is egyenlítettek. A 19. percig szintén kiegyenlített volt a játék, de tíz perc alatt a vendégek 7 gólos előnyre tettek szert, amiből az első játékrész végére a hazaiak csak egy gólt tudtak lefaragni. A második félidőben folytatódott a tóparti parádé, a szombathelyi lányok nem nagyon tudtak felzárkózni ellenfelükhöz. Fekete Dorina fontos pillanatokban bravúros védésekkel segítette csapatát a győzelemhez az utolsó percekben. Német Helga lányai idegenben is győzni tudtak, újoncként ezzel a győzelemmel a hatodik helyen foglal helyet a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Nem sikerült a bravúr

Neka-Gárdony-Pázmánd NKSE 30:26 (13:13)

SZENDREI R., Fekete D., NÉMETH N. 4., Kuhinkó V. 2, Kőszegi G., URFI D. 9, Flesser D.3, Szabó A. 1, Dublinszki D. 2, Jaksics R., Zs. Nagy D., Gyebrovszki Z. 4, SELENKA SZ. 1, Czakó K., Hamuth L.

Szombaton Balatonboglárra utaztak a tóparti lányok, hogy lejátsszák a bajnokság 4. fordulóját. A hazai csapat 3:0-s kezdéssel indult, a vendégeknek csak a 6. percben sikerült először betalálni a kapuba. A 21. percig a vendéglátók végig vezettek, de a vendégek a 27. percre már két gólos előnyre tettek szert. Ezt sajnos nem sikerült megtartani, a félidő így 13:13-al ért véget. A második játékrészt ismét a házigazdák kezdték jobban, ismét sikerült 3 gólos előnyt szerezniük. Ezt már sikerült is megtartaniuk,sőt növelni is. A gárdonyi lányok már nem tudtak felzárkózni és idegenben ismét vereséget szenvedtek. Az eddigi mérlegük két győzelem és két vereség.

juniorok: 20:20

Magabiztos győzelem

Gárdony-Pázmánd NKSE-Macali VSZSE 26:21 ( 19:12 )

Fekete D., Szendrei R., Németh N. 2, Gránitz P. Czakó K., KUHINKÓ V. 4, Kőszegi G., Urfi D. 6, Flesser D. 4, Szabó A. 1, DUBLINSZKI D. 5, Hamuth L., Jaksics R., Zs. Nagy D., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz. 1, 

A tóparti gárda a Marcali csapatát látta vendégül szombat este. Az 5. percig fej-fej mellett ment a két együttes, de a 10. percre már 7 gólnyi volt a különbség a hazaiak javára. Gyors lerohanásokkal, indításokkal és kemény védekezéssel nehezen tudott megbirkózni a vendég csapat. A félidőre is megmaradt a 7 gólos előny, így nyugodtan mehettek a pihenőre a lányok. A második játékrészben a vendégek kezdtek góllal, de hamar válaszoltak a házigazdák. Látszott a csapaton, hogy megnyugtató számukra az előny, ezért a játék is lassult és a gólok száma is kevesebb lett, de ez mit sem vont le a játék élvezetéből. Németh Helga tanítványai végig magabiztosan vezetve nyerték meg a 3. forduló mérkőzését. Jelen esetben Gárdony csapata az 5. helyen foglal helyet
a tabellán.

Juniorok: 32:21

Vereség a második fordulóban

Szekszárdi FGKC-Gárdony-Pázmánd NKSE 27:20 (15:7)

Fekete D., Magyar N., Urfi D. 7, Dublinszki D., Szabó A. 2, Flesser D. 2, Németh N., Kuhinkó V. 4, Zs. Nagy D., Selenka Sz. 2, Czakó K. 1, Gránitz P., Hamuth L., Gyebrovszki Z. 2, Jaksics R.

A tóparti lányok vasárnap Szekszárdra utaztak az NB1/B második fordulójában. A vendégek az első félidő 7. percében vezettek utoljára, a hazai csapat gyorsan ki is használta a gárdonyiak hibáit és elhúztak 4 góllal, amit az első játékrész végére sikerült 7-re növelniük. Nagyon sok technikai hibával játszó vendégek a szünet után összekapták magukat, látványosan jobban játszottak, de az első rész után, ezt a hátrányt sajnos nem sikerült ledolgozniuk.

Juniorok: 15:18

Győzelemmel kezdtek az NB1/B-ben!

Gárdony-Pázmánd NKSE-Szentendrei NKE 28:24 ( 12:8 )

Fekete D,. Biró B., DublinszkiI D. 2, SZABÓ A. 6, FLESSER D. 2, KUHINKÓ V. 5, GYEBROVSZKI Z. 4, Kőszegi G. 1, Zs. Nagy D., Németh N. 1, Urfi D. 2, Selenka Sz. 5, Czakó K., Gránitz P, Hamuth L.

Szombaton megkezdődött a tóparti lányoknak a bajnokság az NB1/B-ben. Hét új játékost sikerült igazolniuk a nyár folyamán, zömében NB1 és NB1/B-s csapatoktól. A nyári felkészülés jól sikerült, a csapat remekül összekovácsolódott. Ezt az is mutatja, hogy a játék során 9 játékos is gólt szerzett.
A mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést és a 4. percben két gól volt az előnyük. A hazai csapat ezt nem nézte jó szemmel és egy perc alatt meg is fordították az eredményt. Az 5. percben már 3:2-t mutatott az eredményjelző és szerencsére az egész meccs folyamán a HAZAI felirat alatt volt a gólok száma többségben. Lendületes, gyors és igen küzdős játékot láthattak a szép számmal kilátogatott szurkolók.
Az első félidőben négy gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe Németh Helga játékosai. A szünet után sem tört meg a lendület a tópartiaknál, mondhatni még nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, többször is hét gólos vezetést produkáltak a lányok Az ellenfél gyors középkezdésekkel próbáltak a gólok után támadni, de a remek védekezésnek köszönhetően, ezek rendre meghiúsultak. A végeredmény négy gólos hazai győzelem lett, ami egy jó eredménynek számít így a bajnokság első fordulójában.

Juniorok: 18:22

BAJNOK CSAPAT

Duna-Pent NKSE-Gárdony-Pázmánd NKSE 17:30 (6:11)


Duna-Pent: Balo Á. 1, Dorcsák V. Dr. Kopinya D. 3, Hingyi B., Hingyi Z. 1, Mozsár P. , Szűcs R. 5, Vincze Á. 1, Facskó P., Jaksics R., Kaiser A. 1, Molnár M. 4, Németh Cs., Szóládi G., 
Gárdony: KISS O., MAGYAR N., KUHINKÓ V. 4, FLESSER D. 3, GABNAI M. 5, PÁDÁR M. 3, KÖLLŐ K. 5, BECSÉRI A. 5, GRÁNITZ P. 2, PINTÉR A. 1, CZAKÓ K. 1, SASTYIN E., SZÉP L. 1, 

A Gárdony csapata nagy reményekkel utazott Dunaújvárosba, mivel ezen a mérkőzésen múlott, hogy megnyerik-e a bajnokságot. Mivel nagy volt a tét, a 18. percig a vendég csapat elég bizonytalanul játszott, és csak 5-5 gól született, bár ez köszönhető Kiss Orsolya remeklésének a kapuban is. Egészen a 24. percig gólcsend volt, ekkor kezdtek magukhoz térni a gárdonyi lányok, és sikerült az első félidőt ötgólos előnnyel zárniuk. A második játékrészben viszont remekül kezdtek a vendégek, és végig magabiztosan játszottak. Kétség sem fért hozzá, hogy ezt a mérkőzést megnyerik Németh Helga lányai. Ezzel a győzelemmel a Gárdony-Pázmánd NKSE az NB II déli csoportjának bajnoka lett, ezáltal bebiztosítva maguknak az NB I B indulásának jogát.

JUNIOROK: 24:28 (10:13)

A múltheti csorba kiköszörűlve

Gárdony-Pázmánd NKSE-Gyömrő VSK 37:21 (23:12)

Szendrei R., KISS O., Kuhinkó V.1, Gránitz P. 1, Czakó K. 2, Pintér A. 3, Szép L. 2, FLESSER D.3, Madár G. 1, GABNAI M. 6, Pádár M. 2, Köllő K. 3, Sastyin E. 1, BECSÉRI A. 7, GYEBROVSZKI Z. 5

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta szombat este a gárdonyi csapat. Kellet a győzelem a lányoknak, főleg azért, mert múlthéten egy nagyot hibáztak és csak egy pontot sikerült vendégként megszerezni a tabella végén kullogó Tápiószelétől. A csorbát sikeresen kiköszörülték egy remek és látványos játékkal, a Gyömrőnek esélye sem volt a győzelemre. Végig nagy iramú volt a mérkőzés hazai részről. A vendégek próbálták ugyan felvenni a ritmust, de szerencsére nem sikerült nekik. Az első félidő 10. percében Kiss állt a kapuba és végig remek teljesítményt nyújtott. Igaz, ehhez kellet egy fantasztikus védelem is, amin nem igazán tudtak áttörni a vendégek. Ezen a játéknapon megmutatták a tóparti lányok, hogy mire is képesek. A védekezés kemény volt, a támadó játék pedig ötletes, dinamikus. 

A juniorok sajnos kikaptak 15:20-ra


Alul maradtunk az FKC-val szemben

Gárdony-Pázmánd NKSE-FKC II. 25:29 (14:12)

Kiss O., Szendrei R., Flesser D.2, PINTÉR A. 8, Kuhinkó V 1, Köllő K. 1, Sastyin E., Gabnai M.2, Becséri A. 5, Gyebrovszi Z. 5, Pádár M. 1, Madár G., Czakó K., Gránitz P.

Szombat este telt ház volt a gárdonyi iskolában és igazi, rangadóhoz illő hangulat. A tópartiak a Fehérvár csapatát látták vendégül és erre a mérkőzésre nagyon sokan kíváncsiak voltak. Nem kis tétje volt ennek a meccsnek, főleg a vendéglátóknak. Ha megnyerik, akkor továbbra is a bajnokság élén állnak.
Jól is kezdtek a hazaiak, mentek, hajtottak, támadtak. A lövéseik rendre betaláltak a fehérváriak kapujába, nem hiába voltak idegesek a vendégek. Mondhatni minden, ami kapura ment, gól született belőle. Az első félidőt két gólos előnnyel zárták a házigazdák. Sajnos a második játékrész pont a fordítottja volt az elsőnek. A 15. percben a Fehérvár át is vette a vezetést és ezt meg is tartotta a mérkőzés lefújásáig. Németh Helga lányai ezek után már idegesen, feszülten játszottak és ezek miatt nem tudtak koncentrálni és eredményesek lenni. Ez a vereség lehet, hogy megpecsételte a gárdonyi csapat feljutásának lehetőségét.

Junior csapatunk 25:17re nyert

Könnyű győzelem

Gárdony-Pázmánd NKSE-Dunavarsány 44:18 (19:8)
SZENDREI R., Kiss O., Magyar N., MADÁR G.7, BECSÉRI A. 7., GYEBROVSZKI Z. 9., Köllő K, Kuhinkó V.5., Flesser D. 3, Gránitz P., Pádár M.1, Szép L. 1, Czakó K. 5, Sastyin E., Pintér A.6, 

Szombaton a sereghajtó Dunavarsány csapata látogatott a velencei tó partjára. Mint az várható volt a vendéglátók fölényes győzelmet arattak ellenfelük felett. Gyors lerohanásokból és indításokból szerezték a gólok nagy részét, hatos fal ellen nem sokat kellett játszaniuk a lányoknak. Ezen a mérkőzésen mindenki pályára léphetett és gyakorlásnak is nagyon jó volt. Április 2.-án viszont az FKC csapatával fognak összecsapni Németh Helga lányai és egy igazán hajtós és izgalmas mérkőzést láthatnak a kedves szurkolók.

Junior: 51:7

Rangadót nyert a Gárdony-Pázmánd NKSE

Gárdony-Pázmánd NKSE - Szigetszentmiklós NKSE 33:25 (16:12)

SZENDREI R., Kiss O., Magyar N., Köllő K.1, Gyebrovszi Z.4, Madár G., PÁDÁR M. 9, Becséri A. 3, Kuhinkó V. 3, Gabnai M. 4, Sastyin E. 3, Pintér A 4, Flesser D. 2, Czakó K., Gránitz P., Szép L.

A szombati munkanap miatt vasárnap került megrendezésre a Gárdony-Pázmánd NKSE-Szigetszetntmiklós rangadó. A hét utolsó napján tartott mérkőzés sem tántorította el a szurkolókat, hogy telt ház előtt buzdítsák a lányokat. A tabella első két helyezettje csapott össze és ezért ezen mérkőzés eredménye nagyban befolyásolja majd a bajnokság végeredményére is. Az első találatot a hazai csapat szerezte meg, de gyorsan jött is a válasz a vendégektől. A 19. percig így is folyt a játék, míg a tópartiak 4, majd 6 góllal elléptek ellenfelüktől. A vendégek gyors támadásokkal és a kapust lehozva 7 mezőnyjátékossal próbálták megzavarni ellenfelüket, de szerencsére ez a taktika nem igazán vált be számukra. A félidőben 4 gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a tópartiak. Németh Helga a keményebb védekezésre szólította fel játékosait, amit csak játék második felében sikerült alkalmazni a lányoknak. Ez megmutatkozott abban is, hogy elég sok volt a kiállítás, igaz nem csak hazai részről. A győzelmük egy percig sem került veszélybe a vendéglátóknak, végig uralták a mérkőzést, de az utolsó 5 percben sikerült egy olyan védekezést és gólzáporos játékot bemutatniuk, ami végén 33:25-t mutatott az eredményjelző. Ezzel a győzelemmel a gárdonyi csapat átvette a vezetést a bajnokságban.

Junior: Gárdony PNKSE - Szigetszentmiklós 52:18 (22:10)

Vecsésnek esélye sem volt

Vecsés-Gárdony-Pázmánd NKSE 21:30 (10:18)

SZENDREI R., Kiss O., Rácz N., FLESSER D., 7, Kuhinkó V. 2, Pintér A.,2, Köllő K. 3, Sastyin E., Gabnai M. 2, Becséri A. 2, GYEBROVSZKI Z. 6, Pádár M. 5, Madár G.,  CZAKÓ K., Gránitz P., Szép L.

A bajnokság második fordulójában Vecsésre látogattak a gárdonyi lányok. Igaz, a házigazdák a tabella 9. helyén állnak, de ennek ellenére kemény mérkőzésre számítottak a vendégek. (a vecsési csapat új edzővel és három új játékossal erősített)
A 16. percig egy-két gól volt az előnye a tópartiaknak, de a 18. perctől sikerült meglépniük és 10 percen keresztül nem is kaptak gólt, köszönhető a remek védekezésnek. A félidőt így 8 góllal zárták.
A második játékrészt ugyan azzal a lendülettel folytatták a lányok, mint ahogy az elsőt abbahagyták. Egy percig sem volt kérdés, hogy ez a győzelem is megvan. Lendületes, jó játékkal a gárdonyi csapat ismét bezsebelte a 2 pontot.


Junior:Vecsés-Gárdony 20:13 (10:5)

Győzelem az őszi nyitányon

Gádrony-Pázmánd NKSE-Tököl 37:33 (17:15)


Gárdony: Magyar N., Rácz N. (kapusok) Flesser D. 1, Kuhinkó V. 5, PINTÉR A., 9, Köllő K. 2, Sastyin E., Becséri A., GYEBROVSZKI Z. 11, PÁDÁR M. 6, MADÁR G. 3, Czakó K., Gránitz P., Szép L., Zs. Nagy D., Varga R.

Szombaton este megkezdődött a gárdonyi lányoknak az őszi forduló, ahol Tököl csapatát látták vendégül. A hazai csapat kicsit megújulva lépett pályára, mivel a szünetben két új játékost is igazoltak. Elsősorban Kuhinkó Vivien csatlakozott a csapathoz, később egy kapust is igazoltunk (Kiss Orsolya vállműtéten esett át decemberben, Szendrei Renátát vese problémája miatt kellett nélkülözni ) Rácz Nikolett személyében. 
Tavasszal 11 góllal sikerült a  tökölieket  felül múlniuk a tóparti lányoknak, de ennek ellenére egy nagyon kemény meccsre lehetett számítani, ami be is igazolódott. A 25. percig egy-két gól volt a különbség a házigazdák javára, de sikerült 4 gólos előnyt kiharcolniuk, ami az első félidőre kettőre apadt. A második játékrészt a hazai csapat kezdte jobban, de nem tudtak ellépni, a tököli lányok nagyon gyors középkezdésekkel rohamozták a vendéglátókat. A gárdonyi kapuban a 17 éves Magyar Nikolett nagyon szépen helytállt és 60 percig biztosította a hálót. Nagyon kemény mérkőzést láthattak a szurkolók, kiállításokkal tarkítva, de kettős emberhátrányból a tópartiak így is eredményesek tudtak lenni. A mérkőzés 26. percében nyugodhattak csak meg a gárdonyi játékosok és drukkerek, ekkor ugyanis Kuhinkó és Gyebrovszki két gyors góllal bebiztosította a győzelmet.

Juniorok: Gárdony-Pázmánd NKSE-Tököl 38:16 (20:6)

Győzelemmel fejezte be az őszi szezont a Gárdony-Pázmánd NKSE

Gárdony-Pázmánd NKSE - Duna Pent NKSE 22:20 (11:11)

KISS, Szendrei (kapusok) Becséri (3), GYEBROVSZKI (3), Flesser (4), Pádár (4), Köllő(1), Pintér csere: MADÁR (6), Czakó (1), Gránitz, Sastyin, Szép, Varga

Alacsony színvonalú játék és játékvezetés jellemezte a szezon utolsó mérkőzését. Az első félidő derekén 5 a második félidő közepén pedig 3 góllal is vezettek a vendégek de a hosszabb cserepadnak, Kiss Orsolya védéseinek és Madár Gabriella góljainak köszönhetően tudott fordítani a Gárdony az utolsó negyed órában. A Gárdony különösen a széleken volt gyenge, ahogy az egész szezonban nem  ment a szélső játék, de az átlövők is sokat hibáztak. Az 58 percben egy szerencsétlen összefejelés után Lehoczky Dorina olyan szerencsétlenül megsérült, hogy mentő vitte el az eszméletlen játékost, ezért fél óráig állt a játék.

Junior mérkőzés 35:20 (14:12)

A junior mérkőzést egy félidőn keresztül szorosan tudták tartani a vendégek, de a végére magabiztos Gárdonyi győzelem alakult ki.

A tabella élére állt a Gárdony-Pázmánd NKSE

Gárdony-Pázmánd NKSE - Cegléd 31:14 (20:9)

Kiss, Magyar (kapusok) Becséri (3), Gyebrovszki (4), Flesser (7), Pádár (2), Köllő(2), Pintér (2) csere: Gabnai (2) Madár (3), Gránitz (1) Pesti (2) Sastyin (2) Szép (1) Czakó

Rangadónak indult, edzőmérkőzés lett belőle. A tabella első két helyezettje találkozott szombaton Gárdonyban. A vendégek legjobb játékosuk nélkül érkeztek, de így is kemény csatára lehetett számítani. A gárdonyiak eddig háromszor találkoztak a Cegléd csapatával, de sajnos mindháromszor alul maradtak, most viszont sikerült alaposan visszavágni. A Németh-Pánczél edzőpáros kiválóan feltérképezte az ellenfelet, jó taktikát dolgozott ki, amit a lányok hibátlanul hajtottak végre. Negyedóra után már 8 góllal vezetett a tóparti csapat. Nehéz bárkit is kiemelni, mert minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a győzelemhez. Kézilabdában nagyon ritka, hogy 12 játékos gólt tudjon szerezni. Igazi csapatmunka eredménye volt ez a győzelem, aminek eredményeként megérdemelten vezeti a tabellát a Gárdony-Pázmánd csapata.

Junior mérkőzés 44:8 (20:7)

A junior mérkőzés eredménye is a csapategységet mutatja. Minden mezőnyjátékos dobott gólt, a második félidőben amikor főleg a cserejátékosok játszottak mindössze egy gólt kapott a csapat. Ezzel a győzelemmel biztos őszi bajnokok a lányok a következő két forduló eredményétől függetlenül.

Magyar (kapus) Czakó (11), Gránitz (5), Varga (5), Zs. Nagy (1), Szép (5), Kuczi (3) csere: Novák (8), Domak (1), Zölei (1), Takács (3), Bernáth (1)

Ismét egy könnyed győzelem

Gyömrő VSK - Gárdony-Pázmánd NKSE 25:33 (8:16)

Kiss, Magyar (kapusok) Becséri (10), Gyebrovszki (7), Flesser (4), Gabnai (4), Köllő(2), Pintér (1) csere: Madár (3), Gránitz (1), Pesti (1), Sastyin

Vírusos fertőzése miatt Pádár a junior mérkőzésen szenvedett kisebb sérülések miatt pedig Czakó, Zs. Nagy és Szép játékára sem számíthatott Németh Helga a Gyömrő elleni mérkőzésen. Ennek ellenére is csak 10 percig tudta szorosan tartani a mérkőzést a hazai csapat. A 20. percben már nyolc góllal vezettek a vendégek, amit a mérkőzés végéig biztosan tartottak. A mérkőzés reméljük jó felkészülés volta jövő heti mérkőzésre, amikor az eddig 100%-os és a tabellát vezető Cegléd jön Gárdonyba.

Igazi rangadó volt a junior mérkőzés ahol a két eddig 100%-os csapat találkozott. A második félidő közepéig egyik csapat sem tudott 2 gólnál nagyobb előnyt szerezni. Ekkor a Gárdony tudott 4 góllal ellépni, amit meg is tartott a mérkőzés végéig. Végeredmény 15:20 (10:11)


Gárdony-Pázmánd NKSE ötből öt.

Gárdony-Pázmánd NKSE - Euronovex UKSE 32:21 (16:9)

Kiss, Magyar (kapusok) Becséri (3), Pádár (2), Flesszer (7) Madár, Czakó (3), Zs. Nagy (2) csere: Gabnai (5), Gyebrovszki Z. (4), Köllő (2), Gránitz (1), Pesti (2), Szép (1) Elek

A hétvégén kézilabda nagyüzem volt Gárdonyban. Öt mérkőzést játszottak a különböző korosztályú csapatok és ötször győztek. Pénteken a serdülő csapat fogadta a Budakalász együttesét és 27:13-as győzelmet aratott. Szombaton a felnőtt és a junior csapat játszott a tápiószelei Euronovex UKSE csapatával. Itt is két fölényes győzelem született. Németh Helga és Pánczél Barabás tanítványai több új taktikai elemet tudtak gyakorolni és mindenki játéklehetőséget kapott. A gólokon 11 játékos osztozott meg. A hétvégi mérkőzés jó felkészülési lehetőséget biztosított a novemberben esedékes sokkal nehezebb mérkőzésekre. Szerdán a magyar kupában a legjobb 16-ba kerülésért játszanak a lányok Pilisvörösváron, november 14-én Gyömrőre látogatnak, majd november 21-én az eddig veretlen és a tabellát vezető Cegléd érkezik Gárdonyba.

Junior mérkőzésen eredménye: 42:20 (20:12)

Vasárnap az U13-as korosztály következő fordulóját rendezték a tóparton. Ebben a korosztályban torna rendszerben játsszák a mérkőzéseket. Dr. Abkarovitsné Pánczél Anikó tanítványi szoros mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász KA csapatát győzték le (15:13) majd 27:13-ra a DAC csapata felett diadalmaskodtak. A Dunaújvárosi csapat legyőzése is mutatja, hogy a Gárdonyi utánpótlásképzés már felveszi a versenyt az ország legnevesebb kézilabda központjaival is.

Biztos győzelem Dunavarsányban 

Dunavarsány TE - Gárdony-Pázmánd NKSE 17:28 (9:17)

Szendrei R. Kiss O.(kapusok) Becséri A. (5), Köllő K. (3), Pádár M.(4), Pintér A. (1) Flesszer D.(2) Madár G.(5), csere: Gyebrovszki Z. (3), Gránitz P.(2), Sastyin E. (3),Pesti Zs., Zs. Nagy D., Szép L.

Szombat este az ötödik fordulóban a gárdonyi lányok Dunavarsányba látogattak. Sima győzelem reményében utaztak mérkőzést játszani ami meg is valósul. Az első perctől végig vezettek a vendégek és ismét nagyarányú győzelmet arattak. Az eg